Je hebt gezocht op: Kennisoverdracht

AI-avatars in 3D: een nieuwe leerpartner in hospitalitytrainingen
De gastvrijheidssector kampt met de uitdagingen van een hoog personeelsverloop en de noodzaak voor voortdurende bijscholing. Toepassingen van 'immersi...

ProWein 2025: Ontdek de smaak van morgen
ProWein wordt in 2025 opnieuw het hoogtepunt van de internationale wijn- en distilleerindustrie. Onder het motto 'Ontdek de smaak van morgen' presente...

“Wij zijn blij dat het vastgoed niet van ons is”
Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...

Ronde tafel Hotel en Technologie (deel 2): Creditcard moet betalingsgarantie zijn, geen verplichting
Technologie is onmisbaar in de hotellerie, maar zorgt ook voor dilemma’s. In hoeverre draagt technologie bij aan gastvrijheid? En hoe kun je als...

Ronde tafel Hotel en Technologie (deel 1): Hoteliers kunnen niet bouwen
Technologie is onmisbaar in de hotellerie, maar zorgt ook voor dilemma’s. Hoe kun je als hotelondernemer inspelen op razendsnelle technologische...
"Een congres organiseren is meer dan vierkante meters verhuren"
Joost Callaars, eigenaar en oprichter van het Event Management Platform Yellenge, zag in aanloop naar de coronacrisis de event- en congreswereld al ve...

Leeuwarden pioniert in hotelonderwijs
In september 2020 nam de Hotel Management School Leeuwarden afscheid van het voormalige Problem Based Learning-onderwijs en omarmde de opleiding het D...

Dagvoorzitter Sander Schimmelpenninck over HotelSummit 2021
Columnist, opiniemaker en journalist Sander Schimmelpenninck is dit jaar de dagvoorzitter van HotelSummit, gehouden op 15 november 2021. De voormalig...

Dit lees je in de nieuwe Hospitality Management
De gloednieuwe Hospitality Management ligt ieder moment bij elk hotel in Nederland in de brievenbus. Houd die brievenbus dus extra goed in d...

Louvre Hotels Group opent opleidingshotel
Louvre Hotels Group, bekend van onder andere Golden Tulip Hotels en Campanile, opent een opleidingshotel midden op de grootste versmarkt ter wereld: d...

Louvre Hotels Group neemt Hôtels & Préférence over
Groupe du Louvre, moedermaatschappij van Louvre Hotels Group, tekent een overnameovereenkomst voor een aanzienlijke meerderheid in de aandelen van hot...

Voor de hotellerie is er verder niet veel
Anne Marie Rossou (manager Auberge du Bonheur) en André Aaij (General Manager Radisson Blu Palace Hotel) zitten in de adviescommissie voor Hote...

Dit zijn de keynote speakers op HotelTech 2016
Bij HotelTech staan kennisoverdracht en inspiratie centraal. Ook dit jaar hebben wij een interessant programma samengesteld. Wij presenteren drie...

Het belang van 5.100.000 zakelijke overnachtingen
Nederland herbergt jaarlijks 3,6 miljoen meerdaagse zakelijke reizigers die met zijn allen 2,3 miljard euro besteden. Maar liefst 55.000 banen zijn te...

Sprekersprogramma HotelTech bekend!
Bij HotelTech 2015 staat kennisoverdracht centraal. Wij hebben bezoekers naar hun mening gevraagd, geluisterd naar hoteliers en trends gevolgd. Op ba...

Interview: Paul Sprakel over HotelTech
"Het is geen beurs, maar een "kennis- en innovatieforum":http://www.hoteltech.nl/bezoeken/inschrijven/ voor de hotellerie. Er komt een Big Data-goeroe...

Alleen ga je het niet redden
In de hotellerie zien we steeds vaker kleinschalige, bijzondere hotels ontstaan die onafhankelijk van welke keten dan ook de wereld willen veroveren....

Bezoekersaantal Horecava stabiel
Ondernemingslust en investeringsbereidheid, dat typeerde de 59e editie van de Horecava, dé vakbeurs voor horecaprofessionals. Uit onderzoek onder b...

Bier en spijs op Gastvrij Rotterdam
Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy vindt dit jaar een Bier & Spijs Lunch plaats. Ieder gerecht zal hierbij worden gecombineerd met e...

Hotels strijden om European Culinary Award
Vijf hotels van Westbridge Europe gaan strijden om de 'European Culinary Award 2012'. De keukenbrigades moeten onder meer een lunch maken met ingredië...

Binnenhalen en binnenhouden
Feesten, partijen en vergaderingen zorgen voor veel omzet in de hotellerie. Gasten worden op een aantrekkelijke manier binnengehaald om in uw hotel te...

Bilderberg Hotel De Keizerskroon heeft de beste housekeeping
Bilderberg Hotel De Keizerskroon nam vrijdagavond 30 oktober enthousiast en opgelucht de Keeping Up award 2009 in ontvangst. Het hotel heeft bewezen d...

De beste housekeeping van Nederland
De Executive Housekeepers Association (EHA) organiseert samen met een aantal toeleveranciers van de hotelbranche op 12 oktober 2007 het evenement '...

Hospitality Career Event 2004
Op 28 mei organiseert Meeting Masters in samenwerking met de HSMAI de zevende editie van het Hospitality Career Event. Evenals vorig jaar vindt het ev...

Internationale congresgegevens onder de loep
De trends in congresland. De positie van ons land als congresbestemming op de wereldranglijst. Het zijn veelbesproken onderwerpen. Internationale cong...

De seniorenmarkt biedt gouden kansen
Er zijn horecaondernemers en recreatiebedrijven die al enige tijd met succes op de seniorenmarkt opereren; anderen slaan geregeld de plank mis; velen...

Guldens en gedienstigheid staan los van elkaar
Geld en dienstverlening, daar draait het allemaal om in de relatie tussen travel managers en hotels. Volgens Ilja Dayles, voorzitter van de Nederlan...

Iedereen moet zich aangesproken voelen
'Er lebte, nahm sich ein Weib und starb,' schreef Gellert in zijn vertelling Der Greis. Laten we de vertaling wat eigentijdser maken: 'H...

Wie een congres heeft in Amsterdam, wil niet in Den Haag slapen
De hotellerie zou zich meer als een eenheid moeten presenteren tegenover de organisatoren van congressen en symposia, vindt Wilco de Jong, voorzitte...

Het hotel is een prima locatie
Nederland zit in de lift als congres- en vergaderland. In 1995 werden er 509 internationale congressen gehouden. Dat is een stijging van 27,6% ten o...