Stayokay Bergen op Zoom opent deuren

4 december 2015
Stayokay Bergen op Zoom opent deuren

Het vernieuwde Stayokay Bergen op Zoom opende gisteren officieel zijn deuren. In het nieuwe gebouw staat de verbinding
tussen beleving en natuur centraal. Gezinnen, zakenmensen, scholieren en passanten ontmoeten elkaar allemaal in een open, moderne ruimte. De duurzame locatie is samengesmolten met educatiecentrum Het Natuurpodium en ligt naast het uitgestrekte Klimbos midden in natuurgebied De Brabantse Wal.

*Verbinding*
Uitgangspunten van de verbouwing zijn het creëren van een moderne en duurzame uitvalsbasis voor het ontdekken van De Brabantse Wal en een plek waar iedereen zich thuis voelt. Het belangrijkste thema in het ontwerp is verbinding.

*Hostel ontmoet (duurzaam) design*
Door bijzonder (her)gebruik van onder andere hout, bamboe en biobased materialen is het gebouw zeer duurzaam, heeft elk meubel een eigen verhaal en voelt het alsof het hostel opgaat in de natuurlijke omgeving. Opvallend is ook de indeling van de locatie: alle ruimtes zijn zeer licht en zijn uiteindelijk met elkaar en de natuur verbonden.



*Doel bereikt*
Of je nu met je gezin komt voor een paar dagen weg, na een wandeling een kop koffie komt drinken of de locatie gebruikt om te vergaderen: de locatie nodigt uit tot een andere manier van denken en doen. Bas van Kesteren, hostelmanager Stayokay Bergen op Zoom: "De vibe is gewoon geweldig. Iedereen geniet op zijn eigen manier. Iemand van de motorclub rust even uit op het terras, een scholier blaast stoom af in het Klimbos en een moeder met twee kinderen komt hier wekelijks bijkletsen met een vriendin bij het haardvuur. De diversiteit, die mix tussen natuur, modern en gezelligheid, dat is gewoon verrekte goed gelukt."



~Christel Tuin~

Overig nieuws