Zoektocht naar grootste culinaire talent

31 juli 2014 |
Zoektocht naar grootste culinaire talent<

Euro-Toques Nederland is op zoek naar het grootste culinaire talent van het land. Een talent dat kan bijdragen aan de toekomst en ontwikkeling van de Nederlandse keuken. De opdracht is dat jonge chefs reflecteren op tradities, respect voor het verleden, met oog naar de toekomst.

Creatief en innovatief
De gerechten dienen hedendaags te zijn in opmaak en smaken en ingrediënten dienen herkenbaar te blijven. Het verleden moet een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken. ??Ben jij een jonge talentvolle zelfstandig werkend kok met een passie voor eten? Geeft traditie inspiratie op jouw creativiteit? Heb jij wat er nodig is om het te maken naar de finale? Hier is jouw kans!

Drive en passie
Bent je gepassioneerd? Ben jij een getalenteerde zelfstandig werkend kok met veel enthousiasme? Heb jij de drive en vastberadenheid om ervoor te gaan? Afgezien van het feit de leeftijd tussen 18-26 jaar, zijn dit de enige criteria. Goed eten komt in vele gedaanten, en dat doen goede koks ook.

De voorwaarden
? Je moet 18-26 jaar oud zijn, en zelfstandig werkend kok zijn in een restaurant
? Je hoeft geen Euro-Toques lid te zijn
? De wedstrijd is geopend voor inzendingen op dinsdag 1 juli
? De deadline voor aanmelding is maandag 1 september om 03:00
? Na de online sluitingsdatum, zullen de kandidaten bericht krijgen of ze door zijn
naar de voorronde van de wedstrijd en krijgen dan meer informatie

De wedstrijd bestaat uit:
? Een Social media thema: hoe promoot je jezelf en breng je je gerechten naar buiten. o Een black box, op 22-23 september tijdens Gastvrij Rotterdam kom je op het
kookpodium koken.
? Een interview, dat zal leiden tot de selectie van onze drie finalisten!

De zes halve finale deelnemers zullen strijden in een finale Culinaire Vaardigheidstest. De competitie en eindpresentatie zal plaatsvinden op 10 november tijdens Gastronomie 2014 in Utrecht.

De drie finalisten krijgen:
Een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef – porseleinen schaal van Villeroy en Boch – een scherp aandenken van Fissler-horeca-pannen.nl.

De winnaar krijgt:
Een week stage bij een Euro-Toques restaurant in Europa naar keuze, met een zakgeld van 500,00 euro aangeboden door Rosval keukeninrichtingen, en een redactioneel stuk in het blad Chef’s Magazine van de stage en een professionele culinaire fotoshoot van 4 uur in de studio van Detail in Beeld door Leon Frenken.
Kijk hier voor het "aanmeldformulier":http://euro-toques.nl/over-ons/wedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Chefs F&B
Roel Oostrum nieuwe executive chef van Blooming in Bergen

Het zaadje werd geplant toen hij als souschef de keuken van Blooming betrad. Nu, jaren later, bloeit er iets heel moois. Vanaf heden is Roel Oostrum de nieuwe executive chef van Blooming in Bergen. Blooming bestaat uit drie unieke locaties: Blooming hotel, Landgoed Het Hof en strandpaviljoen Bloomin...

Interview Longread
Ilja Leonard Pfeijffer: "Airbnb moet verboden worden, in de hotellerie schuilt de oplossing"

Ilja Leonard Pfeijffer is de auteur van de besteller-roman ‘Grand Hotel Europa’. Begin deze week werd bekend dat de naam van de schrijver prijkt op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs 2019. Dit is de meest belangrijke prijs voor een Nederlandse literaire roman en de winnaar ontva...

Hotelbouwplannen
Nog nooit zoveel hotelkamers verbouwd of gebouwd

Nog nooit zijn er zoveel kamers gesignaleerd die verbouwd of gerealiseerd worden binnen de hotellerie. 2018 bijkt het jaar van de grote hotelbouwplannen, zo blijkt uit een inventarisatie van Hotelbouwplannen. In onderstaande afbeeldingen zie je de trends en statistieken. Hotelbouwplannen heeft al...

Fletcher
De Wageningsche Berg door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar

Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg is door Fletcher uitgeroepen tot hotel van het jaar, daarvoor wordt het team uiteraard beloond. Daarom neemt het hoofdkantoor in Nieuwegein op zondag 24 maart 2019 het 4-sterren Fletcher Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen voor é&...

Awards Hotel Mensen
Grand Hotel Huis ter Duin: ‘Partner Independent Hotel of the Year 2018’

Na de benoeming van managing director Stephan Stokkermans tot Hotelier of the Year 2019 van Preferred Hotels & Resorts en een finaleplaats bij de M&IT Awards in Londen was het nu de beurt aan Coen van Veen om twee awards mee naar huis te nemen. De Director of Sales was tijdens de HelmsBrisco...

Economie KHN
Oproep KHN voor Provinciale Staten-verkiezingen: voorkom overaanbod horeca

De afgelopen tien jaar nam het aantal horecazaken in Nederland explosief toe. Het aantal groeide met 13 procent naar ruim 43000 zaken. KHN is blij met deze ontwikkeling en ziet ook voor de toekomst nog ruimte voor extra horeca. Maar in steeds meer binnensteden ontstaat overaanbod van horeca, vooral ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: