Sofitel Legend The Grand Amsterdam wint Virtuoso Culture Award 2021

Auteur: Redactie
Mensen 11 oktober 2021
Sofitel Legend The Grand Amsterdam wint Virtuoso Culture Award 2021

“Het afgelopen jaar is erg zwaar geweest voor de reisindustrie en ondanks deze moeilijke tijden, is Sofitel Legend The Grand Amsterdam zich blijven inzetten voor de (lokale) gemeenschap door genereuze bijdrages en initiatieven te leveren.” Dit waren de woorden van de presentator van de avond tijdens het aankondigen van de winnaar!

“We kunnen niet trotser zijn dan te kunnen meedelen dat we zijn erkend voor onze projecten, waaronder het Artists in Residence initiatief, door de Virtuoso Luminaries, Legends en Leaders Recognition te winnen tijdens de 2021 Virtuoso Travel Week in Las Vegas,” verteld General Manager Emmy Stoel. We feliciteren ook graag onze mede Virtuoso members en partners die zijn genomineerd of een erkenning hebben ontvangen voor hun innovatieve projecten in de verschillende categorieën.

Virtuoso Travel Network is een consortia van high-end reisbureaus die verbonden zijn met ’s werelds beste luxe hotels uit de Verenigde Staten met een wereldwijd bereik. “Jullie inspanningen om anderen binnen de lokale gemeenschap bij te staan door kennis te delen en de kunstwereld te ondersteunen op zulke creatieve manieren zijn uitmuntend,” aldus Matthew D. Upchurch, Chairman en CEO van Virtuoso. Vanwege de reisbeperkingen vond het evenement dit jaar gedeeltelijk virtueel en gedeeltelijk live plaats. De award werd daarom in ontvangst genomen door een vertegenwoordiger van ons Accor kantoor in de VS. Na een reis over de oceaan is de award aangekomen bij The Grand en zal deze een speciale plek krijgen.

Kunstenaars

“Eén van de culturele projecten waar we enorm trots op zijn, is het Artists in Residence project,” beaamt Virtuoso veteraan Kees Hogetoorn van The Grand. “Met dit project steunen we de tijdens COVID-19 getroffen kunstwereld.” Sinds afgelopen zomer heeft The Grand verschillende kunstenaars uitgenodigd om te werken aan een nieuw kunstwerk in de speciale Artists in Residence Suite. Het project duurt een jaar en daarna worden de 52 kunstwerken gebundeld in een fraai boekwerk. De originele kunstwerken worden aan het einde van het project geëxposeerd in het hotel om vervolgens te worden geveild voor een goed doel dat in het teken staat van de ondersteuning van de kunstsector.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws