Twee Michelin Sterren voor Hotel Okura Amsterdam

27 januari 2005
Twee Michelin Sterren voor Hotel Okura Amsterdam

Culinair Nederland is een uniek hotel rijker: Hotel Okura Amsterdam is het enige hotel in Nederland en zelfs in Europa dat voor twee verschillende keukens een Michelin Ster heeft ontvangen. Naast het traditionele Japanse restaurant Yamazato is nu ook het Franse Ciel Bleu restaurant bekroond met een Michelin-ster! Afgelopen maandag werden de Michelin winnaars bekend gemaakt op de Fine Food Fair in Amsterdam. Marcel van Aelst, Vice President & General Manager van Hotel Okura Amsterdam: 'Het is te mooi om waar te zijn! Voor twee restaurants in één hotel, met een Japanse en een Franse keuken, elk een ster. Zowel Akira Oshima als Onno Kokmeijer en uiteraard hun keuken- en restaurantbrigades hebben hard gewerkt voor deze onderscheiding.' Onno Kokmeijer, sinds 2002 werkzaam als Executive Chef & Manager van het Franse Ciel Bleu Restaurant, is supertrots op deze onderscheiding. Kokmeijer: 'Ik had het niet durven geloven, maar een droom is werkelijkheid geworden!' Samen met zijn ambitieuze equipe presenteert Kokmeijer de 'Cuisine Creative', waarvan de Franse keuken en seizoensproducten de basis vormen en waarvoor innovatie de toon zet. Kokmeijer: 'De passie voor het koksvak krijg je niet, maar moet in je zitten.' Het Japanse specialiteitenrestaurant Yamazato is sinds 2002 de trotse bezitter van een Michelin-ster en is nog steeds het enige traditionele Japanse restaurant met één ster in Europa. Oshima: 'Ik ben erg vereerd met wederom een ster! Het is een bekroning op het werk van het gehele keuken- en restaurantteam.' Naast de Michelin ster hebben beide restaurants ook nog een hoge vermelding behaald in de culinaire gids Gault Millau Nederland, waarin 350 Nederlandse restaurants staan beschreven. Van de 20 punten die behaald kunnen worden heeft het Yamazato er 15 gekregen en werd het Ciel Bleu toebedeeld met maar liefst 16 punten!

Overig nieuws