Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018

10 januari 2018 | Thijs Jacobs

Tijdens het HotelloTOP Year Event 2018, dat vandaag plaatsvond tijdens de Horecava in RAI Amsterdam, is Sam Holtus (HTH’11) verkozen tot Hotello of the Year 2018. Deze prestigieuze award wordt ieder jaar uitgereikt aan een Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd binnen óf buiten de gastvrijheidsbranche. Holtus liet mede finalisten Gabriella Esselbrugge (HHL’01) en Joris Bijdendijk (HTH’07) achter zich.
 

De verkiezing


De Hotello of the Year Award is een jaarlijkse verkiezing voor alumni van de Nederlandse Hotel Management Scholen die een stempel hebben gedrukt op het bedrijfsleven en worden herkend én erkend als een echte Hotello met de kernwaarden; gastvrij, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Dit jaar werd door de selectiecommissie het grote aantal van 75 genomineerden teruggebracht tot een TOP 10. De met zorg geselecteerde jury heeft na intensief overleg de drie finalisten gekozen. Deze drie finalisten kregen de kans om zich op het podium voor te stellen aan het publiek van het HotelloTOP Year Event. De aanwezigen werd gevraagd te stemmen op hun favoriet. Deze stemmen, in combinatie met de stemmen van de vakjury en de online stemming voorafgaand aan het evenement, zorgden ervoor dat Sam Holtus de andere twee finalisten versloeg.

De winnaar


Sam Holtus (HTH’11) won de prestigieuze award wegens zijn succes met Happy Tosti. Een concept waar duurzame en gezonde tosti’s, yogurts, soepen, salades en sappen bereid en geserveerd worden door bijzondere medewerkers: van mensen met het syndroom van down tot aan mensen met ADHD. Hij wilde zich graag inzetten voor deze groep mensen nadat hij hoorde dat de werkeloosheid in deze groep extreem hoog was. Het succesvolle franchise concept opende naast Den Haag nog twee vestigingen in Hoofddorp en Leiden en opent binnenkort haar deuren in Breda en Delft. Sam, van harte gefeliciteerd!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: