Je hebt gezocht op: sluiten

Odyssey Hotel Group kijkt weer vooruit: “We willen jaarlijks zeven of acht nieuwe hotels toevoegen”
De ambitie van Odyssey Hotel Group mag er zijn: tegen 2028 wil de hoteloperator en management company 55 tot 60 hotels in de portefeuille hebben. Met...

In 2026 sta jij centraal: Booking.com onthult de reisvoorspellingen van het nieuwe jaar
Niet echt fan van in het middelpunt staan? Als je in 2026 op reis wil, is het tijd om daaraan te wennen. Reizen is altijd persoonlijk geweest, maar ko...

Wie is de werkelijke schuldige in de overtoerisme-twist?
Overtoerisme is een doorn in het oog bij veel inwoners van grote steden. Zij ondervinden steeds meer hinder van het groeiende aantal bezoekers. De ste...

Las Hotellas: vijftien jaar vrouwelijk leiderschap in de Nederlandse hotellerie
Vijftien jaar geleden ontstond in de Nederlandse hotellerie een bijzonder initiatief. Brita Röhl, Isabelle van Ouwerkerk en Marianne Stokkermans...

De stichting administratiekantoor: wat houdt het in en waarom zou je er (niet) voor kiezen?
De stichting administratiekantoor: een rechtspersoon die ook de hotelwereld niet vreemd is. Een sprekend voorbeeld uit de praktijk is Van der Valk Hot...

Van Oys Maastricht Retreat opent begin 2026 OYSANA
Met de start van het nieuwe jaar bereikt Van Oys Maastricht Retreat een nieuwe belangrijke mijlpaal in zijn nog jonge succesverhaal. Het 5-sterren S...

Lancering Future Ready Hospitality Collective - duurzaamheid als nieuwe standaard
Vandaag wordt met trots het ‘Future Ready Hospitality Collective’ gelanceerd: een uniek nieuw platform dat duurzame transformatie binnen d...

Sander Allegro: Ai Ai
“Hey Siri, boek een authentiek, kleinschalig boutiquehotel met zeezicht in Zuid-Frankrijk, van 12 tot 15 september, onder de 250 euro per nacht,...

De Kromme Dissel by Fletcher houdt Michelin-recordreeks in stand
Al 54 jaar op rij schittert er een Michelinster boven Heelsum. Waar andere restaurants komen en gaan, houdt De Kromme Dissel stand: ook dit jaar mag h...

ABN Amro: de Nederlandse kust trekt meer bezoekers dan ooit
De Nederlandse kust is uitgegroeid tot motor van de toeristische sector. In tien jaar tijd groeide het aantal overnachtingen met bijna 40 procent. Maa...
“Ik liet de bedden nooit opmaken, ik legde gewoon het beddengoed ernaast”
Resorts bouwen op plekken waar je graag zou willen wonen, werken en recreëren. Dat is de droom van de keten van ecologische vakantieparken Baseca...

Radisson Individuals opent 100ste hotel en lanceert nieuwe segmenten
Radisson Hotel Group kondigt de uitbreiding van het merk Radisson Individuals aan, dat sinds de lancering in 2020 is gegroeid naar meer dan 100 hotels...
Wat een boomhut en een tegelpad zeggen over financieel hotelmanagement
Op welke KPI's stuurt u als hotelier en wat is een gezonde buffer om eventuele tegenslagen op te vangen? Twee ervaren hoteliers, Rik Hüsken van H...

Carlton Beach Hotel Scheveningen opent na renovatie met nieuw restaurant
Na een ingrijpende renovatie heeft het Carlton Beach Hotel in Scheveningen een volledige metamorfose ondergaan. Met een vernieuwd interieur, een fonke...

Elements by Dutchen opent 2 januari 2026 op Terschelling
Op 2 januari 2026 opent Elements by Dutchen: een intieme en stijlvolle hideaway op Terschelling. Hoog in de duinen, direct aan het strand van Formerum...

SVH verbreedt koers naar Horeca & Hospitality
Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) kondigt vandaag een belangrijke stap aan in haar ontwikkeling: waar de H in SVH tot nu toe uitsluitend voor Hore...
Van Dallas tot Amsterdam: de opmars van Rosewood Hotels
Op 1 mei opende met Rosewood Amsterdam het nieuwste vijfsterrenhotel van de hoofdstad. Het in het Paleis van Justitie gevestigde luxehotel past in de...
![[Reportage] Hotel De Zeevaartschool in Vlissingen officieel geopend](https://cloud01.topsite.nl/hospitality-management.nl/news/33805/sf2025-8-29-zvs-opening83-64252_100x100_fit.jpg)
[Reportage] Hotel De Zeevaartschool in Vlissingen officieel geopend
Afgelopen vrijdag is Hotel De Zeevaartschool**** officieel geopend. Hoewel de eerste gasten al in juni welkom werden geheten, markeerde de feestelijke...

“Een bommetje in het zwembad gaat niet samen met meditatie”
De hotellerie is een internationale business. In de rubriek ‘De Correspondenten’ vertellen vijf Nederlandse hoteliers – werk...

Word jij de nieuwe Formule Manager F&B bij Fletcher Hotels?
Fletcher Hotels is op zoek naar een Formule Manager Food & Beverage die het F&B-aanbod voor onze ruim 115 hotels in Nederland en Duitsland opt...
Dirk Lips opent nieuw hotel bij Land van Ooit: “Het eerste jaar draaien we al winst”
Na bijna twintig jaar leegstand komt het voormalige roze kasteel van het Land van Ooit weer tot leven. Vanaf september fungeert het als vergaderlocati...

Overdracht van een hotelexploitatie is ook mogelijk in geval van huur
Hotels vallen onder de beschermingsregels van ‘winkelruimte’ zoals opgenomen in de artikelen 290 en volgende van Boek 7 van ons Burgerlijk...

Tour Culinair opent peloton voor vrouwelijke hospitality-leiders
Tour Culinair - hét sportieve netwerk voor beslissers in de gastvrijheidsbranche - is op zoek naar vrouwelijke deelnemers. Sinds 1982 brengt he...

Volledig vernieuwd Carlton Beach begint nieuw hoofdstuk met Nomon
Carlton Beach, het iconische hotel aan het Zwarte Pad in Scheveningen, is volledig vernieuwd en weer helemaal klaar om de gasten in de watten te legge...

Airbnb: Nederlandse gezinnen kiezen vaker voor niet-stedelijke bestemmingen
Nu de zomervakantie in volle gang is, deelt Airbnb nieuwe cijfers over gezinsvakanties. De trend wordt vooral gedreven door een groeiend aantal verbli...

Soenil Bahadoer heeft zijn nieuwste restaurant GEM. officieel geopend
Na ruim 30 jaar en twee Michelinsterren in Nuenen is voor Soenil Bahadoer en zijn verloofde Annu Bachu het nieuwe hoofdstuk in Gemert van start gegaan...

Hospitality als hefboom: hoe een familiehotel uit Giethoorn de wereld inspireert
Gabriella Esselbrugge runt niet alleen het Giethoornse hotel De Dames van de Jonge, dat al drie generaties in de familie is. Ze staat ook nog eens zev...

Relais & Châteaux krijgt er negen nieuwe leden bij
De negen nieuwe leden die zich bij de familie van Relais & Châteaux hebben aangesloten, tonen eens te meer aan dat de organisatie echt werel...
“Als het restaurant niet op orde is, betalen gasten geen 200 tot 400 euro per nacht”
Hoe houd je een hotel-restaurant rendabel, hoe haal je het meeste uit het ontbijt en hoeveel vrijheid heeft de chef-kok bij het samenstellen van de me...

“Als alle hotels besluiten geen kamers meer te geven, is Booking weg”
Met massaclaims vanuit zowel de hotellerie als de consumentensector is Booking.com de afgelopen weken misschien wel méér dan ooit onde...
Jens Gmiat keert terug bij Ruby Group als COO
Ruby Group versterkt haar managementteam met de terugkeer van Jens Gmiat als chief operating officer (COO). Gmiat zal een belangrijke rol spelen in de...

Michael Struck, Ruby: “We hebben ruim 2 jaar onderhandeld om ons DNA te behouden”
Met de overname door InterContinental Hotels Group eerder dit jaar en een goed gevulde pijplijn met nieuwe hotels, waaronder een tweede Nederlandse lo...

Apollo Hotel Amsterdam introduceert vernieuwde event- en vergaderruimtes
Na een intensieve renovatie presenteert Apollo Hotel Amsterdam, onderdeel van Marriott International, met trots de volledig vernieuwde event- en verga...

ING: Vooruitzichten hotelbranche positief
De vooruitzichten voor de Nederlandse horeca zijn wisselend. Door een verbeterde koopkracht nemen de bestedingen dit jaar toe, maar het herstel blijft...

De Echoput viert 70 jaar met opening van twee nieuwe restaurants
Zondag 22 juni vierde familie Klosse het 70-jarig bestaan van De Echoput met een feestelijke jubileumlunch in Hoog Soeren. Tijdens een feestelijke mid...

Eerste Conscious Hotel buiten Amsterdam opent in september de deuren
Op 12 september opent Conscious Hotels haar eerste locatie buiten Amsterdam: Conscious Hotel Oudegracht. Het boutiquehotel met 46 kamers is gevestigd...

Martine Abbach-Kuzee start per 1 juli als General Manager van City Hotel Gouda
Martine Abbach-Kuzee deelt dat ze per 1 juli start als General Manager van City Hotel Gouda. Deze benoeming valt samen met de overname van het hotel d...

Restaurant Vermeer in NH Barbizon Palace presenteert nieuw concept en Wijnkamer
Er waait een frisse wind door Restaurant Vermeer. Sinds de opening in 1988 staat Vermeer bekend om zijn culinaire verfijning, vakmanschap en creativit...

Nieuwe directie- en hotelmanagementrollen versterken IHCP-strategie
International Hotel Capital Partners (IHCP), een multi-branded hoteloperator in Nederland, heeft deze maand vier belangrijke promoties voor management...
Landgoed de Uitkijk verwelkomt Sebastiaan Pals als nieuwe chef-kok
Per 1 juni draagt chef-kok Kyrian Kox, van Landgoed de Uitkijk, het stokje over aan zijn opvolger Sebastiaan Pals. Na zeven jaar van toewijding, creat...