100-meter hoge woon- en hoteltoren: de Amstel Tower

9 november 2016 | Jorien Slager

Pal naast het Amstelstation verrijst in opdracht van Provast de hoogste woon- en hoteltoren van Amsterdam binnen de ring. De 100 meter hoge toren valt op door zijn slanke vorm en zorgvuldige detaillering. Naast een hotel van 7.500 m² bestaat het gebouw uit 192 huurwoningen in voornamelijk het middensegment.

De appartementen krijgen raampartijen van vloer tot plafond voor een spectaculair uitzicht over de stad. Het ontwerp van de toren is van Powerhouse Company, de constructeur is IMd. De werkzaamheden aan de Amstel Tower zijn in januari 2016 gestart en worden in december 2017 afgerond.

TBI-onderneming J.P. van Eesteren is gestart aan het opgaand werk van de Amstel Tower. Door gebruik te maken van een tunnelbekisting kan de bouwer een volledige cascoverdieping per week realiseren.

Het hotel, de onderste 6 lagen, bestaat straks uit betonnen wanden die in het werk worden gestort en breedplaatvloeren. De hoogste woon- en hoteltoren binnen de ring van Amsterdam verrijst pal naast het Amstelstation en biedt plaats aan 192 huurwoningen en 7.500 m² hoteloppervlak (186 hotelkamers). Daarnaast omvat het project een parkeergarage voor 171 auto’s. Eind december 2017 rondt J.P. van Eesteren de werkzaamheden aan de 100 meter hoge toren af.

Vanaf de zevende verdieping wordt het gedeelte van de woontoren met een stalen tunnelbekisting opgebouwd. De bouwer vlecht de verdiepingsvloeren van de Amstel Tower op locatie voor, in een mal met daarin verwerkt de installaties. Vervolgens hijst de torenkraan dit naar boven, op de verdiepingen. Zo zijn er minder mensen op hoogte nodig, wat resulteert in meer werkruimte en een veiligere werkomgeving voor de tunnelploeg, installateurs en vlechters. Het woontorengedeelte groeit op deze manier met één verdieping per week.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar 'Hotel Website of the Year 2021'

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: