Ruby Group opent eerste hotel in Schotland

Auteur: Redactie
Opening 24 november 2022
Ruby Group opent eerste hotel in Schotland

Na Londen en Dublin kan nu ook Edinburgh aan het portfolio van Ruby Group worden toegevoegd. Aan het eind van 2025 zal de Group een Ruby Hotel met ongeveer 300 kamers openen in de Schotse hoofdstad Edinburgh.

De uitbreiding van Ruby Group, onder leiding van de oprichter en CEO Michael Struck, ontwikkelt zich snel ondanks de uitdagingen op de Europese hotelmarkt. Het nieuwe Ruby Hotel in Edinburgh is gelegen naast de bekende winkelstraat Princess Street en tegenover het Princess Street Gardens Park. Het hotel zal bestaan uit ongeveer 300 kamers die verspreid zijn over zeven verdiepingen. Op het dak vindt men een dakterras met panoramisch uitzicht over de World Heritage Edinburgh Castle en Edinburgh Old Town. Één van de publieke ruimtes is de bar die 24/7 geopend is en die, net als de hotelkamers, Ruby’s "Lean Luxury" filosofie beaamt.

Het nieuwe hotel zal bestaan uit drie samengevoegde gebouwen. Éen hiervan wordt nog gebouwd en gecombineerd met de twee al bestaande gebouwen. Met haar uitgebreide in-house expertise op dit gebied en het efficiënte ruimtegebruik, heeft Ruby de Schotse Hunter REIM, het toonaangevende Real Estate Investment Management bureau uit Edinburgh, overtuigd om partner te worden.

Julian Mörs, Group Director Development bij Ruby: “De hotelmarkt in Edinburgh heeft in het verleden laten zien robuust te kunnen zijn, maar ondergaat nu duurzame groei en biedt veel potentie voor ons concept, vooral in het betaalbare luxe segment. We zijn erg enthousiast om de Schotse markt te betreden met dit geweldige project.”

Andrew Moffat, Head of Real Estate en Investment bij Hunter REIM: “Hunter REIM is verheugd de volgende stap in de vernieuwing/versterking van Princes Street in Edinburgh te kunnen aankondigen met de komst van een nieuw Ruby Hotel en de bijbehorende retail ontwikkelingen op 104 - 108 Princes Street. Wij geloven dat we een significante toevoeging kunnen leveren in het straatbeeld van Princes Street en belangrijker nog, het behoudt van winkelruimte als deel van de ontwikkeling.”

Met Princes Street direct voor de deur en Waverley Central Station op slechts 10 minuten lopen vanaf het hotel, zijn alle populaire bezienswaardigheden gemakkelijk te bereiken. De internationale luchthaven kan in slechts 30 minuten worden bereikt.

De opening van het hotel staat gepland voor Q4 2025.

Overig nieuws