Wereldwijde primeur: Kweekvlees Kookboek

28 juli 2014 |
Wereldwijde primeur: Kweekvlees Kookboek<

Precies één jaar na de onthulling van de eerste in het lab gekweekte hamburger, presenteert het Next Nature Netwerk het Kweekvlees Kookboek, met 45 speculatieve kweekvlees gerechten
die mogelijk in de toekomst op ons bord belanden. De recepten zijn ontwikkeld door een team van koks, designers en ingenieurs. Het Kweekvlees Kookboek wil de mogelijke impact van kweekvlees op onze eetcultuur tastbaar maken. Op 5 augustus om 17:00 wordt het boek gepresenteerd in "Felix en Foam" te Amsterdam.

Vleesijsjes
Omdat kweekvlees nog in ontwikkeling is, kun je de gerechten uit het kweekvlees kookboek nog niet koken. Het boek is gemaakt om de discussie over de toekomst van vlees aan te jagen. Het bevat zowel innovatieve en overheerlijke, maar ook vreemde en onwennige kweekvlees recepten, varierend van de gebreide biefstuk, Dodo Nuggets, Celebrity Cubes van Lady Gaga, Tovervleesballen voor de kinderen, transparante vleessushi, tot vleesijsjes gemaakt met stamcellen van een ijsbeer.

MEER LEZEN OVER KOOKBOEKEN? KLIK HIER!
Diervriendelijk alternatief
Kweekvlees wordt geproduceerd door dierlijke cellen in een bioreactor op te kweken tot een stukje vlees. Onderzoekers verwachten dat kweekvlees een duurzaam en diervriendelijk alternatief kan bieden voor het vlees van vandaag. Nederland is leidend in de ontwikkeling van het kweekvlees. In 1999 ontving Willem van Eelen het allereerste patent op kweekvlees en op 5 augustus 2013 presenteerde professor Mark Post Wereld's kweekvlees hamburger.

Tastbaar
Terwijl kweekvlees stap voor stap steeds dichter bij komt, vinden de meest mensen het nog geen aantrekkelijk idee om vlees uit een lab te eten. En dat is terecht. Want voordat we kunnen bepalen of we ooit bereid zullen zijn kweekvlees te consumeren, moeten we de eetcultuur die het ons brengt verkennen. Hoewel het verleidelijk is te denken dat we met dierloos vlees de vertrouwde hamburgers, worsten en biefstukken zullen gaan nabootsen, heeft de in-vitro technologie ook een geheel eigen potentie die we ons vandaag nog amper kunnen voorstellen. Het kweekvlees kookboek verkent dit creatieve potentieel en maakt de mogelijke impact van kweekvlees op onze eetgewoonten nu al tastbaar voor een groot publiek.

Boekpresentatie
Het kweekvlees kookboek wordt op 5 augustus om 17:00 gepresenteerd in in de Shaffyzaal van "Felix en Foam" aan de Keizersgracht 324 te Amsterdam. Toegang gratis. Het gesimuleerde kweekvlees ijs zal gedurende de de lancering aan mensen op straat worden uitgedeeld. Tevens zal de maker van de kweekvlees hamburger, Mark Post, aanwezig zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Personalia
Sander Allegro nieuwe algemeen directeur van QL Hotels

Sander Allegro, vaste columnist voor Hospitality Management, maakte zojuist via social media bekend dat hij per 1 januari 2020 aan de slag gaat als algemeen directeur van QL Hotels. Hieronder lees je de bekendmaking van Sander, die hij op Facebook plaatste: 'Per 1 januari 2020 ga ik aan de sl...

Achtergronden Internationaal
Virtuoso feliciteert awardwinnende topmanagers

Wereldwijd reisnetwerk Virtuoso feliciteert de vijf leden en adviseurs van het reisbureau die de EMEA netwerkprijzen voor innovatie, leiderschap en verkoopkracht hebben gewonnen. De Virtuoso EMEA Member Awards tonen leden die het kaliber van het talent binnen het netwerk illustreren. De winnaars wer...

Opening Internationaal
Louvre Hotels Group opent twee hotels in ‘Le Belaroïa’

Louvre Hotels Group zet zijn ontwikkelingsstrategie voort door uit te breiden op belangrijke locaties. Deze keer richten zij zich in Montpellier specifiek op Le Belaroïa, een complex van 9000 m2, ontworpen door de Franse architect Manuelle Gautrand. In dit complex worden voor het eerst in Frank...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: