X BANK nieuwe creatieve Amsterdamse hotspot

19 oktober 2015
X BANK nieuwe creatieve Amsterdamse hotspot

Begin 2016 opent X BANK haar deuren in het monumentale voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam. Op
steenworp afstand van De 9 Straatjes, is in het langverwachte W Amsterdam, op de begane grond en op de eerste verdieping een ruimte van 700m² gecreëerd, waar kunst, mode en design kunnen worden bewonderd én gekocht.


X BANK is een platform voor mode, kunst en design met vooral Nederlands DNA. Met de nieuwe functie van dit historische gebouw stelt X BANK zichzelf tot taak om de grenzen tussen mode, kunst en design te vervagen. X BANK zal met grote regelmaat wisselende mode, kunst en design presenteren. Hierdoor zal het voor belangstellende bezoekers uit binnen- en buitenland steeds weer aantrekkelijk blijven om de X BANK te bezoeken.

*Programmering*
Op de begane grond van het gebouw zullen inspirerende tentoonstellingen, shows en boeiende lezingen worden gehouden. Op de tweede verdieping zal voornamelijk mode, kunst en design getoond en verkocht worden van gevestigde en veelbelovende Nederlandse ontwerpers. De twee etages komen door verticale programmering samen.

*Creatieve plek*
X BANK toont collecties van mode-, design- en artistiek talent, zowel als lange termijn programma's als in de vorm van eenmalige evenementen. X BANK zal een constant veranderend retrospectief van collecties en werk tentoonstellen. Om extra bij te dragen aan het lokale en internationale creatieve klimaat, presenteert X BANK een kunstenaarsresidentie. Deze creatieve plek: X 172 genaamd, zal op uitnodiging van X BANK beschikbaar worden gesteld aan creatief talent uit binnen- en buitenland.

*W Amsterdam*
Bram van der Hoek, voorzitter van de Raad van Advies van X BANK: “Ik ben blij dat we het voormalig Kas Bank gebouw voor het prestigieuze W Amsterdam gaan versterken met X BANK om zo ook de hotelfaciliteiten van een nóg hoger niveau te kunnen bieden aan bezoekers, gasten en locals die een buitengewone winkel en ervaring zoeken.”

De Raad van Advies – bestaande uit Mariette Hoitink, oprichter en directeur van mode-recruitmentbureau HTNK en Gijs Stork, oprichter van Magazijn en Salon / - werkt nauw samen met Engin Celikbas, partner bij KesselsKramer, Igor Buercher, de directeur van W Amsterdam en Bram van der Hoek, directeur van Europe Hotels | Private Collection en vertegenwoordiger van de eigenaar van W Amsterdam. Samen stellen ze zeker dat de visie van X BANK wordt nageleefd en doorgevoerd.

In samenwerking met W Amsterdam presenteert Europe Hotels Private Collection met trots X BANK als het innovatieve platform voor 700 m2 Nederlandse kunst, mode en design. X Bank is ontworpen door Baranowitz Kronenberg Architecture.

*Over X Bank*
X BANK is de volgende stap in consumeren, een hybride store waar kunst, mode, design en dialoog samenkomen voor iedereen. X BANK weet dat aanschaf meer dan alleen een fysiek product omvat. De X BANK collectie ontstaat niet alleen op basis van aanbod maar op basis van vraag van de consument, die innovatie en behoefte van een originele aankoop als lifestijl heeft geadopteerd. Bij X BANK ben je welkom om te kopen, te verbeelden, te dromen en te consumeren in een omgeving die inspireert en wekelijks co-creëert. De winkel bestaat uit een mix van interactiviteit, expositie, installatie en innovatie.

*Over Europe Hotels Private Collection*
Europe Hotels Private Collection (EHPC) is een onafhankelijke hotelmanagement-organisatie gevestigd in Amsterdam. EHPC beheert een collectie van individueel ontworpen hotels in Europa en creëert lifestyle hotel concepten en merken. SIR Hotels en Max Brown Hotels zijn door EHPC ontwikkelde boutique hotels.

*Over W Hotels Worldwide*
W Hotels is een eigentijdse, door design geïnspireerd lifestylemerk en de innovator in de sector met 46 hotels en resorts (retreats), waaronder 17 residenties van het W-merk, in de meest bruisende steden en exotische bestemmingen ter wereld. Inspirerend, iconisch, innovatief en invloedrijk: W Hotels biedt de ultieme insider access, met een unieke mix van trendy design en passie voor mode, muziek en ontspanning. W Hotels biedt een holistische lifestyle-ervaring die geïntegreerd is in de perceptie van het merk via eigentijdse restaurantconcepten, glamoureuze entertainment-ervaringen, stijlvolle retail-concepten, karakteristieke wellnesscentra en inspirerende residenties.
Met meer dan 16 jaar bewezen succes, is W Hotels op weg naar 60 hotels in 2017. W Hotels zijn aangekondigd voor Amsterdam, Shanghai, Tel Aviv, Abu Dhabi, Mumbai, Dubai, Amman, Jakarta, Panama, Muscat, Suzhou, Changsha, Chengdu, New Delhi, Kuala Lumpur, Shenyang, Marrakech en Brisbane. W Retreats zullen worden geopend in Goa, Phuket, Hainan, en Riviera May in Mexico.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws