W hotel breidt nu al uit

4 december 2014
W hotel breidt nu al uit

Starwood Hotels & Resorts Worldwide kondigt vandaag haar plannen aan voor een uitbreiding van het langverwachte W Amsterdam. Aan het
geavanceerde hotelproject zal een tweede gebouw worden toegevoegd. W Amsterdam, dat gelanceerd wordt in het najaar van 2015, zal naast het oorspronkelijke gebouw van het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf, nu ook in de voormalige KAS Bank op Spuistraat 172 haar deuren openen.

~Foto: Het voormalige Rijkskantoorgebouw voor Geld- en Telefoonbedrijf en het pand van de voormalige KAS Bank gaan samen het nieuwe W Hotel in Amsterdam vormen~

*66 extra kamers*
In het bankgebouw zullen 66 extra moderne kamers en suites worden geopend evenals een karakteristieke spa, nachtclub en 'destination bar' en restaurant. "We zijn overweldigd door de interesse en de vraag naar W Amsterdam sinds we het project bekendmaakten in februari en zijn verheugd met de uitbreiding van dit hotel in samenwerking met de eigenaar, Liran Wizman," aldus Michael Wale, President, Starwood Hotels & Resorts, Europa, Afrika en het Midden-Oosten. "Het W-merk spreekt de Nederlandse markt enorm aan, en we staan te popelen om de W-mix van hedendaagse luxe naar de stad te brengen als we het hotel in de herfst van het volgend jaar openen."

*W hotel*
Het toekomstige hotel zal beschikken over 238 stijlvolle kamers verspreid over de twee gebouwen, waaronder 25 suites, een WOW-suite en twee Extreme Wow Suites (de herinterpretatie van de Presidential Suite van het W-merk). Gasten zullen het hotel binnenkomen via het gebouw van de vroegere PTT telefooncentrale, waar ze direct naar de rooftop zullen worden gebracht om in te checken en te genieten van een cocktail in de W Living Room (de W-versie van de traditionele hotellobby waar gasten elkaar kunnen ontmoeten). Naast de ‘destination bar’ en het restaurant die zullen worden gevestigd in de voormalige hal van het bankgebouw, bieden de toekomstige bar en restaurant op het dak van het rijkskantoorgebouw een ongeëvenaard uitzicht over de Dam en de lichtjes van de stad.

*Whatever, whenever-service*
Gasten kunnen ook gebruik kunnen maken van de iconische Whatever/Whenever®-service van het W-merk; een filosofie die voor alles kan zorgen wat gasten maar willen, wanneer ze maar willen, zolang het legaal is. W Amsterdam zorgt ook voor een veelzijdig programma met exclusieve W Happenings die tonen wat ‘new and next’ is op het gebied van design, mode en muziek voor gasten en lokale trendsetters.
Zowel de telefooncentrale als het bankgebouw worden opnieuw ingericht door de prijswinnende bureaus OFFICE WINHOV in Amsterdam en BK Architecture uit Tel Aviv, inclusief de restauratie van de historische elementen gecombineerd met een nieuw, eigentijds design.

*Over W Hotels*
Na de succesvolle premières van W Hotels in Istanbul, Barcelona, St. Petersburg, Londen, Parijs, en het meest recente in Verbier, Zwitserland, wordt W Amsterdam het zevende W Hotel in Europa, als onderdeel van een portfolio van 45 W Hotels wereldwijd, met ruim 20 hotels in ontwikkeling.

~Christel Tuin~

Overig nieuws