YAYS breidt uit naar Duitsland met een nieuwe vestiging in Berlijn

Auteur: Redactie
Financieel Opening 4 september 2023
YAYS breidt uit naar Duitsland met een nieuwe vestiging in Berlijn

YAYS, een aanbieder van serviced apartments in Europa, breidt uit naar Duitsland met de bouw van een nieuw project in Berlijn. In samenwerking met Caprate, een succesvolle Duitse vastgoedpartner, begint YAYS in 2024 met de ontwikkeling van YAYS Berlin Liesenbrücke - een van de grootste serviced apartments projecten in de bruisende Duitse hoofdstad.

YAYS Berlin Liesenbrücke zal bestaan ​​uit tweehonderd appartementen, met 102 eenslaapkamerappartementen en 98 studio's, die worden ontwikkeld met het innovatieve YAYS 2.0 design waarmee YAYS zich onderscheidt in de markt. Het concept bestaat uit flexibele, aanpasbare en gecombineerde woonruimtes, die gasten comfort en gemak bieden. Het pand zal ook beschikken over een coworking- en gemeenschappelijke ruimte van 1000 vierkante meter op de begane grond, die wordt beheerd door de in Berlijn gevestigde exploitant Denizen. Deze ruimte zal gasten en de mensen uit de buurt gemakkelijk toegang bieden tot de coworking faciliteiten, vergaderzalen, een evenementenlounge, een 'grab & go café' en een yogastudio. Daarnaast wordt het 'unlock the neighbourhood' concept verder uitgerold waarmee gasten zich gelijk een inwoner voelen van een nieuwe stad, in plaats van gewoon een toerist.

De strategische beslissing om dit project in Berlijn te starten, komt vanuit de missie van YAYS om toeristen te verbinden met de essentie van verschillende Europese wijken. De inspirerende culturele scene, historische bezienswaardigheden en gastvrije buurten van Berlijn maken het de ideale bestemming voor reizigers om zich onder te dompelen in het échte Berlijnse leven en alle verborgen parels van de stad te ontdekken.

“We zijn verheugd om uit te breiden naar Duitsland met dit grootschalige YAYS-project in Berlijn. Met verschillende andere deals in Duitsland die er mogelijk aan gaan komen, maakt YAYS zich sterk om het innovatieve serviced apartments concept en een uitstekende gastervaring naar de Duitse hoofdstad te brengen. De samenwerking met Caprate, die bekend staat om hun verantwoorde manier van werken, sluit perfect aan bij onze visie voor een duurzame, toekomstige groei in Duitsland en Europa”, vertelt Zachary Schwartz, CEO van YAYS.

Gelegen in een levendige buurt, tussen Mitte en Gesundbrunnen, is het nieuwe YAYS-gebouw strategisch gelegen voor zowel de vakantiegangers als zakenreizigers. De technische universiteit, AI Campus en de U- en S-Bahn-stations liggen in de buurt. Zo kunnen gasten gemakkelijk de mooiste  bezienswaardigheden van Berlijn ontdekken maar ook snel naar de belangrijkste zakenwijken afreizen.

Caprate, met een indrukwekkend trackrecord van succesvolle projecten in Duitsland en Scandinavië, zal de ontwikkeling van dit project in Berlijn leiden. “Dit project in Berlijn is een mijlpaal voor ons en we streven ernaar om innovatieve constructies, de hoogste duurzame normen en een uitstekende operationele expertise te combineren. In YAYS hebben we een perfecte partner gevonden met een langdurige en sterke positionering in heel Europa’’, zegt Peter Schunk, CEO van Caprate.

Terwijl het strategische groeiplan van YAYS zich blijft ontvouwen, is deze uitbreiding naar Duitsland een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf. De vraag naar flexibele serviced apartments voor korte en lange verblijven neemt toe en YAYS is vastbesloten om aan de behoeften van deze veranderende markt te voldoen. De opening van YAYS Berlin Liesenbrücke staat gepland voor 2026.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws