Simpele bistro krijgt per abuis Michelinster

20 februari 2017 | Thijs Jacobs

Le Bouche à Oreille, zo heet de simpele bistro/brasserie in de Franse plaats Bourges, waar je voor weinig geld simpele gerechten kunt eten. Voor twaalf euro vijftig heb je al een menu, met als hoofdgerecht Boeuf Bourguignon. Niet slecht natuurlijk, maar of het een Michelinster waard is?

Volgens Michelin wel. Althans: voor even dan... Op de website van Michelin stond het bescheiden restaurantje ineens vermeld (met een ster!) en vele culi's liepen de deur van de zaak ineens plat, tot grote verbazing van de eigenaar en de kok. Ze konden de enorme drukte simpelweg niet aan.

Een week lang bleef de fout bij Michelin onopgemerkt, waarna de fout hersteld werd. Gedurende die week konden de vier vaste personeelsleden het tempo haast niet bijhouden. 

Wat was er gebeurd? De inspecteurs van Michelin hadden het restaurant in Bourges verwisseld met een restaurant in Boutervilliers, 180 kilometer verderop. Dat restaurant heeft immers dezelfde naam. Het chique Bouche à Oreille hanteert prijzen die fors hoger zijn dan in de simpele bistro in Bourges. De eigenaren van beide zaken konden wel smakelijk lachen om het foutje....

Hieronder zie je de Facebook-post, waarin het simpele restaurant Michelin hartelijk bedankt voor de gemaakte fout. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
“Een ode aan de natuur waarin concept, interieurontwerp en gastbeleving tot één uniek verhaal samensmelten”

Ontwerpen vanuit een hospitality perspectief met de natuur als leidraad Interview met Ruud Belmans van WeWantMore en Steven Verrept van Château de Vignée over de transformatie van een 400 jaar oud kasteel naar een unieke gastbeleving in het topsegment van de Belgische Ardennen. Het k...

Personalia Internationaal
Stefan Dubbeling nieuwe directeur België en Nederland van de BWH Hotel Group

Stefan Dubbeling (48) start per 1 maart aanstaande als Regional Director België & Nederland voor de BWH Hotel Group. Hij volgt daarmee Wytze van den Berg op die, na ruim 14 jaar, aan de slag gaat als Managing Director EMEA voor WorldHotels Collections. In de rol van Regional Director wo...

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Amsterdam Achtergronden
MEININGER Hotels lanceert hyperlokale service met Local Event Display

Krijtborden bieden nog dagelijkse inspiratie voor lokale evenementen – deze nieuwe service is nu ook aanwezig in het MEININGER Hotel Amsterdam City West en het MEININGER Hotel Amsterdam Amstel. De MEININGER Hotels staan binnen de hotelindustrie bekend voor hun unieke hybride accommodatiecon...

Internationaal Tech
Alweer een hotelketen slachtoffer van hackers

Het is weer raak: hackers hebben afgelopen zomer de klantgegevens buit weten te maken van 10,6 miljoen gasten van het Amerikaanse hotelbedrijf MGM Resorts. De gegevens zijn gedeeld op een forum voor hackers, meldt zdnet.com. Op het forum werden de adressen, namen, burgerservicenummers en telefoo...

Events Achtergronden
Hotel kijkt met trots terug op Joods onderwijscongres

Het internationaal Joods onderwijscongres European Chinuch Convention (ECC) kijkt terug op een zeer geslaagde editie die plaatsvond in Novotel Amsterdam Schiphol Airport (NASA). Het was de tweede keer dat dit evenement, waar 37 workshops in 4 talen werden gegeven, in het hotel plaatsvond. Bij EC...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: