X BANK nieuwe creatieve Amsterdamse hotspot

19 oktober 2015 |
X BANK nieuwe creatieve Amsterdamse hotspot<

Begin 2016 opent X BANK haar deuren in het monumentale voormalige hoofdkantoor van de Kas Bank aan de Spuistraat in Amsterdam. Op
steenworp afstand van De 9 Straatjes, is in het langverwachte W Amsterdam, op de begane grond en op de eerste verdieping een ruimte van 700m² gecreëerd, waar kunst, mode en design kunnen worden bewonderd én gekocht.


X BANK is een platform voor mode, kunst en design met vooral Nederlands DNA. Met de nieuwe functie van dit historische gebouw stelt X BANK zichzelf tot taak om de grenzen tussen mode, kunst en design te vervagen. X BANK zal met grote regelmaat wisselende mode, kunst en design presenteren. Hierdoor zal het voor belangstellende bezoekers uit binnen- en buitenland steeds weer aantrekkelijk blijven om de X BANK te bezoeken.

Programmering
Op de begane grond van het gebouw zullen inspirerende tentoonstellingen, shows en boeiende lezingen worden gehouden. Op de tweede verdieping zal voornamelijk mode, kunst en design getoond en verkocht worden van gevestigde en veelbelovende Nederlandse ontwerpers. De twee etages komen door verticale programmering samen.

Creatieve plek
X BANK toont collecties van mode-, design- en artistiek talent, zowel als lange termijn programma's als in de vorm van eenmalige evenementen. X BANK zal een constant veranderend retrospectief van collecties en werk tentoonstellen. Om extra bij te dragen aan het lokale en internationale creatieve klimaat, presenteert X BANK een kunstenaarsresidentie. Deze creatieve plek: X 172 genaamd, zal op uitnodiging van X BANK beschikbaar worden gesteld aan creatief talent uit binnen- en buitenland.

W Amsterdam
Bram van der Hoek, voorzitter van de Raad van Advies van X BANK: “Ik ben blij dat we het voormalig Kas Bank gebouw voor het prestigieuze W Amsterdam gaan versterken met X BANK om zo ook de hotelfaciliteiten van een nóg hoger niveau te kunnen bieden aan bezoekers, gasten en locals die een buitengewone winkel en ervaring zoeken.”

De Raad van Advies – bestaande uit Mariette Hoitink, oprichter en directeur van mode-recruitmentbureau HTNK en Gijs Stork, oprichter van Magazijn en Salon / - werkt nauw samen met Engin Celikbas, partner bij KesselsKramer, Igor Buercher, de directeur van W Amsterdam en Bram van der Hoek, directeur van Europe Hotels | Private Collection en vertegenwoordiger van de eigenaar van W Amsterdam. Samen stellen ze zeker dat de visie van X BANK wordt nageleefd en doorgevoerd.

In samenwerking met W Amsterdam presenteert Europe Hotels Private Collection met trots X BANK als het innovatieve platform voor 700 m2 Nederlandse kunst, mode en design. X Bank is ontworpen door Baranowitz Kronenberg Architecture.

Over X Bank
X BANK is de volgende stap in consumeren, een hybride store waar kunst, mode, design en dialoog samenkomen voor iedereen. X BANK weet dat aanschaf meer dan alleen een fysiek product omvat. De X BANK collectie ontstaat niet alleen op basis van aanbod maar op basis van vraag van de consument, die innovatie en behoefte van een originele aankoop als lifestijl heeft geadopteerd. Bij X BANK ben je welkom om te kopen, te verbeelden, te dromen en te consumeren in een omgeving die inspireert en wekelijks co-creëert. De winkel bestaat uit een mix van interactiviteit, expositie, installatie en innovatie.

Over Europe Hotels Private Collection
Europe Hotels Private Collection (EHPC) is een onafhankelijke hotelmanagement-organisatie gevestigd in Amsterdam. EHPC beheert een collectie van individueel ontworpen hotels in Europa en creëert lifestyle hotel concepten en merken. SIR Hotels en Max Brown Hotels zijn door EHPC ontwikkelde boutique hotels.

Over W Hotels Worldwide
W Hotels is een eigentijdse, door design geïnspireerd lifestylemerk en de innovator in de sector met 46 hotels en resorts (retreats), waaronder 17 residenties van het W-merk, in de meest bruisende steden en exotische bestemmingen ter wereld. Inspirerend, iconisch, innovatief en invloedrijk: W Hotels biedt de ultieme insider access, met een unieke mix van trendy design en passie voor mode, muziek en ontspanning. W Hotels biedt een holistische lifestyle-ervaring die geïntegreerd is in de perceptie van het merk via eigentijdse restaurantconcepten, glamoureuze entertainment-ervaringen, stijlvolle retail-concepten, karakteristieke wellnesscentra en inspirerende residenties.
Met meer dan 16 jaar bewezen succes, is W Hotels op weg naar 60 hotels in 2017. W Hotels zijn aangekondigd voor Amsterdam, Shanghai, Tel Aviv, Abu Dhabi, Mumbai, Dubai, Amman, Jakarta, Panama, Muscat, Suzhou, Changsha, Chengdu, New Delhi, Kuala Lumpur, Shenyang, Marrakech en Brisbane. W Retreats zullen worden geopend in Goa, Phuket, Hainan, en Riviera May in Mexico.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Rick Claus: ''Er is te veel hotelaanbod''

In deze editie van Hospitality Management mogen we best weer eens verzuchten: Wat vliegt de tijd! Het is immers december. Zoals de oude Romeinen zeiden: Nullum est jam dictum, quod non sit dictum prius. (Niets kan gezegd worden dat al niet eerder gezegd is.) Waaronder: Tempus fugit. (De tijd snelt v...

Interview
Camille Oostwegel: "We gaan van beleving naar betekenis"

Jong, energiek en ambitieus, zo ontmoeten wij Camille Oostwegel onder het schip van de voormalige kerk waar sinds 2005 het Kruisherenhotel is gevestigd. Onderwerpen als herformuleren van de hotelfunctie, openstaan voor de nieuwe werkethiek van co-working, anticiperen op nieuwe verwachtingen van gast...

Achtergronden
In memoriam: Michel Geurts

Het droevige bericht van het overlijden van Michel Geurts (1944) heeft de Nederlandse hotellerie geschokt. De hotelier legde in 1982 in Zutphen de basis voor Inntel Hotels. In 1986 werd het tweede hotel geopend in Zaandam: Inntel Hotels Amsterdam Zaandam. Het hotel kent sinds de verbouwing in 2010 e...

Hotelketens Internationaal
Scandic lanceert nieuw hotelmerk 

Scandic GO is een nieuw hotelmerk dat een speelser en slanker concept biedt binnen het groeiende economische hotelsegment. Met Scandic GO streeft het bedrijf naar een sterke aanwezigheid in de stad op alle Scandinavische markten. Scandic zal in eerste instantie vijf hotels lanceren onder het nieuwe ...

Interview Longread
Twee bankiers over de 'herontdekking van de hotellerie'

Op de drempel van een nieuw decennium bespreken twee bankiers de staat van de hotellerie. Lianne Zondervan, Sector directeur Leisure van de ABN AMRO en Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca & Recreatie van de Rabobank, blikken terug en kijken vooruit in een uitgebreid dubbelinterview. Dit interv...

Achtergronden
Hoe likable is jouw hotel?

We willen allemaal leuk gevonden worden. Niets menselijks is ons vreemd. Voor ondernemingen geldt hetzelfde. Sterker nog, als consumenten jouw bedrijf leuk vinden, betaalt zich dat altijd terug. Maar hoe pak je dat aan? Hoe zet je dat in gang? En wat betekent dat voor je kernwaarden? Likability. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: