Uit eten met virtual reality

9 januari 2017 | Jorien Slager

Naar aanleiding van een succesvol Virtual Reality diner in mei 2016 en de grote interesse na deze avond, wordt VR Dining als start-up gelanceerd op de Horecava. Met VR Dining wordt een speciaal menu gekoppeld aan verschillende Virtual Reality ervaringen, om kennis op te doen over de gerechten en de smaakbelevenis te beïnvloeden. Hierdoor wordt gezorgd voor een echte onderdompeling in de ervaring van eten met behulp van alle zintuigen.

Met VR Dining ervaren gasten hun diner op een geheel nieuwe manier. Ontdek het bos waar de truffels uit het gerecht zijn verzameld, geniet van een heerlijk glas wijn in een Zuid-Afrikaanse wijngaard of kijk mee met een slager die het vlees verwerkt. De Virtual Reality ervaringen kunnen voor, tijdens en na de gerechten plaatsvinden.

In het VR Foodlab wordt in samenwerking met de Universiteit Utrecht onderzoek gedaan naar een intensere smaakbeleving door middel van Virtual Reality. Deze kennis wordt vervolgens toegepast bij VR Dining. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een Italiaans toetje zoeter te laten smaken met Virtual Reality zónder extra suiker toe te voegen.

VR Dining is een flexibel concept dat door heel Nederland toegepast gaat worden. Gasten eten een gezamenlijk diner en ervaren samen de beleving van geur, smaak, beeld en verhaal. VR Dining is ontstaan uit een samenwerking tussen VR Owl en Deli XL. Meer informatie? Bezoek de website of facebookpagina.

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Amsterdam Opening
Q-factory Hotel opent in juli

Bij Q-Factory in Amsterdam Oost, het grootste muziekmakerscentrum van Europa, kan vanaf juli 2017 ook overnacht worden. Vanaf die datum worden er 50 hotelkamers in het muziekmakerscentrum in gebruik genomen. Met de opening van het hotel wordt Q-Factory nog meer de multifunctionele ontmoetingsplek...

Hotelbouwplannen Amsterdam
City ID Group opent TWENTY EIGHT in Amsterdam

In april opende City ID Group TWENTY EIGHT, het eerste appartementenhotel onder het nieuwe label City ID Suites. Het gebouw op het Amsterdamse Stadionplein is ontworpen door Prof. Hans Kollhoff Architekten, een gerenommeerd en internationaal opererend architectenbureau. City ID Suites zijn full serv...

Culinair
Groupon Culi Weken van start gegaan

Nederland heeft op culinair gebied veel te bieden. Wie uit eten wil, kan kiezen uit talloze restaurants, bistro’s en andere eetgelegenheden. Uit onderzoek van Groupon blijkt dat 21% van de Nederlanders ook g...

Hotelbouwplannen
Rotterdams Mainport Hotel achtervolgd door pech

De hoofdaannemer van het Rotterdamse Mainport Hotel heeft het geluk niet aan zijn zijde. In 2011 stortte tijdens de bouw al een deel van het pand in en nu moet een stuk gevel vervangen worden, zo lazen wij in het AD. Nieuwe kozijnen vanwege lekkage Het hotel ligt aan de voet van de Erasmusbr...

Hotelbouwplannen Advertorial
Dutch Brand Hotel Gooiland kiest voor Hollands slapen op Auping

Hotel Gooiland in Hilversum is het eerste Dutch Brand Hotel in Nederland en zij geloven in oer-Hollandse merken. Voor het slaapcomfort hebben zij daarom gekozen voor Auping. Gooiland heeft gekozen voor het Original bedmodel van Auping. De Auping Original is een compleet bed met een helder ontwerp...

Advertorial Duurzaamheid
‘ECOtap versterkt ons duurzame karakter’

Louisa de Ridder, banqueting managerbij KIT Royal Tropical Institute voor KIT Meetings & Events, Amsterdam Tropen Hotel en café De Tropen. "KIT Royal Tropical Institute bevindt zich in een prachtig monumentaal gebouw in Amsterdam-Oost. Bij ons kunnen mensen evenementen houden, vergaderen, dinere...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: