Ton Wesselink nieuwe GM ss Rotterdam

21 maart 2014
Ton Wesselink nieuwe GM ss Rotterdam

Ton Wesselink treedt per 1 april 2014 in dienst van WestCord Hotels als General Manager van het ss Rotterdam. WestCord Hotels is sinds 12 juni 2013 de trotse eigenaar van
het voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn; het ss Rotterdam. Harry en Jennifer Westers hebben Ton Wesselink gevraagd de algehele leiding over dit schip op zich te nemen. Aan deze uitdagende klus gaat hij op 1 april aanstaande beginnen.

*Ervaren leider*
Ton Wesselink was tot voor kort directeur/bestuurder van Stichting Rotterdam Marketing, dat onlangs fuseerde tot Rotterdam Partners. Hij was met zijn stichting verantwoordelijk voor de promotie van de stad Rotterdam. Van 2001 – 2008 is hij verbonden geweest aan MediaPartners in de functie van Marketing en Sales Director. Daarvoor werkte hij 15 jaar voor PCM Landelijke Dagbladen.

*Harry Westers, directeur-eigenaar WestCord Hotels*
“Wij zijn ontzettend blij en trots, dat Ton zijn kennis en kunde gaat wijden aan ons prachtige ss Rotterdam. Ton is een vakman op het gebied van marketing, sales en communicatie. Daarnaast heeft hij in zijn vorige functie een geweldig netwerk opgebouwd in Rotterdam en ver daarbuiten. Bovenal is hij een uiterst aimabele man. Wij hebben er het volste vertrouwen in, dat het schip onder leiding van Ton naar een nieuwe fase en een hoger niveau gebracht gaat worden.”

*Ton Wesselink, general manager ss Rotterdam*
“De afgelopen jaren heb ik met bijzonder veel plezier en vol trots de stad Rotterdam op de kaart proberen te zetten. Dat verdient deze mooie stad. In al die jaren viel het mij al op dat Rotterdam over ongelooflijk vaardige en energieke ondernemers beschikt, die graag bereid zijn mee te werken aan het merk Rotterdam. Als ‘general manager’ van het ss Rotterdam kom ik voor een prachtig merk te werken. Een merk dat Rotterdam ademt, als symbool voor stad én haven. Ik prijs me dan ook gelukkig en ben bijzonder trots dat ik met de hele bemanning van het ss Rotterdam dit merk nóg sterker mag maken.”

*ss Rotterdam*
Het ss Rotterdam is het laatst overgebleven 100% Nederlands gebouwd cruiseschip, welke in opdracht van de Holland Amerika Lijn bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij werd gebouwd in 1958. Zij heeft gevaren als liner en cruiseschip tot 2000. In 2008 keerde het ss Rotterdam definitief terug in Rotterdam en doet sindsdien dienst als hotel, restaurant, vergader- en evenementenlocatie.

*WestCord Hotels*
WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte, en op de Waddeneilanden Vlieland, Ameland en Terschelling. WestCord Hotels is een Nederlands bedrijf en bestaat sinds 1968.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws