Vondel Hotels opent Hotel Monastère Maastricht

28 juni 2018 | David Bakker

Vondel Hotels opent vandaag na een grondige verbouwing officieel haar deuren van Hotel Monastère Maastricht en Café Louis aan Boschstraat 69-71 midden in het centrum. Het straight-friendly viersterrenhotel en de bistro zijn gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw. Oorspronkelijke details van het gebouw zijn hersteld en behouden gebleven. De rijke historie van het pand is voelbaar in het interieur. Het hotel telt 52 luxe kamers en suites en in de bistro met bar en klein terras aan de Boschstraat, kunnen gasten de hele dag genieten van de Frans geïnspireerde keuken. 


Hotel Monastère Maastricht is het allereerste hotel uit de Vondel Hotels collectie dat haar deuren buiten Amsterdam opent. Het hotel is straight-friendly en zorgt ervoor dat de LHBTI-gast zich thuis voelt. Zo is er in het hotel geen onderscheid gemaakt in dames-en heren wc’s en wordt er op alle vlakke rekening gehouden met de beleving van de gast. Het interieur van het hotel ademt Parijs chic. Bij binnenkomst ervaar je een unieke mix van hedendaags design en rijke historie. Elementen kenmerkend uit de geschiedenis van het pand, zijn verweven in het interieurdesign van het hotel. Voor de sanitaire voorzieningen is er gebruikgemaakt van het beroemde lokale merk Sphinx én zal je de bekende Maastrichtse Mosa tegeltjes subtiel terugzien in het hotel. Beide opgericht door Petrus Regout, die tevens het pand aan de Boschstraat in zijn bezit heeft gehad. Binnenhuisarchitecten Dax Rol en Joyce Urbanus van Nicemakers hebben gezorgd voor de gehele interieurinrichting.

Café Louis is gevestigd in Hotel Monastère Maastricht en heeft een eigen entree aan de Boschstraat. In de bistro worden Frans geïnspireerde gerechten geserveerd. Denk aan steak tartaar, lady steak, boeuf bourguignon en salade met eendenlever. De ruime bistro biedt plek aan 80 personen en heeft een aparte cocktailbar en klein terras aan de Boschstraat. Chef-kok Miguel Huinder kookt met verse ambachtelijke producten en werkt samen met bekende lokale partijen. Zo staat de huisgemaakte olijfolie van Beluga op tafel in de bistro en kan men genieten van de ambachtelijk bereide chutney en Maastrichtse kruidenmosterd van Adriaan de Smaakmaker.
 
Dante de Boer, Hotel Manager van Hotel Monastère Maastricht, vertelt enthousiast: “Ik ben zeer trots dat ik samen met mijn team deel uitmaak van dit prachtige luxe viersterrenhotel midden in het centrum van Maastricht. Het hotel is gelegen op een perfecte locatie en Café Louis is een nieuwe aanwinst voor bourgondisch Maastricht”.

Buiten Amsterdam

Arjen van den Hof, eigenaar Vondel Hotels: “Het geeft echt een geweldig gevoel dat wij nu een hotel openen buiten Amsterdam, op zo’n fantastisch historische locatie. Maastricht biedt een mooie balans tussen gastronomie, winkels en cultuur. Met de komst van ons LHBTI-hotel, verwachten we ook een nieuwe doelgroep voor Maastricht aan te trekken. Wij kunnen niet wachten om onze eerste gasten in te checken en hen onze gastvrijheid te laten ervaren. We nodigen iedereen graag uit om een kijkje te komen nemen en de sfeer te komen proeven”.
 

Vondel Hotels groeit

Vondel Hotels groeit verder en opent in de zomer van 2018, Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom in Amsterdam. In het najaar openen Hotel Mercier en Café Ons Huis op de Rozenstraat in Amsterdam en Hotel Pontsteiger met Café Pontsteiger in de Houthavens in Amsterdam. In 2019 komt daar nog een hotel op de Geldersekade in Amsterdam bij. Daarnaast heeft Vondel Hotels de ambitie om buiten Amsterdam nog meer locaties aan de collectie toe te voegen. Zo staan Utrecht en Leiden de komende jaren op de planning

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
World Trade Center Association kiest voor Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp

World Trade Center Association (HQ New York) kiest ervoor om zijn dienstverlening onder te brengen in het Lindner WTC Hotel & City Lounge Antwerp aan het Centraal Station in Antwerpen. Door de samenwerking en de co-branding met dit wereldmerk verandert de naam van het hotel officieel in: Lindner...

Amsterdam Van der Valk
Waxsalon in Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel

In oktober opent Van der Valk Hotel Amsterdam-Amstel aan de Joan Muyskenweg 20 de deuren. Dit gloednieuwe hotel is een aanwinst voor het Van der Valk concern én voor de hoofdstad. Hier vindt u alles onder één dak, waaronder een zeer complete wellness met een waxsalon van Delete ...

Awards
De winnaars van Gaia Green Awards zijn...

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam zijn op dinsdag 18 september voor de derde keer de Gaia Green Awards uitgereikt. Op het inspiratiepaviljoen rondom duurzaam ondernemen in de horeca, het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen heeft ambassadeur Leon Keekstra (Stadsbemoeial Rotterdam) in de catego...

Amsterdam Culinair
Viering 25 jaar Roberto’s Restaurant met parade van pure klassiekers

Roberto’s Restaurant in Hilton Amsterdam viert dit najaar zijn 25-jarig bestaan. Het klassiek Italiaanse restaurant is altijd trouw gebleven aan zijn filosofie ‘Italiaans te zijn in alle facetten’. Vanaf oktober wordt het jubileum gevierd met een parade van pure klassiekers op de m...

Hilton Interview Longread
Exclusief interview Roberto Payer: "Dit is geen afscheidsinterview"

Roberto Payer. Wellicht de bekendste hotelier van Nederland, een boegbeeld van de hotellerie. Naar eigen zeggen wordt hij snel vergeten als hij stopt. “Zo zit de samenleving in elkaar, maar mij maakt dat niets uit. Als ik stop, herkent niemand me meer, dan ben ik een totale nobody.” Miss...

Events Hoteltech
Wat gebeurt er in het brein van de hotelier?

Tijdens HotelTech 2018, op maandag 19 november in Bunnik, is Margriet Sitskoorn keynote spreker. Zij spreekt over de invloed van leiderschap op het brein en dat geldt natuurlijk niet alleen voor uw hoteliersbrien. Voor hotelmanagers is HotelTech een event dat je niet wilt missen. Bovendien is regist...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: