Sofitel Legend The Grand Amsterdam als eerste hotel in Noord-Europa erkend met de IGLTA Accreditation

Auteur: Redactie
Inclusiviteit 26 juli 2023
Sofitel Legend The Grand Amsterdam als eerste hotel in Noord-Europa erkend met de IGLTA Accreditation

Sofitel Legend The Grand Amsterdam, gelegen tussen twee historische grachten in het hart van de stad, heeft een significante mijlpaal bereikt door erkend te worden door de International LGBTQ+ Travel Association (IGLTA). Deze prestigieuze erkenning maakt The Grand het eerste hotel in Noord-Europa van een van de vijftig hotels wereldwijd om de gewaardeerde IGLTA Accredited titel te mogen ontvangen.

Het IGLTA Accredited programma was ontwikkeld in samenwerking met marktleiders en experts op het gebied van toerisme, gastvrijheid en diversiteit, gelijkheid en inclusie. Een onpartijdige auditorganisatie heeft de aanvraag van The Grand geëvalueerd en een onbevooroordeelde en grondige beoordeling gegarandeerd. IGLTA Accredited is een nieuw programma dat reiszekerheid garandeert voor LGBTQ+ reizigers door reisorganisaties te promoten die zich inzetten voor het bevorderen van gelijkheid en veiligheid. De president en CEO van IGLTA, John Tanzella, feliciteert The Grand met deze unieke prestatie: “Het is geweldig om hun toewijding te zien aan het bevorderen van gelijkheid en veiligheid voor LGBTQ+ reizigers. We hopen dat The Grand als inspiratie zal dienen voor anderen in de hotelindustrie om prioriteit te geven aan het omarmen van diversiteit”.

Kees Hogetoorn, Sales & Marketing Director en LGBTQ+ Representative bij The Grand, sprak de toewijding van het hotel uit om een gastvrije en inclusieve omgeving te bieden voor alle reizigers: “Het is een grote eer om door IGLTA te worden erkend voor onze diversiteit en inclusiviteit. Maatschappelijke acceptatie ligt ons nauw aan het hart en wij hechten er veel waarde aan hier in The Grand”.

De focus van The Grand op inclusiviteit en acceptatie toont alleen maar hun positie als toonaangevend hotel voor gelijkheid en zo organiseert het hotel dit jaar zijn tiende jaarlijkse Pride Cocktail. Dit jaar zal de binnenplaats opnieuw worden omgetoverd tot een regenboog van live optredens in samenwerking met Aruba, voor een onvergetelijke viering met een Caribisch tintje. Als extra toevoeging, gedurende de Pride Week, hebben gasten de kans om enkele van de favoriete jurken van iconische Drag Queens/Artiesten Dolly Bellefleur, Diva Mayday en Envy Peru te bewonderen. Deze verbluffende meesterwerken zijn ontworpen door de getalenteerde modeontwerpers Tycho Boeker, Claes Iverson en Janne Mooij. Bovendien zal de prachtige sieradencollectie van Bjorn van den Berg, gedragen door supersterren als Gwen Stefani, Mel B en Dita von Teese de lobby sieren. Om een vleugje glamour aan de tentoonstelling toe te voegen, zal de expositie ook de betoverende dragqueen fotografie van Cyril Jacobs tentoonstellen die te zien is geweest in het magazine Stunnin. In de komende editie zal de essentie van de reis van zelfexpressie vastgelegd worden, de nieuwe cover is voordat deze in de schappen ligt al te bewonderen in The Grand.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws