WorldHotels verwelkomt Kasteel De Vanenburg

Auteur: Redactie
Hotelketens 9 december 2021
WorldHotels verwelkomt Kasteel De Vanenburg

WorldHotels maakt vandaag bekend dat Kasteel De Vanenburg in Putten zich heeft aangesloten bij de hotelcollectie van WorldHotels Collection. Na een upgrade van het totale hotel- en restaurantproduct en de recente afronding van een uitgebreide kamerrenovatie voegt het viersterrenhotel van de familie Baan zich bij de exclusieve upscale en luxe hotels van WorldHotels Collection.

Kasteel De Vanenburg is gelegen op de Veluwe op een authentiek 17e-eeuws landgoed met 52 sfeervolle en luxe kamers, een culinair restaurant (wat voor het derde jaar op rij is uitgeroepen tot één van de 500 Lekkerste restaurants van Nederland) en twaalf stijlvolle en inspirerende vergader- en conferentiezalen. Het historische landgoed kenmerkt zich door de bijzondere natuur met vele prachtige oude bomen, beekjes en lanen. De hotelkamers liggen verspreid over vier hofjes rondom het kasteel, midden in de natuur, met elk een eigen entree en terras en uitgerust met alle voorzieningen voor een stijlvol en comfortabel verblijf.

Renovatie

Tijdens de periode dat het hotel volledig gesloten was, heeft Kasteel De Vanenburg niet stil gezeten. Een deel van de hotelkamers is voorzien van een grondige renovatie. Met de frisse lichte uitstraling zijn buiten en binnen nog meer met elkaar verweven en nodigen de kamers uit om te ontspannen, voor een nachtje weg of tijdens een zakelijke bijeenkomst.

De geschiedenis van het landgoed van Kasteel De Vanenburg gaat terug naar 1389. Het kasteel heeft over de jaren verschillende functies gehad; de huidige vorm van het landgoed ademt de sfeer van baron en barones Van Pallandt, die vanaf 1868 als bewoners van het erfgoed verantwoordelijk zijn voor de huidige vorm van de gebouwen en de natuur. Sinds 1985 is het landgoed in gebruik als hotel. In 1996 nam Vanenburg Group (het investeringsbedrijf van ondernemersfamilie Jan Baan) haar intrek in het pand. Zij bracht het kasteel terug in de oorspronkelijke staat. Het kasteel is volledig gerenoveerd en alle moderne voorzieningen zijn aangebracht.

Vanenburg Group

In 2013 werd het landgoed verkocht aan investeringsmaatschappij Duo-Invest, terwijl de exploitatie in handen bleef van Vanenburg Group. In de zomer van 2019 is het landgoed weer teruggekocht door Vanenburg Group. De familie Baan heeft de afgelopen jaren verder geïnvesteerd in het landgoed, de kwaliteit van het product verbeterd en de gastvrijheid naar een hoger niveau getrokken.

"Het is fantastisch om toe te treden tot de WorldHotels familie", aldus Bernhard Baan, General Manager van Kasteel De Vanenburg. "Na alles wat we de afgelopen jaren geïnvesteerd hebben in het landgoed om onze gasten een stijlvolle en bijzondere ervaring te bezorgen, is de nieuwe positionering als WorldHotels Distinctive Collection hotel voor ons een logisch gevolg en een onderstreping van het serviceniveau waar we voor staan. Kasteel De Vanenburg is en blijft familiebezit en de vertrouwde gezichten blijven. We blijven dezelfde hoge service en persoonlijke gastvrijheid bieden zoals men van ons gewend is. We kijken ernaar uit om onze bestaande maar ook nieuwe gasten van WorldHotels te verwelkomen op ons bijzondere landgoed."

Kasteel De Vanenburg biedt een totaalproduct en is hotel, restaurant, congrescentrum, vergaderlocatie en trouwlocatie in één. Het authentieke 17e-eeuwse landgoed biedt een uitgebreid aanbod aan mogelijkheden voor sfeervolle zakelijke bijeenkomsten en intieme bruiloften. De 12 unieke vergaderzalen bieden modern comfort en verrassende techniek. Door de verscheidenheid aan zalen voelen zowel kleine als grote groepen zich thuis op het landgoed. Prachtige opgemaakte borden, verse en smakelijke producten en onvoorwaardelijke gastvrijheid hebben het restaurant van Kasteel De Vanenburg drie jaar op rij een vermelding in de Lekker500 opgeleverd. Met veel passie, enthousiasme en aandacht zet de keukenbrigade onder leiding van Richard Broersma van dag tot dag verrassende creaties op tafel.

WorldHotels Collections is opgericht door hoteliers die toegewijd zijn aan de kunst van gastvrijheid en heeft de missie om onafhankelijke hoteliers in de spotlight te zetten die het gewone in het buitengewone weten om te toveren. WorldHotels biedt de beste onafhankelijke hotels en resorts over de hele wereld, elk met een intuïtieve service en een verfijnd gevoel voor karakter. Deze hotels weerspiegelen en versterken alles wat uniek is aan hun eigen locatie. En omdat geen twee hotels gelijk zijn, biedt elk hotel een bijzondere en unieke beleving. WorldHotels Distinctive hotels bieden de verfijnde reiziger van vandaag een unieke ervaring in het upscale hotel segment.

“Na de upgrade van het hotel- en restaurantproduct en de kwalitatieve ontwikkelingen van het hotel zijn wij blij dat we Kasteel De Vanenburg binnen onze hotelgroep van BW Premier Collection naar WorldHotels Distinctive kunnen herpositioneren. Dat Bernhard Baan en zijn team hun vertrouwen hebben gegeven in BWH Hotel Group en we met hen de beslissing hebben genomen om vanaf heden onder de vlag van WorldHotels door te gaan, is geweldig.”, voegt Stefan Dubbeling, Regional Director België & Nederland voor BWH Hotel Group, toe. "We zijn ervan overtuigd dat gasten van WorldHotels en inwoners van Putten en omgeving zullen genieten van alles wat dit mooie landgoed te bieden heeft. We kijken uit naar de verdere samenwerking met het team om hun prachtige hotel zowel lokaal als wereldwijd op de kaart te zetten."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws