24 jaar geleden in Hospitality Management: Best Western

Auteur: Redactie
30 april 2021
24 jaar geleden in Hospitality Management: Best Western

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. 

Dit keer een artikel uit 1997. In 1995 werd Best Western ontbonden: Nederland en België gingen elk zelfstandig verder, terwijl de Luxemburgse hotels zich aansloten bij de Duitse Best Western organisatie. De nieuwe Neder­landse organisa­tie, die in 1996 werd opge­zet, telde in 1997 26 leden in de klassen met drie, vier en vijf ster­ren. In Europa stonden in 1997 duizend Best Western hotels. Wereld­wijd pronkte de naam op de gevel van 3700 hotels. Best Western was toentertijd grootste in de branche.

Marcel Knols, destijds de jonge directeur van Best Western, vertelt in het interview uit '97 over de strategie van het bedrijf. "De Neder­land­se organisatie is zelfstandig en werkt samen met Best Western International, gevestigd te Phoenix. De organi­satie­vorm is een stichting: Stichting Samenwerkende Hotels Nederland. Het doel van de stichting is samenwerking op gebieden als marketing, sales, public relations en inkoop. De in­koop gebeurt via Progros Inkooporganisatie." Meer lezen? Lees het volledige interview hier.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws