Barbecue is de kersthit onder bezoekers vakantieparken

21 december 2017 | Thijs Jacobs

Nederlanders gaan dit jaar met Kerst barbecueën tijdens hun vakantie in eigen land. Ook live cooking en streekgerechten zijn dit jaar dé trends voor het kerstdiner. Het traditionele kerstmenu met rollade en frietjes is steeds minder in trek.

Vakantieparken in trek


Dat blijkt uit een inventarisatie van Roompot Vakanties onder de duizenden gasten die het de komende kerstperiode in de vakantieparken ontvangt. Roompot signaleert dat steeds grotere groepen van vrienden en familie gezamenlijk Kerstmis vieren in de vakantieparken.
 

Live cooking en streekproducten


Veel gasten gaan op Eerste Kerstdag uit eten in de restaurants in de parken. De voorkeur gaat daarbij uit naar buffetten met live cooking. “Gasten die in onze restaurants komen eten, willen verrast worden met hoogwaardige en biologische producten die ter plekke worden bereid”, aldus Marc Volleman van Roompot Vakanties. “De traditionele rollade en de schnitzel met frietjes maken steeds vaker plaats voor streekgebonden producten. Zo wordt in onze parken in Zeeland veel vis geserveerd, is op de Waddeneilanden lam in trek en staat er in Gelderland en Limburg bijvoorbeeld weer meer wild op het menu.”
 

Winterbarbecue en kerstbomen


Op Tweede Kerstdag staat veelal een lange wandeling en een verblijf in de vakantiewoning op het programma. Met name barbecueën en grillen zijn op deze dag een regelrechte hit. Op alle parken mag gebarbecued worden en hoewel Roompot niet standaard bij elke woning een barbecue beschikbaar heeft, verwacht het bedrijf de komende kerstperiode in de parksupermarkten 15 procent meer barbecue- en grillbenodigdheden te verkopen. De trend om het in de gehuurde woning gezellig te maken ziet Roompot ook terugkomen in de toenemende vraag naar geheel opgetuigde kerstbomen, waxinelichtjes, fleece-dekens en andere seizoensproducten. 

Roompot biedt tijdens de feestdagen een ruim aanbod aan culinaire extra’s. Zo kan er in de sfeervolle restaurants worden genoten van verschillende diners, brunches en buffetten. Maar ook kan er in de vakantiewoning zelf een geheel verzorgd voedselpakket voor gourmet, grill of barbecue worden besteld.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Onderwijs
Amrâth en MBO College Hilversum slaan handen ineed

Afgelopen februari hebben Amrâth Hotel Lapershoek – Arenapark en MBO College Hilversum de handen ineen geslagen om horecastudenten in de huidige omstandigheden toch een stageplaats te kunnen bieden in een representatieve werkomgeving. Hiervoor tekenden zij een samenwerkingsovereenkomst d ...

Achtergronden
25 jaar geleden in Hospitality Management: Camille Oostwegel

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 1996. Camille Oostwegel is dat jaar 46 en staat in de kracht van zijn ...

Hotelketens Internationaal
Nederlands getint Rosewood Hotel opent in Japan

Rosewood Hotels & Resorts opent in 2024 een luxe hotelresort op het Mikayo eiland in Japan. Het 55-villa, ultra-luxe resort is het eerste Rosewood hotel in het land van de rijzende zon. Miyako eiland en nabijgelegen eilanden bieden kilometers zacht, wit zand met eindeloze vergezichten van tur ...

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Achtergronden
De Timmerfabriek heeft haar torentje teruggekregen

Op woensdag 21 april is een van de meest iconische industriële Rijksmonumenten van Nederland, De Timmerfabriek in Vlissingen, opnieuw gekroond. De Timmerfabriek, een uniek gebouw uit 1914, heeft haar torentje teruggekregen. Deze was tijdens een bombardement in 1943 gesneuveld en wordt nu in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: