W Amsterdam opent in september

12 augustus 2015
W Amsterdam opent in september

W Hotels Worldwide maakt in september haar debuut op Nederlandse bodem met de opening van het W Amsterdam. De komst van
dit hedendaagse lifestylemerk zal de hoofdstad voorzien van een flinke scheut nieuwe energie met haar opvallende design, unieke service en een programma dat bol staat van W Happenings, volgens het hotel perfect voor iedereen die graag wil weten 'what’s new and next' is op het gebied van design, fashion en muziek.

*W Insider*
Gelegen tussen de prestigieuze Dam en de iconische Amsterdamse grachten, pal achter het Koninklijk Paleis, heeft het hotel een felbegeerde plek weten te bemachtigen in het centrum van Amsterdam. Zodoende zal W Amsterdam zich zonder twijfel manifesteren als een van de nieuwste hotspots waar trendsetters, wereldwijd en uit eigen land, elkaar vanaf 21 september kunnen ontmoeten. De W Insider, een unieke rol binnen alle W Hotels, verbindt lokale smaakmakers en wereldwijde jetsetters met 'what’s new and next' in Amsterdam en zal alle gasten voorzien van exclusieve toegang tot de beste plekken in de hoofdstad.

*Transformatie*
Het transformatieproces van het 238 kamers* tellende W Amsterdam dat is gehuisvest in twee iconische gebouwen (het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf (PTT) – het ‘Exchange-gebouw’ en de voormalige KAS Bank, nu het ‘Bankgebouw’), is in handen van BK Architects en Office WINHOV. Uitgangspunt was om de geschiedenis van de twee historische panden samen te laten smelten met moderne en eigentijdse elementen. Het resultaat is een mix van gerestaureerde historische elementen en eigentijds, luxueus design. Het ‘Exchange-gebouw’ is een pand met interessante belijning, ruimtelijk interieur en een adembenemend uitzicht; het vormt een kenmerkende afspiegeling van haar historische rol als belangrijke schakel tussen Amsterdam en de rest van de wereld. Het ‘Bankgebouw’, dat eind dit jaar officieel zijn deuren zal openen, bestaat uit 66 stijlvolle hotelkamers, de AWAY Spa en XBANK, een unieke broedplaats voor creatief talent op het gebied van design, mode en muziek.

*238 kamers*
Gasten kunnen terecht in een van de 238 stijlvolle hotelkamers - inclusief 21 suites, drie WOW Suites en twee royale Extreme Wow Suites (de Presidentiele Suite in de stijl van W Hotels). Gasten kunnen hun hoteldeur openen met SPG Keyless: volgens het hotel het eerste systeem ter wereld waarmee hotelgasten hun smartphone of Apple watch kunnen gebruiken als sleutel. Hierdoor zijn ‘keycards’ overbodig.


~Een van de drie WOW Suites~

*Vleugje Amsterdam*
Naast expliciete verwijzingen naar het iconische plein op de Dam, voelen de kamers in het Exchange-gebouw ruimtelijk door de hoge plafonds en grote ramen. BK Architects heeft samengewerkt met lokale designers om elke hotelkamer te voorzien van een vleugje Amsterdam. Van handgeweven beddengoed met Nederlandse cultuurelementen van ontwerper Bertjan Pot, gordijnen met een print van de Amsterdamse grachtenpanden, tot douchecabines die iets weg hebben van een ouderwetse Nederlandse telefooncel: elke kamer is op verrassende en sierlijke wijze verbonden met de stad. De kamers en suites in het Bankgebouw hebben een luxueuze uitstraling en beschikken over goud en zwart beddengoed dat is geïnspireerd op de geldkluizen op de benedenverdieping. De kussens zijn een fraaie vertaling van de karakteristieke Amsterdamse vensterbanken.

*W Lounge vervangt hotellobby*
Gasten van W Amsterdam worden bij aankomst naar het dakterras op de zesde verdieping gebracht. Hier wacht hen een warm welkom in de W Lounge (W’s interpretatie van de traditionele hotellobby) met een ongekend panoramisch uitzicht over de historische stad en een speciaal drankmenu samengesteld door de Fabulous Shaker Boys, terwijl Kristina Dolgova - de 'W Music Curator' - de laatste trends op muziekgebied laat horen. Op het ‘East View’ terras kunnen de gasten volop genieten van een heerlijk drankje en tegelijkertijd de bruisende energie van de stad in zich opnemen.

*Design*
De W Lounge heeft een modern karakter, maar omarmt tegelijkertijd de geschiedenis van het historische pand op mooie en kenmerkende wijze: zo vormt meer dan 5 km aan buizen en elektrische geleiding een eerbetoon aan het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf waar het verbinden en uitwisselen van informatie centraal stond. De met gouden details versierde ramen in de W Lounge en de karakteristieke trappen die een mooie afspiegeling vormen van de traptreden buiten op de Dam, maken het designplaatje compleet.

*Vooruitstrevend Amsterdam*
"Amsterdam fungeert al sinds vroegere tijden als een broedplaats voor verschillende culturen en vooruitstrevende ideeën. We kijken er erg naar uit om de karakteristieke stijl en het eigentijdse design van W Amsterdam te onthullen," zegt Igor Buercher, General Manager, W Amsterdam. "Het hotel versterkt tevens de reputatie van Amsterdam dat als stad uitermate vooruitstrevend is in het brengen van nieuwe en enerverende ervaringen op het gebied van mode, design en muziek aan wereldreizigers en lokale trendsetters."


~Restaurant The Duchess~

*Hotelrestaurants*
The Entourage Group,beheert de twee restaurants die W Amsterdam rijk is: The Duchess en Mr Porter. Op het dakterras van de W Lounge in het Exchange-gebouw geeft MR Porter een moderne twist aan het traditionele steakhouse-concept met een nieuwe mix van smaken en service van wereldklasse, gecreëerd in de grote, open keuken. The Duchess, in juni geopend, met lovende kritieken geopend, combineert de smaak van Londons erfgoed met Weense grandeur. Het restaurant biedt naar eigen zeggen een eenvoudig, maar toch elegant menu voor de lunch, diner en afternoon tea en een uitgekiende selectie van vermout, cocktails en champagnes. Met zijn oorspronkelijke ornamenten en hoge plafonds heeft het restaurant op mooie wijze het erfgoed en de charme van het voormalige KAS Bankgebouw weten te behouden, waardoor het decor zowel luxueus als hedendaags aandoet.

*Vergader-en evenementruimte*
W Amsterdam beschikt tevens over 414 vierkante meter aan ultramoderne vergader- en evenementruimte met drie Great Rooms. Later dit jaar zullen een fitness centrum en de spa haar deuren openen.

Overig nieuws