Je hebt gezocht op: michelinster

Van Oys Maastricht Retreat opent begin 2026 OYSANA
Met de start van het nieuwe jaar bereikt Van Oys Maastricht Retreat een nieuwe belangrijke mijlpaal in zijn nog jonge succesverhaal. Het 5-sterren S...

Michelin deelt sleutels uit aan 17 hotels in Nederland: De L'Europe ontvangt er drie
Een nieuwe mijlpaal voor de hotellerie: op woensdagavond 8 oktober 2025 deelde Michelin voor het eerst hotelsleutels uit aan tophotels over de hele we...

De Kromme Dissel by Fletcher houdt Michelin-recordreeks in stand
Al 54 jaar op rij schittert er een Michelinster boven Heelsum. Waar andere restaurants komen en gaan, houdt De Kromme Dissel stand: ook dit jaar mag h...

Restaurant Latour in Grand Hotel Huis ter Duin behoudt Michelinster voor 21e keer op rij
Restaurant Latour, gelegen in Grand Hotel Huis ter Duin, heeft opnieuw bewezen tot de absolute top van de gastronomie te behoren. Voor de 21e keer op...

Michelin 2025: 5 nieuwe restaurants met *-ster, 2 met **-sterren en Librije ontvangt ***-sterren
Naar jaarlijkse gewoonte werd in het MECC te Maastricht het nieuwe palmares van de Gids bekendgemaakt. Twee restaurants werden onderscheiden met twee...

Steven van Roemburg nieuwe sommelier van Restaurant 16th in Valk Exclusief Hotel Schiedam
Na jarenlange toewijding aan het gerenommeerde Meliefste in Wolphaartsdijk, zet Steven van Roemburg zijn passie voor wijn en gastbeleving voort bij Ro...

Cathy Moerdijk en Imko Binnerts nemen afscheid van boutiquehotel en visrestaurant
Na meer dan drie decennia gezamenlijk in de horeca, nemen Cathy Moerdijk en Imko Binnerts (SVH Meesterkok en Herbergier) afscheid van de dagelij...

Michelin voegt vlak voor Sterrenceremonie 12 restaurants toe aan gids
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre en Haven Hotel Rotterdam officieel geopend
DoubleTree by Hilton Rotterdam Centre en Haven Hotel Rotterdam, Curio Collection by Hilton hebben op donderdag 18 september officieel hun deuren geope...

Raymond Remmen volgt Pascal Jalhay op bij Van Oys Maastricht Retreat
Raymond Remmen is benoemd tot executive chef van Van Oys Maastricht Retreat, onderdeel van The Leading Hotels of the World. Hij volgt daarmee Pascal J...
Jan Hein Simons: is Amsterdam klaar voor ultraluxe hotels?
Ultraluxe – het absolute toppunt van gastvrijheid, waarbij alles draait om personalisatie, discretie en exceptionele kwaliteit. Steden als New Y...

Culinaire koerswijziging bij Carelshaven: Arturo Dalhuisen en Kevin Annink nemen het roer
Per 1 september 2025 verwelkomt Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven een nieuwe culinaire leiding: topchef Arturo Dalhuisen treedt toe als chef...

12 nieuwe restaurants in de Michelingids Nederland
De inspecteurs van Michelin Nederland hebben twaalf restaurants opgenomen in de Nederlandse versie van de gids. Deze nieuwe restaurants krijgen meteen...

Ralf Berendsen** verlaat La Butte Aux Bois per direct: “Dat is niet gelukt en dat doet pijn”
In april kwam het nieuws naar buiten dat Ralf Berendsen eind dit jaar, na een dienstverband van vijftien jaar, vijfsterrenhotel La Butte Aux Bois zou...

Toekomstig vijfsterren superior Hotel Kasteel Gemert biedt vanaf nu unieke overnachtingsmogelijkheden
Om de toch al feestelijke opening van restaurant GEM. nog meer luister bij te zetten, heeft de directie van Hotel Kasteel Gemert besloten om, vooruitl...

Soenil Bahadoer heeft zijn nieuwste restaurant GEM. officieel geopend
Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen is voor Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu het nieuwe hoofdstuk in Gemert van start gegaan...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

Robin Bruggeman: Van amuse tot ochtendjas
Dat de hotellerie en topgastronomie nauw met elkaar verweven zijn, is geen nieuws. Een blik op de Michelingids 2025 maakt dat meteen duidelijk: het en...
Quality Lodgings introduceert QL Golf
Quality Lodgings introduceert QL Golf: een collectie van bijzondere hotels in Europa waar golf en gastronomie op topniveau spelen. Geen massale golf r...
“Het succes van Brass Boer betekent dat we de goede keuze hebben gemaakt”
Te midden van de vele resorts en hotels op Curaçao onderscheidt Blue Bay Curaçao Golf & Beach Resort zich op meerdere fronten. Het r...

Relais & Châteaux roept chefs op om bedreigde soorten van menu’s te halen
In het kader van één van haar twaalf duurzaamheidsbeloften, ‘In Harmonie met al het Leven op Aarde’, onderschreven door UNES...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Quality Lodgings verwelkomt vijf nieuwe leden
Quality Lodgings, de exclusieve collectie van onafhankelijke kwaliteitshotels in Europa, verwelkomt vijf nieuwe leden in Nederland, België en Dui...
Frans Hazen neemt langzaam afstand: “Er komt maar één general manager, dat is Imad”
De naam Frans Hazen is al ruim veertig jaar onlosmakelijk verbonden aan Grand Hotel De Draak in het centrum van Bergen op Zoom. Op 6 december van het...

Jonnie Boer*** op 60-jarige leeftijd overleden op Bonaire
Culinair Nederland rouwt om het verlies van Jonnie Boer. Boer is op 60-jarige leeftijd onverwacht overleden aan de gevolgen van een longembolie tijden...

“Het sterrensysteem hier ligt op zijn gat”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek 'De Correspondenten' vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werkzaam in het buitenla...

Restaurant Judith opent haar deuren in Kasteel Engelenburg
Restaurant Judith opent op 19 maart haar deuren in Kasteel Engelenburg en introduceert een verfijnde culinaire beleving met een moderne interpretatie...

Relais & Châteaux krijgt er elf nieuwe leden bij
De elf nieuwe leden die zich bij de familie Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen opnieuw aan dat de organisatie wereldwijd vertegenwo...

Nederlandse chef Richard Ekkebus ontvangt derde Michelinster bij The Landmark Mandarin Oriental
Richard Ekkebus heeft donderdagavond tijdens de presentatie van de Michelingids voor Hong Kong en Macau met zijn restaurant Amber een derde Michelinst...

Okura NEIPA: Een unieke samenwerking tussen Brouwerij Homeland en Hotel Okura Amsterdam
Brouwerij Homeland en Hotel Okura Amsterdam bundelen opnieuw hun krachten en lanceren samen de Okura NEIPA. Dit speciaalbier is een unieke co-creatie...

Château Neercanne verwelkomt Thijs van Esveld als nieuwe directeur
Oostwegel Collection heeft per 1 april 2025 Thijs van Esveld (33) aangesteld als directeur/gastheer van Château Neercanne. Hij krijgt de taak om...

The White Room in Krasnapolsky brengt meer dan 15 sterrenchefs samen voor Michelin Festival
Op 26 mei 2025 worden de iconische Wintertuin en de Grand Ballroom van het Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam omgetoverd tot het meest presti...

“Managementmeetings houden met alleen je partner is best gek”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers - werkzaam in het bu...

Sterrenchef Enrique Limardo kookt in Hilton Amsterdam
Hilton Amsterdam is al twaalf jaar partner van het jaarlijks terugkerende Chocolade Festival Amsterdam. Dit jaar organiseert het hotel een aantal culi...

Soenil Bahadoer sluit De Lindehof** na 30 jaar; geruchten over transfer naar Hilton
De Lindehof** in Nuenen is nog maar enkele maanden open. Chef en eigenaar Soenil Bahadoer heeft namelijk besloten per 1 mei de deuren van zijn bekende...

Algemeen directeur Marc van Gulick doet stap terug bij Landgoed Lauswolt
Marc van Gulick stopt als algemeen directeur bij Landgoed Lauswolt, zo maakt hij woensdag bekend. Van Gulick blijft in een andere rol wel verbonden aa...

Quality Lodgings voegt negen hotels toe aan collectie
In aanloop naar de lancering van de QL Guide 2025/2026 heeft Quality Lodgings een selectie van 'New Discoveries' bekendgemaakt. Onder de negen nieuwe...

Nieuwe chef behoudt Michelinster; Restaurant Latour zet door
Met trots kondigt Restaurant Latour aan dat het ook dit jaar zijn felbegeerde Michelinster heeft weten te behouden. Voor de 20e keer op rij prijkt de...

Ciel Bleu behoudt Michelinsterren en blijft schitteren aan de culinaire top
Ciel Bleu Restaurant, gelegen op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam, mag zich ook komend jaar weer tot de absolute top van de Nederlandse gas...