WestCord Hotels bouwt nieuw hotel in Rotterdam

26 juni 2018 | Thijs Jacobs

Op de Wilhelminapier in Rotterdam, achter het beroemde Hotel New York, wordt in het derde kwartaal van 2019 gestart met de bouw van het 17e hotel van WestCord Hotels. Hotel Chicago wordt het derde hotel in Rotterdam voor de hotelgroep, waar ook Hotel New York en het ss Rotterdam onderdeel van zijn.

Hotel Chicago

Hotel Chicago zal bestaan uit twee gebouwen van vijf en acht verdiepingen die met elkaar verbonden zijn door middel van een ‘zwevend’ zwembad, waarvan de bodem gedeeltelijk transparant is. Tussen de gebouwen en onder het zwembad wordt een sfeervol plein met terras gerealiseerd. Daarnaast komt op een van de gebouwen, aan de kant van Hotel New York, een dakterras. Hotel Chicago krijgt 182 hotelkamers waaronder 18 longstay appartementen die ‘urban chic’ worden ingericht.

Op de begane grond komt Bakkerij Westers, een ode aan het verleden van Harry Westers die als bakkerszoon zijn eerste hotel op Vlieland opende. In Bakkerij Westers kan men terecht voor ontbijt, lunch en coffee-to-go. Verder krijgt het hotel een vergaderruimte en een WellCome Wellness, waar het ‘zwevende’ zwembad onderdeel van is. Onder Hotel Chicago wordt een tweelaagse openbare parkeergarage gecreëerd die beschikbaar is voor gasten van Hotel Chicago, Hotel New York en voor de bezoekers van de Wilhelminapier.

Het unieke ontwerp van Hotel Chicago is afkomstig van Team V Architectuur en is bedacht om de leefbaarheid van de Wilhelminapier te vergroten. Door twee gebouwen neer te zetten wordt een open plan gecreëerd en ontstaat daartussen ruimte voor een groene verblijfsomgeving.

Door het gebouw en de faciliteiten zo toegankelijk mogelijk te maken creëert Hotel Chicago een plek waar ook niet-hotelgasten welkom zijn. Het hotel krijgt een buurtfunctie en moet een verrijking voor de bewoners van de Wilhelminapier worden. De plint wordt zoveel mogelijk open gehouden en er worden commerciële ruimtes gecreëerd met publieke functies.

Oorsprong naam Hotel Chicago

De ontwikkelaar van de Wilhelminapier, Riek Bakker, heeft de pier ingedeeld in verschillende kavels. Alle kavels hebben namen gekregen van grote wereldsteden met een belangrijke haven. Het plot achter Hotel New York, waar nu een parkeerplaats is, heeft altijd de naam Chicago gehad. Het was dan ook vanzelfsprekend om het hotel hiernaar te vernoemen.

‘’Trots op derde hotel in Rotterdam’’

Harry Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ‘’Naast Hotel New York en het ss Rotterdam realiseren wij met de bouw van Hotel Chicago ons derde hotel in Rotterdam. Op deze markante locatie en met het bijzondere design belooft Hotel Chicago wederom een onderscheidend hotel te worden. Daar staan wij als WestCord Hotels graag voor.’’

Bereikbaarheid Wilhelminapier

Na de bouw van het hotel is er een ondergrondse tweelaagse parkeergarage voor auto’s en (deels) fietsers. Gedurende de bouw zal de parkeerdruk tijdelijk toenemen en zoveel als mogelijk is, wordt dit afgevangen op de locatie ‘Baltimore’ (tussen WPC en Cruise Terminal). Verder zal een actieve informatiecampagne worden gehouden om het gebruik van de parkeergarages te stimuleren/dan wel om niet/minder met de auto naar de Wilhelminapier te komen. De parkeerbalans zal krapper worden. De verwachting is dat met deze maatregelen de parkeerdruk kan worden opgevangen.

Over WestCord Hotels

WestCord Hotels is een hotelgroep met 15 hotels in Amsterdam, Rotterdam, Leeuwarden, Delft, Garderen, Raalte en op de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Ameland. In 2020 opent een nieuw WestCord Hotel in het centrum van Groningen en in 2021 opent het derde hotel in Rotterdam, Hotel Chicago haar deuren. WestCord Hotels is een Nederlands familiebedrijf en viert dit jaar haar 50-jarig jubileum.

Lees het interview met Harry en Jennifer Westers in de juni-editie van Hospitality Management. Klik hier om deze uitgave te downloaden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: