Valuas brengt glutenvrije kroket

15 juli 2014 |
Valuas brengt glutenvrije kroket<

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een glutenvrije rundvleeskroket ontwikkeld. De Valuas glutenvrije rundvleeskroket is gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) en
voorziet in de steeds groter wordende behoefte aan glutenvrije voedingsproducten. De kroket is de nieuwste aanwinst binnen de succesvolle Valuas Kroketterie die sinds 2004 bestaat en die inmiddels 17 verschillende soorten kroketten en bitterballen telt.

Rijst en mais als glutenvrije vervanger
Eric Swaghoven, SVH Meesterkok en eigenaar van hotel-restaurant-brasserie Valuas en de Valuas Kroketterie: “Van onze gasten en van onze klanten voor wie we in de Kroketterie custom made kroketten en bitterballen ontwikkelen kregen we steeds vaker de vraag naar een glutenvrije kroket. De glutenvrije Valuaskroket bevat een ragout op basis van mais en rijst, waarin 36% puur rundvlees en is voorzien van een korst van rijst. De kroket weegt 80 gram en heeft een stevig mondgevoel en een verbeterde en krokantere korst door het gebruik van rijst als paneermiddel. De glutenvrije kroket smaakt hartig en pittig en is lekker smeuïg door de volle bouillon die we erin verwerken”, aldus Eric Swaghoven.

MEER WETEN OVER KROKETTEN? KLIK HIER!
Gecertificeerd door de Nederlandse Coeliakie Vereniging
Om de kans op vermenging met gluten te voorkomen wordt de glutenvrije kroket in de Valuas Kroketterie geproduceerd op een moment waarop er geen andere producten worden gemaakt. Tijdens de bereiding worden testen uitgevoerd op de aanwezigheid van glutensporen. De glutenvrije Valuaskroket is door de NCV gecertificeerd onder nummer NL-034-001.

Over Valuas Kroketterie
De Valuas Kroketterie ontwikkelt op verzoek van de klant unieke kwaliteitskroketten en bitterballen, waarbij zowel vulling als formaat en gewicht naar wens wordt gemaakt. De productie vindt op ambachtelijke wijze plaats, waarbij kwaliteit, hoogwaardige ingrediënten, een rijke vulling en versheid voorop staan. De eerste Valuaskroket werd in 2004 ontwikkeld door SVH Meesterkok Eric Swaghoven, eigenaar van sterrenrestaurant Valuas. Het assortiment telt inmiddels 17 verschillende soorten, waaronder een kippensoepkroket, truffelkroket en kroketten met seizoenproducten zoals asperges. De glutenvrije Valuaskroket is - evenals andere producten uit de Kroketterie - verkrijgbaar bij hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo en bij een aantal (meest Limburgse) Valuaskroket-verkooppunten.

Over Valuas
Hotel-restaurant-brasserie Valuas in Venlo is het familiebedrijf van de broers Marcel en Eric Swaghoven. Aan de Maas, net buiten het centrum van Venlo en aan de rand van een natuurgebied biedt Valuas totale gastvrijheid in een viersterrenhotel, een restaurant met een Michelinster en een brasserie met een Michelin Bib Gourmand.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: