Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie

2 maart 2015 |
Waldorf Astoria opent Goldfinch Brasserie

Het wereldberoemde puttertje is neergestreken in Waldorf Astoria Amsterdam en vestigt zich als Goldfinch Brasserie in de fraaie ruimte beneden,
grenzend aan de binnentuin. Door het grote succes van Librije’s Zusje Amsterdam, dat zeven maanden na de opening direct twee Michelinsterren kreeg, was een tweede volwaardig restaurant gewenst.

Nieuwe gerechten
Executive Chef Sidney Schutte en zijn keukenteam ontwikkelden nieuwe gerechten voor Goldfinch Brasserie waaronder duck pie en krokant gepoft speenvarken. Op de menukaart worden die gecombineerd met klassiekers en favorieten uit de internationale keuken, zoals gerookte zalm op rosti en een Wagyu burger, mét de signatuur van Goldfinch Brasserie.

Wijnkaart
De wijnkaart bevat bijzondere wijnen, per glas en fles. Met een uitgebreide menukeuze en in een mooie entourage beantwoordt de brasserie aan de uiteenlopende behoeften van gasten. Zij kunnen in Goldfinch terecht voor zowel een lichte lunch, zakelijke ontmoeting, diner, of een hapje voor de opera- of theatervoorstelling.

Roberto Payer
Directeur Roberto Payer is trots op de toevoeging: “Ik heb er alle vertrouwen in dat Goldfinch een eigen statement gaat maken als toegankelijke brasserie met topkwaliteit-gerechten van een topteam, in een prettige, informele sfeer.”

De naam
Goldfinch, oftewel het puttertje, is beroemd geworden door het schilderij van de 17e eeuwse Hollandse schilder Carel Fabritius. In de Gouden Eeuw was het vinkje een welbekende metgezel in de Keurtuinen van de stadspaleizen, waarover ook Waldorf Astoria Amsterdam beschikt. In de 17e en 18e eeuw werden de grachtenpanden waarin het hotel is gevestigd door tal van bekende kooplieden en regentenfamilies bewoond, waaronder de families Hooft, Backer, Kemp, Huygens, Sautijn, De Wildt en Geelvinck. In Waldorf Astoria Amsterdam zijn suites en meetingruimtes vernoemd naar de illustere vroegere bewoners en voor de brasserie geldt dat nu ook.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview
"Sales is oprecht nieuwsgierig zijn"

De essentie van sales. In het jaar dat de hotellerie ondersteboven werd gekegeld, zijn veel hotels anders naar hun salesprocessen gaan kijken. Van zwaar afhankelijk van OTA’s, naar op de juiste momenten de klant persoonlijk benaderen. Een ding is zeker: de kennis over en verbinding mét ...

Horeca naar de stembus deel twee: PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonder ...

Personeel Hotelketens
Marriott International benoemt nieuwe CEO en President

De Raad van Bestuur van Marriott International heeft aangekondigd dat Anthony 'Tony' Capuano is benoemd tot Chief Executive Officer en is toegetreden tot de Raad van Bestuur van het bedrijf, met onmiddellijke ingang. Voorheen was hij Group President, Global Development, Design and Operation ...

Economie Hotelketens Internationaal
Accor verkoopt een belang van 1,5 procent in Huazhu voor 239 miljoen

Accor maakt bekend dat het de verkoop van een belang van 1,5% in Huazhu Group Limited (HTHT) heeft afgerond voor 239 miljoen euro. Deze transactie stelt Accor in staat om verdere waardecreatie van de initiële investering te ontwikkelen en tegelijkertijd haar balans te vereenvoudigen. Na deze tr ...

Horeca naar de stembus deel één: VVD

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Hotelketens Achtergronden
Pillows Hotels opent nieuw boutique hotel in Hanzestad Deventer

Pillows Luxury Boutique Hotel Aan De IJssel in Deventer en het bijbehorende IJssel Restaurant openen op 1 maart van dit jaar hun deuren. “Volledig tegen de stroom in openen we een nieuw hotel”, vertelt CEO Loes Dingemans trots. “Dit hotel bevindt zich op de mooiste plek van Overijs ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: