Vondel Hotels opent Hotel Monastère Maastricht

28 juni 2018 | David Bakker

Vondel Hotels opent vandaag na een grondige verbouwing officieel haar deuren van Hotel Monastère Maastricht en Café Louis aan Boschstraat 69-71 midden in het centrum. Het straight-friendly viersterrenhotel en de bistro zijn gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven. De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. Het hotel telt 52 luxe kamers en suites en in de bistro met bar en klein terras aan de Boschstraat, kunnen gasten de hele dag genieten van de Frans geïnspireerde keuken. 


Hotel Monastère Maastricht is het allereerste hotel uit de Vondel Hotels collectie dat haar deuren buiten Amsterdam opent. Het hotel is straight-friendly en zorgt ervoor dat de LHBTI-gast zich thuis voelt. Zo is er in het hotel geen onderscheid gemaakt in dames-en heren wc’s en wordt er op alle vlakke rekening gehouden met de beleving van de gast. Het interieur van het hotel ademt Parijs chic. Bij binnenkomst ervaar je een unieke mix van hedendaags design en rijke historie. Elementen kenmerkend uit de geschiedenis van het pand, zijn verweven in het interieurdesign van het hotel. Voor de sanitaire voorzieningen is er gebruikgemaakt van het beroemde lokale merk Sphinx én zal je de bekende Maastrichtse Mosa tegeltjes subtiel terugzien in het hotel. Beide opgericht door Petrus Regout, die tevens het pand aan de Boschstraat in zijn bezit heeft gehad. Binnenhuisarchitecten Dax Rol en Joyce Urbanus van Nicemakers hebben gezorgd voor de gehele interieurinrichting.

Café Louis is gevestigd in Hotel Monastère Maastricht en heeft een eigen entree aan de Boschstraat. In de bistro worden Frans geïnspireerde gerechten geserveerd. Denk aan steak tartaar, lady steak, boeuf bourguignon en salade met eendenlever. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse ambachtelijke producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kan men genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.
 
Dante de Boer, Hotel Manager van Hotel Monastère Maastricht, vertelt enthousiast: “Ik ben zeer trots dat ik samen met mijn team deel uitmaak van dit prachtige luxe viersterrenhotel midden in het centrum van Maastricht. Het hotel is gelegen op een perfecte locatie en Café Louis is een nieuwe aanwinst voor bourgondisch Maastricht”.

Buiten Amsterdam

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: “Het geeft echt een geweldig gevoel dat wij nu een hotel openen buiten Amsterdam, op zo’n fantastisch historische locatie. Maastricht biedt een mooie balans tussen gastronomie, winkels en cultuur. Met de komst van ons LHBTI-hotel, verwachten we ook een nieuwe doelgroep voor Maastricht aan te trekken. Wij kunnen niet wachten om onze eerste gasten in te checken en hen onze gastvrijheid te laten ervaren. We nodigen iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen en de sfeer te komen proeven”.
 

Vondel Hotels groeit

Vondel Hotels groeit verder en opent in de zomer van 2018, Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom in Amsterdam. In het najaar openen Hotel Mercier en Café Ons Huis op de Rozenstraat in Amsterdam en Hotel Pontsteiger met Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam. In 2019 komt daar nog een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij. Daarnaast heeft Vondel Hotels de ambitie om buiten Amsterdam nog meer locaties aan de collectie toe te voegen. Zo staan Utrecht en Leiden de komende jaren op de planning

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Vondel Hotels opent Hotel van de Vijsel op de Overtoom in Amsterdam

Vondel Hotels opent vandaag officieel de deuren van Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom 13-17 in Amsterdam. Het hotel, gevestigd in voormalig houthandel Van de Vijsel, telt 82 kamers in het viersterrensegment. Na een intensieve verbouwing van meer dan 2 jaar, waarbij de originele...

Accor Personalia
Remco Groenhuijzen zet carrière binnen AccorHotels voort

Vanaf 1 januari 2019 is Remco Groenhuijzen de nieuwe Regional Vice President Mövenpick Nederland. De huidige General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam zet daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels. Mövenpick Hotels Nederland is een van d...

Personalia Marriott
Marriott International benoemt Liam Brown tot President en Managing Director Europa

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) heeft vandaag aangekondigd dat Liam Brown, President, Select Brands en Owner en Franchise Services, Noord-Amerika, de rol van President en Managing Director van Europa op zich zal nemen, een divisie binnen Marriott International die het Verenigd Koninkrijk,...

Achtergronden
Dirk Kuijt ontsteekt verlichting kerstboom Grand Hotel Huis ter Duin

Dirk Kuijt heeft dit jaar de kerstperiode ingeluid met de ontsteking van de verlichting van een van de meest iconische kerstbomen van Nederland voor Grand Hotel Huis ter Duin. De boom heeft een hoogte van ruim 17 meter en kan zich daarmee de hoogste boom binnen de hotellerie in de Benelux noemen. Vi...

Opening Internationaal
Radisson Blu Hotel Brugge officieel geopend

Op 15 november 2018 werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van h...

Interview Longread
Rondetafelgesprek: Maakt een merk een hotel meer waard?

To brand or not to brand? Dat is de vraag voor veel hoteliers. Investeerders zien graag een herkenbaar merk op de gevel, maar de gast kent soms meer waarde toe aan een foto op Instagram. Wat betekent een alom gerespecteerde merknaam nog voor de waarde van een hotel? Vier hoteliers delen hun uiteenlo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: