Restaurant Bridges van Hotel Sofitel Legend The Grand in de prijzen

Auteur: Redactie
Mensen 28 juli 2022
Restaurant Bridges van Hotel Sofitel Legend The Grand in de prijzen

Chaîne des Rôtisseurs heeft dinsdag 26 juli de Gerrit de Kiewit-trofee uitgereikt aan Emmy Stoel en Raoul Meuwese van restaurant Bridges van hotel Sofitel Legend The Grand in Amsterdam. De trofee wordt jaarlijkst uitgereikt aan het management van het restaurant waar de winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs-kookwedstrijd werkzaam is. Dit als dank voor het beschikbaar stellen van tijd en kennis.

De winnaar van de kookwedstrijd dit jaar is souschef Rutger van der Hoeven van restaurant Bridges. De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2022 van de Chaîne des Rôtisseurs vond plaats op 16 mei bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. Aan de wedstrijd namen meerdere jonge koks van gerenommeerde restaurants deel. Winnaar Rutger van der Hoeven plaatste zich na de overwinning voor de internationale wedstrijd in Mexico op 8 oktober dit jaar.

De trofee werd uitgereikt door bestuursleden van de Chaînes des Rôtisseurs, de Bailli Délégué Siebe Stellingwerff Beintema en Conseiller Culinaire Piet van den Bosch. Rutger van der Hoeven bereidt zich momenteel voor op de internationale kookwedstrijd in Mexico in oktober, onder meer door een trainingsstage bij restaurant De Treeswijkhoeve ** in Waalre. De Gerrit de Kiewit-trofee bestaat uit een fraai bord, gesponsord door Pabst & Hagedoorn.

Over Restaurant Bridges

Restaurant Bridges is gevestigd in Sofitel Legend The Grand, het oude stadhuis van Amsterdam. Executive Chef Raoul Meuwese omschrijft zijn gerechten als ‘klassiek en traditioneel Frans, met internationale invloeden en een lokale twist’. In de basis werkt hij graag met vis en lokale producten die duurzaam geteeld of gevangen zijn. Met deze producten maakt hij gerechten die passen bij het seizoen. Amsterdam is de stad bij uitstek waar culturen samenkomen en de internationale invloeden die de stad kenmerken worden weerspiegeld in de gerechten die bij Bridges worden geserveerd.

Over Chaîne des Rôtisseurs

De wedstrijd is een initiatief van la Confrérie de la Chaîne des Rôtisseurs, een vereniging van liefhebbers van gastronomie, goed eten en mooie wijnen. Chaîne des Rôtisseurs is een prestigieuze internationale organisatie, waarbij leden maandelijks lunches en diners genieten in de betere restaurants. In ons land schuiven de leden acht tot tien keer per jaar aan voor een lunch of diner bij een sterwaardig restaurant. Daarnaast zijn er andere activiteiten zoals meerdaagse culinaire evenementen, wijnproeverijen en kookwedstrijden.

Overig nieuws