Simpele bistro krijgt per abuis Michelinster

20 februari 2017 | Thijs Jacobs

Le Bouche à Oreille, zo heet de simpele bistro/brasserie in de Franse plaats Bourges, waar je voor weinig geld simpele gerechten kunt eten. Voor twaalf euro vijftig heb je al een menu, met als hoofdgerecht Boeuf Bourguignon. Niet slecht natuurlijk, maar of het een Michelinster waard is?

Volgens Michelin wel. Althans: voor even dan... Op de website van Michelin stond het bescheiden restaurantje ineens vermeld (met een ster!) en vele culi's liepen de deur van de zaak ineens plat, tot grote verbazing van de eigenaar en de kok. Ze konden de enorme drukte simpelweg niet aan.

Een week lang bleef de fout bij Michelin onopgemerkt, waarna de fout hersteld werd. Gedurende die week konden de vier vaste personeelsleden het tempo haast niet bijhouden. 

Wat was er gebeurd? De inspecteurs van Michelin hadden het restaurant in Bourges verwisseld met een restaurant in Boutervilliers, 180 kilometer verderop. Dat restaurant heeft immers dezelfde naam. Het chique Bouche à Oreille hanteert prijzen die fors hoger zijn dan in de simpele bistro in Bourges. De eigenaren van beide zaken konden wel smakelijk lachen om het foutje....

Hieronder zie je de Facebook-post, waarin het simpele restaurant Michelin hartelijk bedankt voor de gemaakte fout. 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Marriott verwijdert plastic rietjes wereldwijd

Marriott International heeft vandaag het plan aangekondigd om plastic wegwerprietjes en roerstaafjes te verwijderen in alle 6.500+ hotels wereldwijd, verspreid over dertig merken. Zodra dit volgend jaar volledig geïmplementeerd is heeft het bedrijf meer dan 1 miljard plastic rietjes per jaar e...

Interieur Advertorial
Auping introduceert hotelbed Revive

Auping introduceert begin september een duurzaam en modulair opgebouwd bed dat speciaal voor de hotelwereld is ontwikkeld. De Auping Revive is ontworpen op basis van resultaten uit onderzoeken naar de wensen van zowel hotelgasten als hotelpersoneel. Het hotelbed heeft de looks en het slaapcomfort va...

Hotelketens
Restaurant INK Hotel in de prijzen

Het restaurant en de cocktailbar van INK Hotel Amsterdam - heeft tijdens de uitreiking van de World Luxury Restaurant Awards maar liefst drie prijzen gewonnen. Het restaurant, onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, werd benoemd tot het beste 'Luxury Boutique Hotel Restaurant'...

Hotelketens
Le Club AccorHotels lanceert Seeker en pioniert met het gebruik van biometrie

Het bekroonde loyaliteitsprogramma van AccorHotels – Le CLub AccorHotels – introduceert het revolutionaire Seeker, een online test die aan de hand van je resultaten met een uiterst accuraat algoritme jou een persoonlijk reisprofiel creëert. Zo wil de hotelketen het reis-DNA van haar...

IJsblokjes kunnen voedselvergiftiging veroorzaken

Met de heerlijke zomerse temperaturen draaien ijsblokjesmachines in de horeca overuren. Niet zo gek natuurlijk, ijsblokjes zijn een welkome én koele toevoeging aan ieder drankje. Niets zo onschuldig als ijsblokjes, toch? Dat is niet helemaal waar. IJs is namelijk het vergeten voedsel als h...

Fletcher
Fletcher ziet bezettingsgraad gigantisch stijgen door zomerweer

Nederland heeft er al een hele lange periode met heerlijk zomerweer opzitten. Fletcher Hotels ziet dat daardoor de vraag naar vakanties in Nederland ongekend hoog is. Er is altijd een belangrijke relatie tussen het weer en het boeken van vakanties in eigen land. Hoe lekkerder het weer, hoe groter...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: