Sterrenchef Erik van Loo verbindt zich aan restaurant in boutique hospitalityconcept

Auteur: Redactie
Gastronomie Opening 9 december 2025
Sterrenchef Erik van Loo verbindt zich aan restaurant in boutique hospitalityconcept Fotograaf: Marco de Swart

Tegenover het Paleis Noordeinde opent medio januari EVE Paleisstraat by Erik van Loo. Een unieke samenwerking tussen de chef-eigenaar van het wereldwijd gerenommeerde restaurant Parkheuvel in Rotterdam en RE:BORN, de duurzame ontwikkelaar die zich onder andere over De Pier, EVE Scheveningen en meerdere iconische panden in Den Haag heeft ontfermd.

De verfijnde signatuurkeuken van patron cuisinier Erik van Loo vormt het hart van het nieuwe restaurant aan de Paleisstraat 2. EVE Paleisstraat is onderdeel van het nieuwe boutique hospitality concept ADAM+EVE, dat zich onderscheidt door erfgoed, toegankelijke en betaalbare gastronomie op topniveau en design te combineren.

EVE Paleisstraat by Erik van Loo

Erik van Loo, chef-eigenaar van het met twee Michelinsterren bekroonde Restaurant Parkheuvel, wordt het culinaire gezicht van restaurant EVE Paleisstraat. Het restaurant opent medio januari 2026 haar deuren in een iconisch pand aan de Paleisstraat 2, schuin tegenover Paleis Noordeinde. Van Loo brengt hier zijn verfijnde Franse signatuurkeuken in een intieme setting.

“Ik zie EVE Paleisstraat als een unieke kans om mijn passie voor verfijnde gastronomie te combineren met een historische setting. Het is een plek waar vakmanschap en beleving samenkomen,” aldus sterrenchef Erik van Loo.”

Hij vervolgt: “Met dit nieuwe concept wil ik fine dining toegankelijk maken. Goede gastronomie hoeft niet afstandelijk of onbetaalbaar te zijn. We serveren de hele dag door. Van een perfecte kop koffie met verfijnde patisserie tot een uitgebreid meer gangenmenu. Zo kan iedereen, op elk moment, genieten van topkwaliteit.”

ADAM+EVE: boutique hospitality

EVE Paleisstraat maakt deel uit van ADAM+EVE, het nieuwe boutique hospitalityconcept van RE:BORN. Dit concept blaast iconische panden nieuw leven in en transformeert ze tot eigentijdse hideaways waar historie voelbaar blijft en modern comfort de boventoon voert. De filosofie van ADAM+EVE rust op drie pijlers: respect voor iconische panden en vakmanschap (heritage), balans tussen oud en nieuw, stad en rust (harmony) en gastvrijheid die persoonlijk en oprecht aanvoelt (humanity).

Naast het restaurant biedt ADAM+EVE boutique suites, warme interieurs en een sfeer waarin historie en hedendaagse elegantie samenkomen. Zo komen er aan de Paleisstraat 2 acht Palace Suites en twee Imperial Suites waar men koninklijk kan overnachten met hoge plafonds, warme materialen en een stijlvolle mix van klassiek vakmanschap en modern comfort.

“Met ADAM+EVE brengen we niet alleen iconische panden tot leven, maar ook een toegankelijke culinaire beleving op het hoogste niveau. De samenwerking met Erik van Loo onderstreept onze ambitie om Den Haag een hospitality-concept te bieden dat zowel locals als internationale gasten aanspreekt,” aldus Saman Mohammadi, CEO van RE:BORN.

Blijf op de hoogte!

Wil jij op de hoogte gehouden worden van het laatste restaurantnieuws en twee keer per week de digitale nieuwsbrief van De RestaurantKrant ontvangen? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief.

Overig nieuws