Siciliaans talent in de keuken van 5&33

19 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Dat je in Amsterdam overheerlijke truffelpasta en tiramisú kunt bestellen bij 5&33 Kitchen, is al jaren bij locals bekend. De mediterrane keuken met sterke Italiaanse invloeden van 5&33 in art’otel amsterdam is er een van niveau.

Roots

Aan het roer staat de Siciliaanse Nadia Frisina, die op weergaloze wijze haar roots in de gerechten verwerkt. Italië is bekend als een van de landen die de mediterrane keuken heeft gevormd en wordt zelfs door Unesco als cultureel erfgoed aangeduid. Op het 5&33 menu staan daarom veel seizoensgebonden verse groenten en fruit, pasta’s, vis en olijfolie. De pasta is ongelofelijk populair en wordt dagelijks – evenals het brood – vers en met de hand gemaakt.

Toprestaurants

Nadia heeft haar Italiaanse kookkunsten geperfectioneerd in eigen land, toen ze in de restaurants van verschillende vijfsterrenhotels werkte. Daarna is ze al snel uitgevlogen om haar vernieuwende visie op de Italiaanse keuken te delen met de rest van de wereld. Ze werkte in toprestaurants in o.a. Peking, Macau, Londen en New York, en werd uitgeroepen tot meesterchef van het exclusieve resort van fashionmerk ‘Iceberg’.

Nu zet ze haar Siciliaanse roots in voor de 5&33 Kitchen, gewoon in Amsterdam! Zo heeft ze bijvoorbeeld couscous op de kaart gezet: een ingrediënt dat wordt gezien als typisch Marokkaans, maar is naar Sicilië gebracht door de Moren in de 11e eeuw en werd snel opgenomen in de traditionele keuken van het eiland. Nadia en haar team zijn echte ambassadeurs van het rijke erfgoed van de Italiaanse keuken. Zij streven ernaar het verhaal van Sicilië en Italië te vertellen met recepten van oudsher maar dan met een moderne twist.

Authentieke recepten

Nadia: 'Sommige recepten zijn zelfs 800 jaar oud en zijn van moeder op dochter doorgegeven. Ik ben trots op mijn achtergrond en probeer dit ook zo goed mogelijk in de gerechten te verwerken, evenals de jarenlange ervaring die ik heb opgedaan in verschillende restaurants wereldwijd.'

Als echte truffelkoningin laat Nadia om de dag verse truffels uit Italië komen. Hiermee wordt de Tagliolini met vers truffelschaafsel bereid. Dit gerecht maakt ze compleet met boter en Parmezaanse kaas. Een echte delicatesse voor iedereen die gek is op truffels! Risotto carnaroli Naast de truffelpasta heeft Nadia nog meer favorieten op het menu. Een van de signature dishes die Nadia heeft toegevoegd aan het menu is de risotto carnaroli, met seizoensgebonden groenten en Parmezaanse kaas. Deze wordt gemaakt met de uitstekende rijstkorrels van Lombardy, uit NoordItalië.

Lokale producten

Nadia gebruikt lokale en regionale producten waar mogelijk, als onderdeel van Italiaanse traditie om zo lokaal mogelijk te werken, maar vertaalt dit altijd naar mediterrane gerechten met Siciliaanse invloeden. Tot slot het dessert: volgens Nadia kan een heerlijke tiramisú niet ontbreken om de Italiaanse avond compleet af te maken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Stand van zaken: hoteliers uiten hun zorgen

Na een bewogen en bevlogen zomer is de angst voor een tweede golf werkelijkheid. Tafelheer Sander Allegro (QL Hotels) bespreekt de stand van zaken binnen de hotellerie met Marijke Schreiner (Stayokay) Marco Lemmers (Conscious Hotels), Bastiaan Klomp (Thermae 2000) en Erwin Rozendal (Villa Beukenhof) ...

Booking.com OTA's Internationaal
Booking.com vreest 'monopolielijstje' Brussel

Glenn Fogel, CEO van Booking.com, vreest dat zijn bedrijf op een speciaal 'monopolielijstje' van de Europese Commissie komt te staan. Ambtenaren in Brussel werken aan de criteria om tot die lijst te komen. Brussel wil de twintig grootste techbedrijven ter wereld op de lijst hebben. De Europe ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Branded Content
Auping presenteert nieuw bed: Auping Noa

Auping lanceerde op 1 oktober 2020 Auping Noa, een nieuw bed ontworpen door de Deense designer en architect Eva Harlou. Met dit bed voegt Auping een nieuw ontwerp toe aan een lange rij van iconische ontwerpen. Geheel volgens de Scandinavische ontwerptraditie heeft Eva Harlou met Auping Noa een bed o ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: