Je hebt gezocht op: DISH

Chris Naylor benoemd tot culinary director voor Minor Hotels
31 januari 2024Nieuws

Chris Naylor benoemd tot culinary director voor Minor Hotels

Meesterkok Chris Naylor gaat aan de slag als culinary director Noord-Europa voor Minor Hotels. Na achttien jaar draagt hij zijn taken als executive ch...

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia in Conservatorium Hotel Amsterdam
24 januari 2024Nieuws

Nieuw mediterraan restaurant Barbounia in Conservatorium Hotel Amsterdam

Deze week opent het mediterraanse restaurant Barbounia in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Tot en met 30 januari geldt als soft opening. Gasten...

Tips op het gebied van menu-engineering: Verhoog de omzet in het hotel-restaurant
12 juni 2023Nieuws

Tips op het gebied van menu-engineering: Verhoog de omzet in het hotel-restaurant

Goede menu-engineering zorgt ervoor dat het restaurant van het hotel winstgevender is. Het geeft inzicht in de margemakers, hardlopers en slapers op d...

Hilton Rotterdam viert 60-jarig bestaan
30 mei 2023Nieuws

Hilton Rotterdam viert 60-jarig bestaan

Het Hilton Rotterdam opende de deuren op 30 mei 1963. Al meer dan 60 jaar is het een geliefd hotel voor zowel Nederlandse als internationale gasten. D...

Gastvrij Rotterdam breekt alle records: grootste editie tot nu toe
23 september 2022Nieuws

Gastvrij Rotterdam breekt alle records: grootste editie tot nu toe

Na een bijzondere vorige editie werd de 9e editie van Gastvrij Rotterdam dit jaar weer in volle glorie georganiseerd in Rotterdam Ahoy. Met vijf uitve...

Erfgoedlocaties en F&B: Red de gast van je tantes boezem en beroer de zintuigen!
10 juni 2022Nieuws

Erfgoedlocaties en F&B: Red de gast van je tantes boezem en beroer de zintuigen!

Zodra je aan de slag gaat met kasteelhotels en F&B, raak je nieuwsgierig naar de belevingswereld van ervaren erfgoedexploitanten die zich binnen m...

Opening Hotel Zeeuws Licht in Dishoek
10 mei 2021Nieuws

Opening Hotel Zeeuws Licht in Dishoek

Op donderdag 13 mei opent Hotel Zeeuws Licht officieel de deuren voor haar eerste gasten. Het nieuwgebouwde Kloeg Collection 4-sterren hotel besc...

Omgevingsvergunning Grand Hotel Britannia Vlissingen aangevraagd
8 januari 2021Nieuws

Omgevingsvergunning Grand Hotel Britannia Vlissingen aangevraagd

De aanvraag omgevingsvergunning voor het nieuwe luxe 5-sterrenhotel Britannia is ingediend bij de gemeente Vlissingen. Een mijlpaal voor eigenaar / on...

Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish
24 september 2020Nieuws

Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het su...

Conservatorium Hotel weer open
21 juli 2020Nieuws

Conservatorium Hotel weer open

Woensdag 22 juli om 10:00 uur gaan de iconische deuren van het Conservatorium hotel aan de Van Baerlestraat weer open. Het luxury lifestyle hotel is h...

Culinaire mogelijkheden binnen de anderhalvemetersamenleving
12 juni 2020Nieuws

Culinaire mogelijkheden binnen de anderhalvemetersamenleving

De coronacrisis heeft gezorgd voor een nieuwe realiteit, een realiteit die hotelprofessionals en hotelondernemers heeft gedwongen om na te denken over...

"Niet de bank, maar particulieren financieren het hotel"
12 maart 2020Nieuws

"Niet de bank, maar particulieren financieren het hotel"

Menigeen zal bij Zeeland denken aan een lied van Maggie MacNeal, te weten Terug Naar De Kust, uit 1976. Niet Michel Kloeg. Misschien vanwege de regel...

Rudolf Bos nieuwe chef-kok Café Americain
12 maart 2020Nieuws

Rudolf Bos nieuwe chef-kok Café Americain

Het befaamde Café Americain lanceert vandaag een gloednieuw menu van de hand van meesterkok Rudolf Bos. Bos zwaait sinds eind februari de scept...

Waarom gooien we zoveel eten weg?  (En wat kunnen we eraan doen?)
22 november 2019Nieuws

Waarom gooien we zoveel eten weg? (En wat kunnen we eraan doen?)

Jaarlijks gooit de Nederlandse horeca ruim 50.000 ton aan voedsel weg. Dat zijn ongeveer 80 miljoen borden. Dit gebeurt zowel in de keuken als bij de...

Drone obers in Amsterdams hotel
4 november 2019Nieuws

Drone obers in Amsterdams hotel

Helemaal genoeg van bediend worden door een barkeeper of serveerster met een slecht humeur? Genoeg van te lang wachten op je bestelling? Zet je maar s...

YOTEL opent in Amsterdam Noord
1 november 2019Nieuws

YOTEL opent in Amsterdam Noord

YOTEL, het innovatieve, wereldwijde hotelconcept voor ‘slimme’ en tech-savvy reizigers, opent 4 november haar deuren in Amsterdam Noord....

Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar
11 september 2019Nieuws

Tunes Bar (Conservatorium Hotel Amsterdam) wordt Taiko Bar

Op het vijfjarige bestaan van Taiko Amsterdam is onthuld dat de Tunes Bar vanaf heden verdergaat als Taiko Bar. In de afgelopen vijf jaar is Tunes Bar...

Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel
2 juli 2019Nieuws

Ter Marsch & Co verbouwd vanwege verbouwing NH Hotel

De afgelopen maanden heeft bar en grillrestaurant Ter Marsch & Co hard gewerkt aan de heropening van haar zaak aan de Amsterdamse Bloemenmarkt en...

Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast
3 januari 2019Nieuws

Horeca speelt grote rol in ‘groener’ eetpatroon van gast

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief g...

Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?
27 december 2018Nieuws

Verhoging btw-tarief: doorberekenen of niet?

De btw-verhoging van het lage tarief (van 6 naar 9 procent) komt akelig dichtbij. Op 1 januari 2019 moet de horeca daarom bij vrijwel de gehele inkoop...

Sjors Riewald chef-kok U Parkhotel
6 juni 2018Nieuws

Sjors Riewald chef-kok U Parkhotel

Sjors Riewald, de huidige chef kok van het voormalige Eden hotel de Broeierd (nu Fletcher hotels) maakt per 1 september 2018 de overstap naar het U Pa...

Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant
16 januari 2018Nieuws

Sofitel Legend The Grand Amsterdam opent pop-up restaurant

Van 22 januari tot 12 maart tovert Sofitel Legend The Grand Amsterdam haar lobby en Library ‘Or’ om tot een Italiaans pop-up restaurant ge...

Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol
8 december 2017Nieuws

Michelinsterren: Topchef Margo Reuten wrijft over haar glazen bol

Op maandag 11 december worden de Michelinsterren weer uitgedeeld in Nederland, maar ongetwijfeld zullen er ook enkele chefs met een beteuterd gez...

Ken jij dé F&B Professional 2018?
2 oktober 2017Nieuws

Ken jij dé F&B Professional 2018?

De ontwikkelingen in de food & beverage industrie zijn nauwelijks bij te benen. Dat merkte ook het bestuur van de AF&BM het afgelopen jaar in...

Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top
9 juni 2017Nieuws

Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dr...

The Harbour Club opent nieuw restaurant in Vinkeveen
24 april 2017Nieuws

The Harbour Club opent nieuw restaurant in Vinkeveen

Vanaf vandaag is de nieuwste vestiging van The Harbour Club in Vinkeveen geopend. Het restaurant is gelegen aan de geliefde Vinkeveense plassen en is...

Maurice van Rossum F&B Professional of the Year 2017
30 januari 2017Nieuws

Maurice van Rossum F&B Professional of the Year 2017

Tijdens het jaargala van The Association of Food & Beverage Management (AF&BM) in Breakers Beach House van Grand Hotel Huis ter Duin, werd Mau...

Siciliaans talent in de keuken van 5&33
19 augustus 2016Nieuws

Siciliaans talent in de keuken van 5&33

Dat je in Amsterdam overheerlijke truffelpasta en tiramisú kunt bestellen bij 5&33 Kitchen, is al jaren bij locals bekend. De mediterr...

NH Collection gelanceerd
8 april 2016Nieuws

NH Collection gelanceerd

Met de heropening van drie van de twaalf Amsterdamse hotels van NH Hotel Group is gisteren het upper-upscale merk NH Collection officieel gelanceerd...

Topchefs koken bij Bilderberg
3 februari 2016Nieuws

Topchefs koken bij Bilderberg

Het Bilderberg Parkhotel betrok tweesterrenchef Erik van Loo bij de keuken van The Park, bij het Bilderberg Garden Hotel stapten tweesterrenchef Ste...

Uniek hotel voor young professionals geopend
14 januari 2016Nieuws

Uniek hotel voor young professionals geopend

Op 7 januari 2016 vond de officiële opening van Hotel Jansen plaats door wethouder en loco burgemeester Kajsa Ollongren. Dit unieke hotel richt zich...

Chris Naylor opent pop-up restaurant
3 december 2015Nieuws

Chris Naylor opent pop-up restaurant

Michelinchef Chris Naylor, bekend van Restaurant Vermeer in Amsterdam, opent op 17 januari een tijdelijk restaurant in de oudste kapel van de hoofdst...

Storytelling. Hoe pak je het aan?
20 november 2015Nieuws

Storytelling. Hoe pak je het aan?

Google 'storytelling' en de 'increase in conversion' artikelen vliegen je om de oren. Getallen van 10 tot zelfs 60 procent extra conversie worden er...

Nieuw short stay hotel opent in Amsterdam
18 augustus 2015Nieuws

Nieuw short stay hotel opent in Amsterdam

Amsterdam wordt in oktober weer een short stay hotel rijker. Dan opent Hotel Jansen aan de Schinkel in Amsterdam Oud-Zuid namelijk zijn deuren. Het...

Deze horecaondernemers staan op De Pier
5 augustus 2015Nieuws

Deze horecaondernemers staan op De Pier

De Pier in Scheveningen heeft de negen ondernemers bekendgemaakt die hun deuren openen voor het publiek. Op zowel het beneden- als het bovendek en he...

Topchef naar Bilderberg Garden Hotel
4 juni 2015Nieuws

Topchef naar Bilderberg Garden Hotel

De Kersentuin, het restaurant van het Bilderberg Garden Hotel in Amsterdam wordt deze zomer flink aangepakt. In september wordt de zaak heropend en...

Harbour Club Kitchen opent in Amsterdam
16 april 2015Nieuws

Harbour Club Kitchen opent in Amsterdam

In het hart van Amsterdam Oud-Zuid zal binnenkort de vijfde vestiging van The Harbour Club zijn deuren openen. The Harbour Club Kitchen, een nieuw re...

Nieuw menu restaurant Hilton Rotterdam
23 oktober 2014Nieuws

Nieuw menu restaurant Hilton Rotterdam

Onder toeziend oog van een exclusief gezelschap presenteerde Stephan Groeneweg onlangs in Stadshal Bar & Restaurant zijn nieuwe kaart. Vanaf deze zom...

BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF
8 september 2014Nieuws

BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

Met veel trots kondigt Badhotel Bruin op Vlieland de nieuwe topchef van haar huiselijk chique restaurant Bravoure aan. Gasten van Bravoure kunnen vana...

Diëtiste adviseert Princess Hotel Collection
16 juli 2014Nieuws

Diëtiste adviseert Princess Hotel Collection

Princess Hotel Collection start per direct een samenwerking met een diëtiste, die de hotelketen gaat adviseren op het gebied van gezonde voeding. "...