Wieteke en Ed Breuren van Stadshotel Van Rossum Woerden Meest Markante Horecaondernemer van Nederland

2 oktober 2019 | David Bakker

Wieteke en Ed Breuren van Stadshotel Van Rossum in Woerden zijn maandagavond 30 september 2019 uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2019/2020. De bekendmaking vond plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. 

De trotse winnaars ontvingen de prijs uit handen van Robert Kranenborg, voorzitter van de landelijke jury. Ed: “Binnenkort vieren we ons vijfjarig bestaan, deze titel maakt dit jubileum helemaal compleet.” Wieteke en Ed werden gekozen uit veertien regionale winnaars die gedurende de avond allemaal in de schijnwerpers werden gezet.

Wieteke en Ed Breuren, Stadshotel Van Rossum, Breuren, Woerden

Wieteke en Ed Breuren zijn eigenaar van Stadshotel Van Rossum en Breuren, beide gevestigd in Woerden. “Wieteke en Ed zijn met hun liefde, cultivatie en nieuwsgierigheid een inspirerend voorbeeld voor anderen”, aldus juryvoorzitter Robert Kranenborg. “Deze ondernemers zijn creatief in hun aanpak en lopen voorop als het gaat om duurzaam ondernemen. Als je als jongeman vanaf de Middelbare School bij Ed en Wieteke komt werken en je blijft er twee of drie jaar werken dan ben je daarna klaargestoomd om ondernemer te worden. Als je je mensen alle facetten van het horecavak in die tijd kan bijbrengen, dan ben je markant. De passie en het enthousiasme straalt van dit stel af, terechte winnaars.”

Wieteke en Ed Breuren hebben in een oud monumentaal pand een hypermodern horecabedrijf neergezet. Op hun boerderij telen ze hun eigen groente en fokken ze vee. De koks werken niet alleen in de keuken, maar worden ook betrokken bij de boerderij. 

Tijdens de avond werden de drie genomineerden voor de landelijke titel bekendgemaakt. Wieteke en Ed wonnen het uiteindelijk van hun concurrenten René Bogaart van BIG Horeca, Meest Markante Horecaondernemer Zuid-Holland-Noord en Mike Bosman van Blooming, Meest Markante Horecaondernemer Noord-Holland. 

Over de verkiezing Meest Markante Horecaondernemer

KHN (Koninklijke Horeca Nederland) organiseert de verkiezing van de Meest Markante Horecaondernemer. Deze prijs kennen wij toe aan innovatieve horecaondernemers die andere ondernemers inspireren. Ondernemers die weten wat er speelt, inspelen op nieuwe consumentenontwikkelingen en succesvol zijn. Op deze manier stimuleert KHN innovatie onder horecaondernemers. De Meest Markant-verkiezing begint bij regionale verkiezingen in veertien regio’s. Uit de veertien winnaars is de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. Voor meer informatie zie www.meestmarkant.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: