Vondel Hotels opent Hotel Monastère Maastricht

28 juni 2018 | David Bakker

Vondel Hotels opent vandaag na een grondige verbouwing officieel haar deuren van Hotel Monastère Maastricht en Café Louis aan Boschstraat 69-71 midden in het centrum. Het straight-friendly viersterrenhotel en de bistro zijn gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven. De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. Het hotel telt 52 luxe kamers en suites en in de bistro met bar en klein terras aan de Boschstraat, kunnen gasten de hele dag genieten van de Frans geïnspireerde keuken. 


Hotel Monastère Maastricht is het allereerste hotel uit de Vondel Hotels collectie dat haar deuren buiten Amsterdam opent. Het hotel is straight-friendly en zorgt ervoor dat de LHBTI-gast zich thuis voelt. Zo is er in het hotel geen onderscheid gemaakt in dames-en heren wc’s en wordt er op alle vlakke rekening gehouden met de beleving van de gast. Het interieur van het hotel ademt Parijs chic. Bij binnenkomst ervaar je een unieke mix van hedendaags design en rijke historie. Elementen kenmerkend uit de geschiedenis van het pand, zijn verweven in het interieurdesign van het hotel. Voor de sanitaire voorzieningen is er gebruikgemaakt van het beroemde lokale merk Sphinx én zal je de bekende Maastrichtse Mosa tegeltjes subtiel terugzien in het hotel. Beide opgericht door Petrus Regout, die tevens het pand aan de Boschstraat in zijn bezit heeft gehad. Binnenhuisarchitecten Dax Rol en Joyce Urbanus van Nicemakers hebben gezorgd voor de gehele interieurinrichting.

Café Louis is gevestigd in Hotel Monastère Maastricht en heeft een eigen entree aan de Boschstraat. In de bistro worden Frans geïnspireerde gerechten geserveerd. Denk aan steak tartaar, lady steak, boeuf bourguignon en salade met eendenlever. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse ambachtelijke producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kan men genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.
 
Dante de Boer, Hotel Manager van Hotel Monastère Maastricht, vertelt enthousiast: “Ik ben zeer trots dat ik samen met mijn team deel uitmaak van dit prachtige luxe viersterrenhotel midden in het centrum van Maastricht. Het hotel is gelegen op een perfecte locatie en Café Louis is een nieuwe aanwinst voor bourgondisch Maastricht”.

Buiten Amsterdam

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: “Het geeft echt een geweldig gevoel dat wij nu een hotel openen buiten Amsterdam, op zo’n fantastisch historische locatie. Maastricht biedt een mooie balans tussen gastronomie, winkels en cultuur. Met de komst van ons LHBTI-hotel, verwachten we ook een nieuwe doelgroep voor Maastricht aan te trekken. Wij kunnen niet wachten om onze eerste gasten in te checken en hen onze gastvrijheid te laten ervaren. We nodigen iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen en de sfeer te komen proeven”.
 

Vondel Hotels groeit

Vondel Hotels groeit verder en opent in de zomer van 2018, Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom in Amsterdam. In het najaar openen Hotel Mercier en Café Ons Huis op de Rozenstraat in Amsterdam en Hotel Pontsteiger met Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam. In 2019 komt daar nog een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij. Daarnaast heeft Vondel Hotels de ambitie om buiten Amsterdam nog meer locaties aan de collectie toe te voegen. Zo staan Utrecht en Leiden de komende jaren op de planning

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Internationaal Marriott
Gasten Marriott kunnen stadionomroeper bij Manchester United worden

Marriott International en Manchester United kondigen vandaag een meerjarige samenwerking met elkaar aan. De 120 miljoen leden van het reisprogramma Marriott Bonvoy profiteren door deze samenwerking van exclusieve en unieke voetbalbelevenissen van Manchester United, waaronder de kans om voor é...

Achtergronden KHN
Gezondheid en horeca: kleinere porties en minder zout

73 procent van de horecaondernemers is volop bezig om zijn aanbod van eten en drinken gezonder te maken. Dat doen ze door het gebruik van dagverse, lokale producten, vloeibare vetten, minder zout en door meer vegetarische gerechten op de menukaart aan te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van KHN. D...

Awards Duurzaamheid
''Moswand staat symbool voor groene bedrijfsvoering''

Tijdens het jaarlijkse Green Key Event van Stichting KMVK, op donderdag 14 februari, kreeg het pas geopende U Parkhotel in Enschede het gouden Green Key certificaat uitgereikt door WNF-ambassadeur Harm Edens. Met het behalen van het Green Key certificaat laat het U Parkhotel zien dat duurzaam en maa...

Hotel Opening
Primeur voor Amsterdam: Ascott wordt franchisegever

The Ascott Limited, een van de grootste eigenaar-exploitanten van verblijfsaccommodaties ter wereld, opent in maart 2019 haar eerste Apart'Hotel in Nederland. Amsterdam heeft daarmee nog een tweede primeur voor de groep: voor het eerst zal Ascott een franchisecontract afsluiten in Europa. Het Ne...

Economie Interview Longread
Arlette Gilbert: ''Misschien gaat Bilderberg straks wel internationaal''

Arlette Gilbert zwaait al tien jaar de commerciële scepter bij Bilderberg. Een tijdperk van vóór de crisis, ín de crisis en ná de crisis. Het heeft haar flexibel gemaakt. Ze moest wel, want de vragen vanuit het bedrijfsleven werden dynamischer. ‘Samen’ is...

Achtergronden Internationaal
Wereldkampioen traint in trappenhuis van themahotel  Europa-Park

André Weinand is fitnesscoach in het hotel-resort van Europa-Park en heeft afgelopen zaterdag 16 februari 2019 opnieuw de wereldtitel 'traplopen' binnen weten te slepen. Hij verbrak zijn oude record met 9 minuten en legde de verticale afstand van 42,195 kilometer nu in 10 uur en 4 min...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: