Rob Hornman wordt nieuwe CEO van Flemings Hotels

Auteur: Redactie
Mensen 15 maart 2022
Rob Hornman wordt nieuwe CEO van Flemings Hotels

Flemings Hotels heeft de Nederlander Rob Hornman als nieuwe CEO aangesteld. In zijn nieuwe functie is de voormalige Managing Director nu verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken, de strategische heroriëntatie en voor de groeikoers van Flemings Hotels.  

De ervaren hotelspecialist is al lange tijd verbonden aan het familiebedrijf en heeft een belangrijke rol gespeeld in het succes ervan. Hij rapporteert aan Filip Blodinger, Chairman van de Flemings Group. Rob Hornman werkt al meer dan 30 jaar in de hotel industrie en heeft uitgebreide internationale ervaring.

"Wij zijn zeer verheugd over de snelheid waarmee Rob Hornman onze herstructurering heeft doorgevoerd, ondanks de moeilijke pandemische periode. Hij stuurt ons team met veel enthousiasme, hart en ziel en ervaring", legt Filip Blodinger uit. "De grote mate van betrokkenheid die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld, is iets wat als familiebedrijf zeer op prijs stellen. Rob Hornman heeft al jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan ons succes."

Verdere groei voor Flemings Hotels

Voordat Rob Hornman Managing Director van Flemings Hotels werd, had hij al met het familiebedrijf samengewerkt. In zijn rol als CEO van WorldHotels was hij van 2008 tot 2014 al als partner aan de hotelketen verbonden. Later, tussen 2015 en 2018 ondersteunde hij Flemings Hotels als adviseur. Met zijn uitstekende kennis van het bedrijf en de sector is hij de perfecte leider voor de strategische heroriëntering en de groeikoers. De focus ligt op de verdere uitbouw van Flemings.

Onlangs kondigde Flemings Hotels het Metropolitan Hotel by Flemings aan als het eerste hotel in de nieuwe Collection-portfolio. Intern staan focuspunten als duurzaamheid en digitalisering op de agenda van de 54-jarige hospitality expert. Ook aan het thema gastronomie hechten de Flemings Hotels onder CEO Rob Hornman veel waarde. “Ik ben trots op het feit dat ondanks dat de horecasector nog niet hersteld is van de pandemie Flemings kan blijven investeren. In het voorjaar wordt het nieuwe skyline-restaurant Occhio d'Oro geopend in het vlaggenschip Flemings Selection Frankfurt-City. Met de renovatie van het Italiaanse topklasse restaurant is een miljoenen investering gemoeid. Daarnaast ligt onze focus echt op groei. Onlangs hebben wij Wilma Kellermann-Baans, een ervaren deskundige op het gebied van business development aangesteld. Samen met haar zijn we op zoek naar nieuwe hotels .We denken hier vooral aan overnames van bestaande hotels. Met Flemings, Flemings Express en de Flemings Collection Hotels hebben merken portfolio waarmee we vrijwel altijd een passende oplossing kunnen bieden. Ook in Nederland liggen voor Flemings Hotels mooie kansen. Het is een van mijn persoonlijke doelen binnen afzienbare tijd een hotel in een van de grote steden in Nederland te openen. “ Aldus Rob Hornman.  

Internationale ervaring

Rob Hornman was CCO en Senior Vice President Global Supplier Relations voor HRS voordat hij bij Flemings Hotels kwam. Na zijn studie hotelmanagement in Nederland, en zijn eerste baan bij het toenmalige Amsterdam Sonesta Hotel (inmiddels Renaissance Amsterdam), leidde zijn weg al snel naar Accor. Na verschillende fases in Azië, klom hij op tot Vice President Global Field Sales & Business Development op het hoofdkantoor van Accor in Parijs. In 2005 werd hij Managing Director van Accor Dorint SMARD GmbH en werd hij benoemd tot Vice President Duitsland, Centraal-Europa en Oostelijke landen bij Sofitel. Van 2008 tot 2014 was Rob Hornman CEO bij WorldHotels. In 2014 richtte hij Ignition Hospitality op, een boutique adviesbureau voor de hotelindustrie. In 2019 stapte hij vervolgens over naar het toonaangevende hotelplatform HRS. Als voormalig lid van de  International Advisory Board en gastdocent onderhoudt Rob Hornman nauwe banden met de École Hôtelière de Lausanne. 

Overig nieuws