Zoektocht naar grootste culinaire talent

31 juli 2014 |
Zoektocht naar grootste culinaire talent

Euro-Toques Nederland is op zoek naar het grootste culinaire talent van het land. Een talent dat kan bijdragen aan de toekomst en ontwikkeling van de Nederlandse keuken. De opdracht is dat jonge chefs reflecteren op tradities, respect voor het verleden, met oog naar de toekomst.

Creatief en innovatief
De gerechten dienen hedendaags te zijn in opmaak en smaken en ingrediënten dienen herkenbaar te blijven. Het verleden moet een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken. ??Ben jij een jonge talentvolle zelfstandig werkend kok met een passie voor eten? Geeft traditie inspiratie op jouw creativiteit? Heb jij wat er nodig is om het te maken naar de finale? Hier is jouw kans!

Drive en passie
Bent je gepassioneerd? Ben jij een getalenteerde zelfstandig werkend kok met veel enthousiasme? Heb jij de drive en vastberadenheid om ervoor te gaan? Afgezien van het feit de leeftijd tussen 18-26 jaar, zijn dit de enige criteria. Goed eten komt in vele gedaanten, en dat doen goede koks ook.

De voorwaarden
? Je moet 18-26 jaar oud zijn, en zelfstandig werkend kok zijn in een restaurant
? Je hoeft geen Euro-Toques lid te zijn
? De wedstrijd is geopend voor inzendingen op dinsdag 1 juli
? De deadline voor aanmelding is maandag 1 september om 03:00
? Na de online sluitingsdatum, zullen de kandidaten bericht krijgen of ze door zijn
naar de voorronde van de wedstrijd en krijgen dan meer informatie

De wedstrijd bestaat uit:
? Een Social media thema: hoe promoot je jezelf en breng je je gerechten naar buiten. o Een black box, op 22-23 september tijdens Gastvrij Rotterdam kom je op het
kookpodium koken.
? Een interview, dat zal leiden tot de selectie van onze drie finalisten!

De zes halve finale deelnemers zullen strijden in een finale Culinaire Vaardigheidstest. De competitie en eindpresentatie zal plaatsvinden op 10 november tijdens Gastronomie 2014 in Utrecht.

De drie finalisten krijgen:
Een oorkonde – kokskleding van Le Nouveau Chef – porseleinen schaal van Villeroy en Boch – een scherp aandenken van Fissler-horeca-pannen.nl.

De winnaar krijgt:
Een week stage bij een Euro-Toques restaurant in Europa naar keuze, met een zakgeld van 500,00 euro aangeboden door Rosval keukeninrichtingen, en een redactioneel stuk in het blad Chef’s Magazine van de stage en een professionele culinaire fotoshoot van 4 uur in de studio van Detail in Beeld door Leon Frenken.
Kijk hier voor het "aanmeldformulier":http://euro-toques.nl/over-ons/wedstrijden.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: