Remco Groenhuijzen nieuwe GM The Grand

5 juni 2014
Remco Groenhuijzen nieuwe GM The Grand

Per 1 juli start Remco Groenhuijzen (1963) als General Manager bij Sofitel Legend The Grand Amsterdam. Hij neemt hiermee de functie van Denis
Dupart over, die een nieuwe uitdaging aangaat in Dubai als VP Operations Middle East for luxury & upscale brands bij Accor Hotel Services Middle East.

Groenhuijzen startte zijn carrière in 1996 bij Accor als Restaurant en Conference Manager bij Novotel Amsterdam City, waarna hij aldaar de functie van Operations Manager vervulde. Vervolgens maakte hij de stap naar General Manager bij ibis Stopera in Amsterdam. Na de succesvolle opening van dit hotel, waarvoor hij een 'Golden Bernache' - de hoogste onderscheiding voor bijzondere verdienste binnen de Accor groep - ontving, werd hij gevraagd om leiding te geven aan ibis Amsterdam Airport. Op dezelfde locatie opende hij het Etap hotel (ibis Budget). Na 4 jaar werd hij Director of Operations van de 15 Economy Hotels in Nederland. In 2007 keerde hij terug naar Novotel Amsterdam City (610 kamers) om de omvangrijke renovatie van dit hotel te begeleiden.

*Uitdaging*
"Ik vind het een prachtige uitdaging om aan het roer te mogen staan van dit ‘flagship’ van Accor in Amsterdam. Een historisch gebouw waarin het hotel- en restaurantvak op topniveau wordt bedreven. Om hier aan de slag te mogen gaan met een fantastisch team om het de gasten naar de zin te maken is een droom die uitkomt", aldus Remco Groenhuijzen.

*Sofitel*
Sofitel; legendarische hotels met Franse elegantie
Sofitel is de enige Franse luxe hotelketen met aanwezigheid in vijf continenten, met 120 adressen in meer dan 40 landen (meer dan 30.000 kamers). Sofitel biedt eigentijdse hotels en resorts voor gasten die schoonheid, kwaliteit en excellentie verwachten en waarderen. Of het nu hartje Parijs, Londen, New York, Shanghai of Peking is, of ergens verscholen in de binnenlanden van Marokko, Egypte, Polynesië of Thailand, elke Sofitel-locatie biedt een authentieke ervaring van het Franse 'Art de Vivre'.

*Monumenten*
Sofitel Legend en Sofitel So verrijken Sofitel Luxury Hotels
Sofitel Legend-hotels zijn mythische, eeuwenoude etablissementen met gebouwen die vaak op de monumentenlijst staan: Sofitel Legend Metropole Hanoi, Sofitel Legend The Grand Amsterdam, Sofitel Legend Old Cataract Aswan, Sofitel Legend Santa Clara Cartagena en Sofitel Legend Peoples Grand Hotel Xian. Sofitel So-hotels zijn nieuwe hotels, gekenmerkt door moderne ontwerpen van beroemde architecten die soms zijn verfraaid door internationale beroemdheden uit de wereld van mode, design en kunst: Sofitel So Mauritius Bel Ombre, Sofitel So Bangkok en Sofitel So Singapore.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws