Vondel Hotels opent Hotel Monastère Maastricht

28 juni 2018 | David Bakker

Vondel Hotels opent vandaag na een grondige verbouwing officieel haar deuren van Hotel Monastère Maastricht en Café Louis aan Boschstraat 69-71 midden in het centrum. Het straight-friendly viersterrenhotel en de bistro zijn gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven. De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. Het hotel telt 52 luxe kamers en suites en in de bistro met bar en klein terras aan de Boschstraat, kunnen gasten de hele dag genieten van de Frans geïnspireerde keuken. 


Hotel Monastère Maastricht is het allereerste hotel uit de Vondel Hotels collectie dat haar deuren buiten Amsterdam opent. Het hotel is straight-friendly en zorgt ervoor dat de LHBTI-gast zich thuis voelt. Zo is er in het hotel geen onderscheid gemaakt in dames-en heren wc’s en wordt er op alle vlakke rekening gehouden met de beleving van de gast. Het interieur van het hotel ademt Parijs chic. Bij binnenkomst ervaar je een unieke mix van hedendaags design en rijke historie. Elementen kenmerkend uit de geschiedenis van het pand, zijn verweven in het interieurdesign van het hotel. Voor de sanitaire voorzieningen is er gebruikgemaakt van het beroemde lokale merk Sphinx én zal je de bekende Maastrichtse Mosa tegeltjes subtiel terugzien in het hotel. Beide opgericht door Petrus Regout, die tevens het pand aan de Boschstraat in zijn bezit heeft gehad. Binnenhuisarchitecten Dax Rol en Joyce Urbanus van Nicemakers hebben gezorgd voor de gehele interieurinrichting.

Café Louis is gevestigd in Hotel Monastère Maastricht en heeft een eigen entree aan de Boschstraat. In de bistro worden Frans geïnspireerde gerechten geserveerd. Denk aan steak tartaar, lady steak, boeuf bourguignon en salade met eendenlever. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse ambachtelijke producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kan men genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.
 
Dante de Boer, Hotel Manager van Hotel Monastère Maastricht, vertelt enthousiast: “Ik ben zeer trots dat ik samen met mijn team deel uitmaak van dit prachtige luxe viersterrenhotel midden in het centrum van Maastricht. Het hotel is gelegen op een perfecte locatie en Café Louis is een nieuwe aanwinst voor bourgondisch Maastricht”.

Buiten Amsterdam

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: “Het geeft echt een geweldig gevoel dat wij nu een hotel openen buiten Amsterdam, op zo’n fantastisch historische locatie. Maastricht biedt een mooie balans tussen gastronomie, winkels en cultuur. Met de komst van ons LHBTI-hotel, verwachten we ook een nieuwe doelgroep voor Maastricht aan te trekken. Wij kunnen niet wachten om onze eerste gasten in te checken en hen onze gastvrijheid te laten ervaren. We nodigen iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen en de sfeer te komen proeven”.
 

Vondel Hotels groeit

Vondel Hotels groeit verder en opent in de zomer van 2018, Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom in Amsterdam. In het najaar openen Hotel Mercier en Café Ons Huis op de Rozenstraat in Amsterdam en Hotel Pontsteiger met Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam. In 2019 komt daar nog een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij. Daarnaast heeft Vondel Hotels de ambitie om buiten Amsterdam nog meer locaties aan de collectie toe te voegen. Zo staan Utrecht en Leiden de komende jaren op de planning

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: