Sommelier Koen van der Plas van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede

19 april 2019 | David Bakker

Met ingang van 1 juli 2019 maakt hoofdsommelier Koen van der Plas de overstap van Inter Scaldes naar Kasteel Heemstede. Hij gaat daar het team van chefkok Ollie Schuiling versterken, die samen met Frans den Boer de nieuwe eigenaar wordt van het bekende sterrenrestaurant in Houten. 

De 27-jarige Van der Plas werkte 7 jaar als sommelier bij Inter Scaldes. Hij werd in 2014 door Gault Millau uitgeroepen tot Talentvol sommelier van Nederland en in 2019 tot Sommelier van het jaar. Hiermee is hij de enige sommelier in deze culinaire gids die beide predicaten ontving. “Na mijn opleiding aan de hotelschool in Amsterdam heb ik een periode in Düsseldorf, Duitsland gewerkt. Vervolgens startte ik bij Inter Scaldes onder de vleugels van Claudia en Jannis Brevet. Ik heb daar een prachtige tijd gehad waarin ik mij heb kunnen ontwikkelen tot de wijnfanaat en sommelier die ik nu ben. In een periode van 9 maanden hebben we samen ruim te tijd genomen om mijn opvolger klaar te stomen voor deze mooie baan. Mijn vertrek komt voor Inter Scaldes daarom niet als een verrassing. Het is tijd voor een nieuwe uitdaging en die vind ik in de samenwerking met Ollie Schuiling en Frans den Boer. Ik kijk er enorm naar uit om samen met hen en met het team onze plannen en ideeën uit te gaan voeren”, aldus Koen van der Plas. Van der Plas is ook ambassadeur voor de Nederlandse wijnbouw en schreef in 2018 het boek Wijn & Spijs uit NL, een boek over Nederlandse wijnen gecombineerd met topgastronomie.

Ondernemer Frans den Boer is zeer tevreden met de komst van Van der Plas: “De komst van een topsommelier hoort bij de plannen die Ollie Schuiling en ik hebben met Kasteel Heemstede. Met zijn energie en passie voor wijn is Koen een enorme aanwinst voor het team.”

Van der Plas start zijn werkzaamheden per 1 juli. Schuiling zal het team in eerste instantie op afstand begeleiden en zijn werkzaamheden bij Schloss Schauenstein geleidelijk afbouwen. Het restaurant zal na Kerst dichtgaan voor een grote restyling en per 1 februari 2020 weer openen. 

Over Kasteel Heemstede

Restaurant Kasteel Heemstede is gevestigd op de onderste verdieping van het in 2002 geheel gerestaureerde Kasteel Heemstede in Houten bij Utrecht. De oude gewelven, intieme ruimten en de ontspannen sfeer van deze historische buitenplaats maken het tot een gewilde plek. Het restaurant opende in maart 2002 en heeft sinds 2003 een Michelinster. Bekroond met 17 punten in de restaurantgids Gault & Millau en op plaats 35 in het blad Lekker. Kasteel Heemstede is aangesloten bij culinair samenwerkingsverband Les Patrons Cuisiniers. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Hotelketens
Louvre Hotels Group lanceert wereldwijd nieuwe kamer voor Golden Tulip in Nederlandse stijl

De Franse hotelorganisatie Louvre Hotels Group zet de schijnwerpers op Nederland bij de vernieuwing van Golden Tulip hotels. In 2016 lanceerde de hotelketen een geheel nieuwe merkstrategie en -uitstraling voor het hotelmerk en recent is besloten om de Nederlandse roots wereldwijd te benadrukken in d...

Events Hoteltech
LiveBlog tijdens HotelTech 2019 - Het volledige programma

Aanstaande maandag is het zover: HotelTech 2019. Nieuw dit jaar is de liveblog die de redactie van Hospitality Management tijdens het congres bij zal houden. Mocht u er niet bij kunnen zijn, hou dan de website scherp in de gaten om op de hoogte te blijven. Hieronder worden de hoofdrolspelers van Hot...

Amsterdam Opening
Groot feest voor toekomstige werknemers nhow Amsterdam RAI

In het eerste kwartaal van 2020 opent nhow Amsterdam RAI haar deuren. Dit spraakmakende hotel gelegen naast RAI Amsterdam beschikt over 650 kamers en is daarmee het grootste nieuwbouwhotel in de Benelux. Dit vraagt om hospitality toptalenten die een essentiële bijdrage leveren aan het verb...

Advertorial
Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche?

Te veel spatwater of te koud in de inloopdouche? Daar heeft HÜPPE een aantal praktische oplossingen voor. Zodat de warmte beter in de doucheruimte blijft hangen en er minder water op de vloer komt. Tevens zijn de oplossingen ook toepasbaar op andere merken. Vast of beweegbaar segment voor in...

Wet- en regelgeving
Loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie wordt duidelijker

Veel werkgevers in de horeca hebben moeite met de verplichting om het loon door te betalen van zieke werknemers. Ook zijn zij verantwoordelijk voor de re-integratie, al zijn zij zich daar vaak niet van bewust. Om werkgevers te ontzorgen, komt er per 1 januari 2020 een nieuw pakket aan maatregelen...

Hotelketens
Leonardo Boutique Hotel komt naar Nederland

Een aantal weken na de officiële opening van het eerste Leonardo Royal Hotel in Nederland, heeft Fattal Hotel Group bekend gemaakt ook het merk ‘Leonardo Boutique’ in Amsterdam te introduceren. Vanaf april 2020 zal Apollo Museumhotel Amsterdam City Centre, na een half jaar durende r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: