Sofitel Legend The Grand Amsterdam viert Sofitel Wine Days

20 augustus 2020 | redactie

Van 21 augustus t/m 31 oktober 2020 vinden de Sofitel Wine Days plaats. The Grand staat in die periode in het teken van wijn. Van wijn van Nederlandse afkomst - waarmee de lokale ondernemer een podium krijgt - tot zeer exclusieve buitenlandse wijnen en champagnes. Het vijfsterrenhotel neemt haar gasten mee op een reis langs verschillende landen en streken en biedt hen de mogelijkheid om bijzondere wijnen te proeven en in een ontspannen sfeer meer over wijn en champagne te leren. Tijdens de Sofitel Wine Days zijn er laagdrempelige wijnspijs-menu's, wine flights, proeverijen en proefcolleges. 

Delicate gerechten

Sofitel Legend The Grand Amsterdam organiseert tijdens de Sofitel Wine Days in restaurant Bridges wijn-spijsdiners waarbij exclusieve wijnen, die zelfs kenners zullen verrassen, gecombineerd worden met delicate gerechten. Library 'Or' - de sfeervolle bibliotheek grenzend aan de lobby - wordt in samenwerking met champagnehuis Collet getransformeerd tot een Champagne Atelier, waar gasten een aperitief kunnen genieten en meer kunnen leren over champagne. Tijdens 'Collet College' organiseert het hotel er ongedwongen proeverijen, waar men uitleg krijgt over champagne en de verschillende cuvées van Collet. In mediterrane bistro Oriole staat elke maand een ander Zuid-Europees land centraal waar het menu en de wijnen op afgestemd zijn: de "Oriole Express' is in augustus in Italië, in september in Griekenland en in oktober in Spanje. Het diner begint altijd met een Nederlandse wijn van Betuws Wijndomein en de reis gaat verder langs verschillende mediterrane wijnen en gerechten. 

Sommelier Lex Deelder: "Om te zorgen voor een luxe vakantiegevoel in eigen land nemen we onze gasten tijdens de Sofitel Wine Days mee op reis. Van Frankrijk, waar we verschillende Chardonnays proeven, exclusieve wijnen ontdekken in restaurant Bridges en leren over Champagne tijdens Collet College, tot Zuid-Europa waar we met Oriole Express Italië, Griekenland en Spanje aandoen. Uiteraard beginnen we onze reis in eigen land, met een mooie wijn van een Nederlands wijnhuis. We organiseren wine flights, uitgebreide proefcolleges en in onze restaurants serveren we verrassende wijn-spijscombinaties uit verschillende streken."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: