Twee Michelin Sterren voor Hotel Okura Amsterdam

27 januari 2005 |

Culinair Nederland is een uniek hotel rijker: Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel in Nederland en zelfs in Europa dat voor twee verschillende keukens een Michelin Ster heeft ontvangen. Naast het traditionele Japanse restaurant Yamazato is nu ook het Franse Ciel Bleu restaurant bekroond met een Michelin-ster! Afgelopen maandag werden de Michelin winnaars bekend gemaakt op de Fine Food Fair in Amsterdam. Marcel van Aelst, Vice President & General Manager van Hotel Okura Amsterdam: 'Het is te mooi om waar te zijn! Voor twee restaurants in één hotel, met een Japanse en een Franse keuken, elk een ster. Zowel Akira Oshima als Onno Kokmeijer en uiteraard hun keuken- en restaurantbrigades hebben hard gewerkt voor deze onderscheiding.' Onno Kokmeijer, sinds 2002 werkzaam als Executive Chef & Manager van het Franse Ciel Bleu Restaurant, is supertrots op deze onderscheiding. Kokmeijer: 'Ik had het niet durven geloven, maar een droom is werkelijkheid geworden!' Samen met zijn ambitieuze equipe presenteert Kokmeijer de 'Cuisine Creative', waarvan de Franse keuken en seizoensproducten de basis vormen en waarvoor innovatie de toon zet. Kokmeijer: 'De passie voor het koksvak krijg je niet, maar moet in je zitten.' Het Japanse specialiteitenrestaurant Yamazato is sinds 2002 de trotse bezitter van een Michelin-ster en is nog steeds het enige traditionele Japanse restaurant met één ster in Europa. Oshima: 'Ik ben erg vereerd met wederom een ster! Het is een bekroning op het werk van het gehele keuken- en restaurantteam.' Naast de Michelin ster hebben beide restaurants ook nog een hoge vermelding behaald in de culinaire gids Gault Millau Nederland, waarin 350 Nederlandse restaurants staan beschreven. Van de 20 punten die behaald kunnen worden heeft het Yamazato er 15 gekregen en werd het Ciel Bleu toebedeeld met maar liefst 16 punten!

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie Interview
Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast haar werk bij de Rabobank is Barbara Baarsma hoogleraar toegepaste economie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook is zij voorzitter van de Bankraad ...

Achtergronden
TheaterHotel De Oranjerie start met Dinner Theater Shows

Velen hebben het theater al te lange tijd moeten missen, maar daar komt verandering in! De Oranjerie gaat vanaf 2 oktober elk weekend een Dinner Theater Show organiseren. In een intieme setting op de bühne van de theaterzaal zorgt De Oranjerie voor een uniek en avondvullend programma. Terwij...

Interview Longread
Interview Pieter Elbers (KLM): "De fase direct na het vaccin is cruciaal"

Captain of industry Pieter Elbers (CEO KLM) en éminence grise Roberto Payer (Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam) strijden tegen de gevolgen van de coronacrisis. Midden in die crisis ontmoeten ze elkaar in Amsterdam. De luchtvaart en de hotellerie wordt hard geraakt door de wereldwijde pandem...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Internationaal Coronacrisis
Coronacrisis: 5 grootste hotelketens ter wereld verloren 25 miljard aan waarde

De uitbraak van het coronavirus heeft elke sector over de hele wereld getroffen, maar de hotelindustrie behoort tot de zwaarst getroffen sectoren. Hoewel de hotels verhoogde veiligheids- en hygiënemaatregelen hebben genomen, en voorzichtig zijn heropend voor het zomerse reisseizoen, kan het her...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: