Ruby Hotels opent vierde hotel in Londen

Auteur: Redactie
Internationaal 1 april 2021
Ruby Hotels opent vierde hotel in Londen

Ruby Hotels, het hotelmerk uit München en pionier van de 'Lean Luxury'-filosofie, lanceert begin 2024 hun vierde hotel in het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwe hotel met 169 kamers volgt op de lancering van Ruby's drie eerdere hotels in Londen.

In 2019 reisde redacteur Thijs Jacobs af naar München om de CEO en oprichter van Ruby  Hotels - Michael Struck - te interviewen. Struck startte zijn hotelonderneming in 2013. Acht jaar later is Ruby Hotels uitgegroeid tot een internationale hotelketen. Je leest hier het interview.

 

Het nieuwe Ruby Hotel ligt op slechts enkele minuten lopen van het beroemde Tate Modern, de Southbank en Borough Market, terwijl de nabijheid van het metrostation Southwark voor uitstekende vervoersverbindingen zorgt. Nog eens vier treinstations liggen op niet meer dan tien minuten lopen, waaronder Waterloo Station, dat zeer dicht bij zusterhotel Ruby Lucy ligt.

Het pand wordt gebouwd in een nieuwe openbare ruimte genaamd 'Friars Yard'. Het zal zeven verdiepingen en 169 kamers tellen. De projectontwikkelaar is Endurance Land en de investeringspartner is Angelo Gordon. De ontwikkelaar Endurance Land, die werd geadviseerd door Jones Lang LaSalle, realiseert op het adres 160 Blackfriars Road een locatie voor gemengd gebruik met een hoogwaardig gebouwencomplex voor kantoren, winkelruimte en de nieuwe openbaar toegankelijke en aangelegde 'Friars Yard'-binnenplaats. Een team van Taylor Wessing LLP onder leiding van Michael Helfgott adviseerde Ruby bij alle juridische aspecten van de huurovereenkomst. Het bijbehorende nieuwe hotelgebouw zal direct uitkomen op de binnenplaats en zal een oase van rust bieden voor hotelgasten, bewoners en voorbijgangers midden in het drukke Londen.

Kamers

Het pand zal 169 kamers huisvesten, variërend in grootte van gezellige 'Nest' kamers (14-15 m²) tot expansieve 'Loft' kamers (21-23 m²), zeven verdiepingen, een ruime en stijlvolle 24-uur bar, café en lounge op de begane grond. Alle kamers zijn voorzien van Ruby Hotels' door slaapwetenschappers goedgekeurde formule voor een rustige nachtrust, met volledige geluidsisolatie, verduisteringsgordijnen, hoogwaardig linnengoed en extra lange en brede op maat gemaakte matrassen.

Dit is de vierde keer dat Ruby een hotelproject heeft weten binnen te halen in de Britse hoofdstad, een van de meest concurrerende vastgoedmarkten ter wereld. Na de succesvolle opening van Ruby Lucy op de South Bank begin 2020, Ruby Zoe dat begin 2023 in Notting Hill zal openen en Ruby Stella, dat in 2023 naar Clerkenwell komt, brengt het vierde project de totale capaciteit op 571 hotelkamers in Londen.

Pasvorm

Jonathan Fletcher, CEO van Endurance Land: "We zijn verheugd dat we een huurovereenkomst hebben gesloten met Ruby Hotels op 160 en kijken ernaar uit om hen begin 2024 in het gebouw te verwelkomen. Ruby's 'Lean Luxury' merk is de ideale pasvorm voor de gemengde ontwikkeling op de locatie."

Greg Childs, Executive Vice President, Hotel Development Advisory Group, EMEA, JLL, voegt toe: "We zijn verheugd Endurance Land en Angelo Gordon te hebben ondersteund bij hun zoektocht naar een hotelexploitant en bij de selectie van Ruby Hotels voor dit spannende project. De langetermijnvooruitzichten van de Londense hotelsector onderbouwen de aanhoudende activiteit die we nu op de markt zien en Ruby's gedistingeerde merkenaanbod is zeer geschikt voor deze ontwikkeling."

Net als de andere huizen van de groep zal het nieuwe hotel in Londen de 'Lean Luxury'-filosofie van Ruby volgen: een toplocatie, een inrichting van hoge kwaliteit en een uitstekend design. Dit alles wordt aangeboden tegen een betaalbare prijs door rigoureus te snijden in het overbodige en te focussen op het essentiële.

Michael Struck

"De huidige uitdagingen en toekomstperspectieven van de sector hebben onze 'Lean Luxury'-aanpak bevestigd. We maken een luxueuze en unieke hotelervaring betaalbaar voor onze gasten en combineren dit met een kostenstructuur, die slanker en aanpasbaarder is dan gewoonlijk. Dit heeft als bijkomend voordeel dat het risico voor onze vastgoedpartners vermindert," aldus Michael Struck (oprichter en CEO Ruby Hotels) met betrekking tot de huidige situatie. "Onze strategie werkt omdat we onze luxe op een relatief klein oppervlak inpassen. We plannen en bouwen meer modulair; we centraliseren meer en we automatiseren consequent systemen achter de schermen."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws