W Amsterdam hotel wint Best Hotel Design Award 2016

Auteur: Jorien Slager
29 november 2016
W Amsterdam hotel wint Best Hotel Design Award 2016

Gisteravond is bekend gemaakt dat W Amsterdam de Entree Hospitality & Style Award gewonnen heeft in de categorie Best Hotel Design. Voor deze award werd het hotel beoordeeld op originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het design en interieur van zowel de publieke ruimtes als de hotelkamers.

 W Lounge

De award werd uitgereikt tijdens een award show in Studio21 in Hilversum. Volgens de jury heeft W Amsterdam een groots en meeslepend design van wereldklasse. “Gracieus en gedurfd, met op de juiste plekken een vleugje glamour” aldus de jury. Daardoor liet het hotel de andere genomineerden - Hilton Schiphol, Nassau in Breda, The Dutch in Maastricht en Van der Valk in Enschede - achter zich. 

Liran Wizman, eigenaar van W Amsterdam en Europe Hotels | Private Collection: “Het is een grote eer om een jaar na de opening van W Amsterdam deze prestigieuze prijs in ontvangst te nemen. Een mooie bevestiging dat ons hotel een onderscheidende en waardevolle toevoeging is aan de Nederlandse hotelbranche.”

Design

W Amsterdam is verdeeld over twee gebouwen. Het vooruitstrevende design van het Exchange-gebouw is geïnspireerd op de tijd dat de PTT hier nog gehuisvest was en het verbinden en uitwisselen van informatie centraal stond. Zo vormt meer dan vijf kilometer aan buizen en elektrische geleiding hieraan een eerbetoon. Naast het moderne design van het Exchange-gebouw zijn het juist de historische elementen die in het voormalig KAS Bank-gebouw, dat dateert uit 1908, in het oog springen. Architecten Wingender Hovenier (WINHOV) hebben de transformatie van dit enorme gebouw uitgevoerd. Het design was in handen van Baranowitz + Kronenberg, die zich lieten inspireren door goud en diamant om het historische karakter van het gebouw te benadrukken.

Interieur

De kamers in het BANK-gebouw stralen speelse luxe en elegantie uit. De zwart met gouden bedspreien, geïnspireerd op bankkluizen, zijn speciaal ontworpen door de Nederlandse textielontwerpster Aleksandra Gaca. De kussens, ontworpen door Sabrina Bongiovanni, zijn een weergave van het kenmerkende Amsterdamse straatbeeld. De minibars, in de vorm van een gouden kluis, herinneren de gasten aan de bijzondere historie van het gebouw.

Openingen

Niet alleen het opvallende design maar ook de spraakmakende openingen van W Amsterdam hebben ervoor gezorgd dat het hotel het afgelopen jaar regelmatig onderwerp van gesprek was. Na een groots openingsfeest in oktober 2015 volgden in mei 2016 de opening van het rooftop zwembad -het eerste in Amsterdam- en in oktober dit jaar de grande finale met de lancering van het BANK-gebouw waarbij zo’n 800 gasten aanwezig waren.

Overig nieuws