Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

21 december 2017 | Thijs Jacobs

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek.

Vakantieparken in trek


Dat blijkt uit een inventarisatie van Roompot Vakanties onder de duizenden gasten die het de komende kerstperiode in de vakantieparken ontvangt. Roompot signaleert dat steeds grotere groepen van vrienden en familie gezamenlijk Kerstmis vieren in de vakantieparken.
 

Live cooking en streekproducten


Veel gasten gaan op Eerste Kerstdag uit eten in de restaurants in de parken. De voorkeur gaat daarbij uit naar buffetten met live cooking. “Gasten die in onze restaurants komen eten, willen verrast worden met hoogwaardige en biologische producten die ter plekke worden bereid”, aldus Marc Volleman van Roompot Vakanties. “De traditionele rollade en de schnitzel met frietjes maken steeds vaker plaats voor streekgebonden producten. Zo wordt in onze parken in Zeeland veel vis geserveerd, is op de Waddeneilanden lam in trek en staat er in Gelderland en Limburg bijvoorbeeld weer meer wild op het menu.”
 

Winterbarbecue en kerstbomen


Op Tweede Kerstdag staat veelal een lange wandeling en een verblijf in de vakantiewoning op het programma. Met name barbecueën en grillen zijn op deze dag een regelrechte hit. Op alle parken mag gebarbecued worden en hoewel Roompot niet standaard bij elke woning een barbecue beschikbaar heeft, verwacht het bedrijf de komende kerstperiode in de parksupermarkten 15 procent meer barbecue- en grillbenodigdheden te verkopen. De trend om het in de gehuurde woning gezellig te maken ziet Roompot ook terugkomen in de toenemende vraag naar geheel opgetuigde kerstbomen, waxinelichtjes, fleece-dekens en andere seizoensproducten. 

Roompot biedt tijdens de feestdagen een ruim aanbod aan culinaire extra’s. Zo kan er in de sfeervolle restaurants worden genoten van verschillende diners, brunches en buffetten. Maar ook kan er in de vakantiewoning zelf een geheel verzorgd voedselpakket voor gourmet, grill of barbecue worden besteld.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
Logis ziet jaaromzet stijgen

Logis sluit 2018 af met een uitstekende omzetstijging van 8% (stijging van 4% ten opzichte van 2017), een resultaat van 140 miljoen euro. De reserveringscentrale van Logis heeft het afgelopen jaar een recordomzet gedraaid en ook het nieuwe loyaliteitsprogramma boekte een mooie stijging. De behaalde ...

Geslaagde e-mailmarketingcampagnes vragen om kennis over het samenstellen van goed verzorgde e-mails, het proces eromheen en de mogelijkheden. Hoe je als horecaprofessional hierin succesrijk kunt zijn, leer je in de training die HM Academy aanbiedt op 11 maart aanstaande (in Bunnik, centraal gelegen...

Duurzaamheid
OneMeeting.com biedt klimaatneutraal vergaderen aan

OneMeeting.com (voorheen Regardz.nl) maakt het als eerste intermediair in meetings mogelijk om overal ter wereld klimaatneutraal te vergaderen. In samenwerking met Groenbalans is de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar de integrale CO2-uitstoot van alle vergadertypes, arrangementen en losse overn...

Opening Hotelketens
Nieuw Meeting & Event-Center City Resort Hotel Leiden

City Resort Hotel Leiden is blij met alle positieve reacties van gasten die de afgelopen tijd al kennismaakten met het nieuwe Meeting & Event-center. General Manager Stoffel Verjaal en zijn team zetten momenteel nog de laatste puntjes op de 'i' waarna waarschijnlijk in maart de offici&eu...

Economie Interview
Interview: Arlette Gilbert over de commerciële koers van Bilderberg

Arlette Gilbert zwaait al tien jaar de commerciële scepter bij Bilderberg. Een tijdperk van vóór de crisis, ín de crisis en ná de crisis. Het heeft haar flexibel gemaakt. Ze moest wel, want de vragen vanuit het bedrijfsleven werden dynamischer. ‘Samen’ is...

Economie Duurzaamheid Ondernemen
Overheid biedt circulaire ondernemers hulp

Ondernemers die werk maken van een economie zonder afval en vol goede ideeën zitten, krijgen extra hulp bij de uitvoering van hun plannen. Deze hulp moet ervoor zorgen dat circulaire ondernemers sneller doorbreken. Hiervoor slaan de ov...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: