Zweedse man licht Nederlandse hotels op voor tienduizenden euro's

3 augustus 2017 | Thijs Jacobs

Een Zweedse man, die in Libanon is geboren, heeft enkele Nederlandse hotels voor tienduizenden euro's opgelicht, zo lazen wij in Haarlems Dagblad. Hij verbleef in de hotels door gebruik te maken van valse creditcardgegevens, waarna de hotels met een niet te innen rekening achterbleven.

De Zweed reisde eerder af naar Irak om tegen IS te vechten, maar dat kwam hem bij terugkomst in Zweden duur te staan. Sympathisanten van IS bedreigden hem na terugkomst, mede omdat de Zweedse media in 2015 uitvoerig berichtten over de daden van de verdachte.

In Nederland verbleef hij onder meer in het Hilton Hotel op Schiphol, het Radisson Blu hotel op Schiphol-Rijk en Krasnapolsky in Amsterdam. Het Hilton hotel op Schiphol bleef zitten met een rekening van ruim tienduizend euro.

Massages en roomservice

De Zweed bestelde massages en roomservice en voerde dure internationale telefoongesprekken. Hij leefde als God in Frankrijk. Zijn raadsman stelt dat de verdachte een oorlogstrauma heeft en veiligheid zocht in de gedupeerde hotels. De Zweed liet zijn partner en dochtertje achter in Zweden en ging in Nederland even bij IKEA werken, maar dat liep uit op een fiasco, vanwege zijn mentale gesteldheid.

De eis? Een jaar cel en tienduizend euro schadevergoeding aan de gedupeerde hotels. De uitspraak volgt op 15 augustus.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: hotel in voormalig klooster Utrecht

Utrecht kent een behoorlijke hotelontwikkeling en dat is niet verwonderlijk, gezien het aantal kamers in de Domstad. Dat aantal blijft immers behoorlijk achter bij de (verwachte) vraag. In de bruisende wijk Lombok opende onlangs het parochiehuis van het nieuwe hotel The Anthony. In het kloostergedee...

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Personalia
Niels Hoek nieuwe sales manager U Parkhotel

Niels Hoek is per 1 december 2018 begonnen als Sales Manager bij het nieuw te openen U Parkhotel in Enschede. Na bijna twee jaar keert Niels weer terug naar de hotel- en congresbranche. Met meer dan acht jaar ervaring brengt Niels veel kennis mee naar het nieuwe U Parkhotel op de campus van de Unive...

NH Hotels Interview Longread
Interview: vierde nhow geopend in Marseille

nhow, het nieuwste merk van de Spaanse hotelketen NH, begint serieuze vormen aan te nemen. Na Rotterdam, Berlijn en Milaan, opende afgelopen september nhow Marseille. Hospitality Management was erbij en aanschouwde de ambitieuze toekomstplannen van een merk dat zich liever niet laat bundelen. &ldquo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: