Talentendag Meetings and More succesvol

27 september 2010 |
Talentendag Meetings and More succesvol

Zondag was Slot Zeist 'the place to be' voor zowel jong talent als kenners uit de branche. Hier vond de Meetings and More talenten-training plaats. Junior medewerkers van negen vergaderlocaties in Nederland en België deden ervaring op en streden al doende voor de felbegeerde “Meetings and More Got Talent Award”. (Op de foto: Jasper Diks van Landgoed Duin & Kruidberg ontvangt zijn prijs van jurylid Gijsbert Bianchi)

In de praktijk
De dag ging van start met inspirerende workshops, vervolgens toonden de deelnemers hun talenten in vier vakgebieden: bediening, keuken, sales en front office; waarop respectievelijk Niels de Jong (17) van blooming, Jasper Diks (19) van Duin & Kruidberg, Inge Eltink (25) van Kapellerput en Roos op 't Holt (22) van Mooirivier de awards in de wacht sleepten. Het doel van deze dag was het vergroten van know-how over de diverse Meetings and More locaties en de branche.


Inspirerende koffiepresentaties


Onder toeziend oog van de jury presteren is echt geen gemakkelijke opgave

Negen locaties
Op zondag 26 september streden de negen bij Meetings and More aangesloten locaties voor de “Meetings and More Got Talent Award 2010”. Van elk bedrijf waren vier talentvolle werknemers uitgekozen, die de uitdaging aangingen om de jury te overtuigen van hun kunnen. Deze jury werd aangevoerd door Frans Hazen, sectorvoorzitter Hotels van KHN. Zijn collega, sectorvoorzitter Restaurants Gijsbert Bianchi, was tevens van de partij. Verder werden de juryzetels gevuld door Bob Schut, directeur SVH, Fréderique Stevens, coördinator HorecaVakPunt en Frank Lindner, chef redactie Hospitality Management.


De jury had geen gemakkelijke middag, het talent was alom present onder de jonge kandidaten die de jury mocht beoordelen (vlnr: Gijbert Bianchi, Frank Lindner, Fréderique Stevens, Frans Hazen en Bob Schut

Onderwijs, ontwikkeling en duurzaamheid staan bij Meetings and More hoog op de agenda. Met deze dag wilden de aangesloten Meetings and More locaties hun jongste generatie medewerkers, (in opleiding of net afgestudeerd) zichtbaar maken en hun maatschappelijke betrokkenheid tonen.

Vier vakgebieden
Onder leiding van dagvoorzitter Erik Driessen, directeur Foodstep, zetten de jonge talenten zich vol overgave in voor hun vakgebied. De afgevaardigde voor de bediening hield zich onder het toeziend oog van Peeze barista en Nederlands kampioen Latte Art Claudia Donderwinkel, bezig met het maken van de perfecte espresso en cappuccino.


Erik Driessen praatte alle onderdelen naadloos aan elkaar. Met een vleugje humor en veel enthousiasme wist hij de kandidaten op het gemak te stellen vlak voor hun presentaties

Aan het keukentalent de taak duurzame amuses te bedenken en te maken met Albert Tielemans, chef-kok en culinair adviseur van Sligro Group.


De 'jonge chefs' staan gespannen te popelen om hun amuses te presenteren


Daar gaan ze richting jury...!

De sales-uitdaging bestond uit het presenteren van het eigen bedrijf tijdens de elevator pitch met Constant Molenaar van de Hostmanship Development Group. Voor de front office stond een workshop onder begeleiding van Charlotte van Ommen van Guijlik, directeur Cenergy Group, op het programma.




De workshops resulteerden in pakkende presentaties

Vier winnaars
“Meetings and More erkent het belang van jong talent en we zijn verschrikkelijk trots op wat iedereen gepresteerd heeft. De jonge afgevaardigden hebben keihard gewerkt én ontzettend veel geleerd. Het juryoverleg was niet gemakkelijk, omdat er per categorie maar één winnaar kon worden aangewezen. Toch is het de jury gelukt om vier uitblinkers te kiezen en hen te belonen met de “Meetings and More Got Talent Award 2010”. Mooie bijkomstigheid is dat niet alleen de deelnemers, maar ook de directies van de aangesloten bedrijven en de aanwezige vertegenwoordigers van de diverse vakopleidingen veel hebben geleerd.


Ook de hoteldirecteuren en general managers van de Meetings and More-hotels waren present in Zeist om hun jonge talenten aan te moedigen

Beter leren kennen
Meetings and More bestaat uit negen locaties en dankzij deze talentenjacht hebben de verschillende bedrijven elkaar nog beter leren kennen. Essentieel voor een gezond en goedlopend samenwerkingsverband. Kortom: een zeer succesvolle en inspirerende dag!”, aldus Meetings and More voorzitter Theo Ruijs.

Foto's: Hans Bakker fotografie

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: