Vakantieganger waardeert horeca in Gelderland als beste

16 mei 2018 | Thijs Jacobs

Vakantiegangers vinden de horecavoorzieningen in de provincie Gelderland het beste. Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

Horecavoorzieningen Gelderland als beste beoordeeld

Wie tijdens de vakantie wil genieten van een hapje en drankje kan het beste een bezoek brengen aan de provincie Gelderland. De Nederlandse vakantieganger waardeert de horecavoorzieningen (aanbod en kwaliteit) in Gelderland namelijk als beste van Nederland, met een 7.64. Noord-Brabant volgt op gepaste afstand met een 7.36, en ook Friesland (7.33) doet het met een derde plek helemaal niet slecht.

De Nederlandse vakantieganger waardeert de horeca in Flevoland het minst, met een 6.11. Ook Groningen (6.25) en Zuid-Holland (6.27) scoren ver onder het landelijke gemiddelde.

Hieronder de lijst van provincies met de beste (tot de slechtste) horecavoorzieningen:

Gelderland: 7.64

Noord-Brabant: 7.36

Friesland: 7.33

Limburg: 7.24

Drenthe: 7.21

Utrecht: 7.20

Overijssel: 7.06

Noord-Holland: 6.97

Zeeland: 6.71

Zuid-Holland: 6.27

Groningen: 6.25

Flevoland: 6.11

Gelderland ook meest gastvrije provincie

Mede dankzij de goede waardering voor de horecavoorzieningen is de provincie Gelderland bovenaan geëindigd als meest gastvrije provincie. Naast de horecavoorzieningen werden andere vakantie-ervaringen onderzocht, zoals de vriendelijkheid van de inwoners en de natuur en dorpen in de omgeving.

Na Gelderland vinden we Noord-Brabant en Limburg terug als nummer twee en drie in ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’.


Lees het volledige Gastvrijheidsonderzoek 2018 terug op: https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/gastvrijheidsonderzoek-2018/

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor Interview Longread
Caro van Eekelen van AccorHotels: ''Zeg eens 'ja' op uitdagingen''

Met haar aanstelling in 2009 werd Caro van Eekelen de eerste vrouwelijke country director van AccorHotels. Dat was baanbrekend voor de organisatie en maakte haar tot rolmodel voor veel vrouwen in de hospitalitybranche. “Hoe ik het zo ver heb geschopt? Door altijd ja te zeggen op uitdagingen!&r...

Columns Starten in de horeca Ondernemen
Functioneren en disfunctioneren: wat kan en moet een werkgever?

Elke werkgever kampt vroeg of laat met een medewerker die het in het functioneren laat afweten. Van een werkgever wordt verwacht een gedegen verbeterplan op te stellen en met de medewerker te doorlopen. Een verbeterplan kent duidelijke doelen, een reële termijn waarbinnen de doelen moeten zijn ...

Advertorial Sanitair
Meer bling bling in badkamer

Midnight is de nieuwe zwarte kleur met glinsterende pigmenten. Het zorgt voor glamour en een glansrijke beleving. Verwen uw gasten met de extra luxe van Bette badarchitectuur. Exclusieve ligbaden, douchevloeren en wastafels. Fonkelende edelstenen, glanzende mineralen, goud, zilver en reflectie in...

Achtergronden F&B
Colliers International zet afdeling Food & Beverage op

Op 1 juni start vastgoedadviseur Colliers International met een nieuwe afdeling Food & Beverage onder leiding van Etienne van Unen. Deze afdeling is een uitbreiding van de afdeling Retail. Food & Beverage (F&B) speelt een steeds belangrijkere rol in het retaillandschap. Het aandeel s...

Achtergronden
Download nu de Hotel & Food & Beverage special

Hij is er! De langverwachte, jaarlijkse F&B-special van Hospitality Management is deze week op de spreekwoordelijke mat van menig hotel en hotelier gevallen. Hospitality Management wordt immers verzonden naar alle hotels in Nederland. In deze uitgave besteden we aandacht aan 'concepting'...

Hilton Achtergronden
Hilton stopt met plastic rietjes

Hilton zal tegen eind 2018 de plastic rietjes hebben verwijderd uit 650 gebouwen. Vandaag onthult Hilton ook zijn nieuwe wetenschappelijk onderbouwde 2030 doelstellingen, gericht op het halveren van de wereldwijde impact op het milieu en het verdubbelen van de investeringen met een sociaal effect. ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: