Van der Valkbedrijven winnen Leiden Culinair

7 juli 2009 |
Van der Valkbedrijven winnen Leiden Culinair

Leiden Culinair, het jaarlijkse evenement voor restaurants uit Leiden en omgeving, is dit jaar gewonnen door een combinatie van twee Van der Valkbedrijven. Restaurant Het Haagsche Schouw uit Leiden en Restaurant Upstairs uit Voorschoten. Een deskundige jury onder leiding van topkok Paul Fagel vond de totale presentatie van Van der Valk de beste. Het Leidse culinaire evenement, dat van 2 tot 5 juli plaatsvond, lijkt ieder jaar weer aan populariteit te winnen. Dat heeft onder meer te maken met het feit dat de deelnemende bedrijven elkaar steeds weer tot grotere prestaties dwingen.

Waar in vroeger jaren kon worden volstaan met terrastafels en eenvoudige stoelen worden de paviljoens nu volledig ingericht door professionele bedrijven en is net alsof je in de restaurants van de deelnemers zelf zit.

Een belangrijk onderdeel voor de deelnemende restaurants is de rondgang van de jury. De jury bestond dit jaar uit Paul Fagel (Arsenaal), Robert de Gunst (Mondriaan Den Haag) , Willem Buijteweg (oud-bestuurslid) en Bourgondiër Roel van de Berg van ING. Er werd geoordeeld over de ontvangst, bediening, kwaliteit van het eten, presentatie van het restaurant en de prijs-kwaliteit verhouding.

Het is de derde keer achtereen dat Van der valk in de prijzen is gevallen. In 2007 werd de derde plaats behaald, waarna een tweede prijs volgde in 2008. De eerste prijs op dit evenement is de bekroning voor het vele werk dat de laatste jaren is verricht.

De wijze waarop de bedrijven zich hebben gepresenteerd sluit volledig aan bij de upgrading die heeft plaatsgevonden bij Van der Valk. Veel hotels hebben inmiddels de status viersterren plus behaald. Anderen volgen de komende jaren.

Enige smet op de feestvreugde bij de medewerkers van Van der Valk was dat de beker op zaterdagnacht is ontvreemd uit het paviljoen. Eerst werd er nog aan een grap gedacht, maar toen gedurende de zondag de beker niet werd teruggebracht vervloog die hoop. Er is een fles champagne in het vooruitzicht gesteld voor degene die de beker terugbezorgd bij een van de restaurants.

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/van-der-valkbedrijven-winnen-leiden-culinair/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: