Siciliaans talent in de keuken van 5&33

19 augustus 2016 | Thijs Jacobs

Dat je in Amsterdam overheerlijke truffelpasta en tiramisú kunt bestellen bij 5&33 Kitchen, is al jaren bij locals bekend. De mediterrane keuken met sterke Italiaanse invloeden van 5&33 in art’otel amsterdam is er een van niveau.

Roots

Aan het roer staat de Siciliaanse Nadia Frisina, die op weergaloze wijze haar roots in de gerechten verwerkt. Italië is bekend als een van de landen die de mediterrane keuken heeft gevormd en wordt zelfs door Unesco als cultureel erfgoed aangeduid. Op het 5&33 menu staan daarom veel seizoensgebonden verse groenten en fruit, pasta’s, vis en olijfolie. De pasta is ongelofelijk populair en wordt dagelijks – evenals het brood – vers en met de hand gemaakt.

Toprestaurants

Nadia heeft haar Italiaanse kookkunsten geperfectioneerd in eigen land, toen ze in de restaurants van verschillende vijfsterrenhotels werkte. Daarna is ze al snel uitgevlogen om haar vernieuwende visie op de Italiaanse keuken te delen met de rest van de wereld. Ze werkte in toprestaurants in o.a. Peking, Macau, Londen en New York, en werd uitgeroepen tot meesterchef van het exclusieve resort van fashionmerk ‘Iceberg’.

Nu zet ze haar Siciliaanse roots in voor de 5&33 Kitchen, gewoon in Amsterdam! Zo heeft ze bijvoorbeeld couscous op de kaart gezet: een ingrediënt dat wordt gezien als typisch Marokkaans, maar is naar Sicilië gebracht door de Moren in de 11e eeuw en werd snel opgenomen in de traditionele keuken van het eiland. Nadia en haar team zijn echte ambassadeurs van het rijke erfgoed van de Italiaanse keuken. Zij streven ernaar het verhaal van Sicilië en Italië te vertellen met recepten van oudsher maar dan met een moderne twist.

Authentieke recepten

Nadia: 'Sommige recepten zijn zelfs 800 jaar oud en zijn van moeder op dochter doorgegeven. Ik ben trots op mijn achtergrond en probeer dit ook zo goed mogelijk in de gerechten te verwerken, evenals de jarenlange ervaring die ik heb opgedaan in verschillende restaurants wereldwijd.'

Als echte truffelkoningin laat Nadia om de dag verse truffels uit Italië komen. Hiermee wordt de Tagliolini met vers truffelschaafsel bereid. Dit gerecht maakt ze compleet met boter en Parmezaanse kaas. Een echte delicatesse voor iedereen die gek is op truffels! Risotto carnaroli Naast de truffelpasta heeft Nadia nog meer favorieten op het menu. Een van de signature dishes die Nadia heeft toegevoegd aan het menu is de risotto carnaroli, met seizoensgebonden groenten en Parmezaanse kaas. Deze wordt gemaakt met de uitstekende rijstkorrels van Lombardy, uit NoordItalië.

Lokale producten

Nadia gebruikt lokale en regionale producten waar mogelijk, als onderdeel van Italiaanse traditie om zo lokaal mogelijk te werken, maar vertaalt dit altijd naar mediterrane gerechten met Siciliaanse invloeden. Tot slot het dessert: volgens Nadia kan een heerlijke tiramisú niet ontbreken om de Italiaanse avond compleet af te maken. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: