Bike Plus bij a&o Hostels: fiets mee op de kamer

Auteur: Redactie
Internationaal 13 augustus 2021
Bike Plus bij a&o Hostels: fiets mee op de kamer

a&o heeft een hart voor fietsen. Voor veel hostelgasten is de tweewieler een belangrijke metgezel, dus vanaf nu mogen fietsen ook gewoon mee op de kamer. Het Bike Plus aanbod is er speciaal voor het toenemende aantal gasten dat met een eigen (vaak dure) fiets reist. Ook de geliefde stalen ros overnacht bij a&o veilig en droog voor 5 euro per nacht.

Het idee komt van Torsten Loos (51), sinds 2017 Director Operations bij a&o. Elke dag legt hij in Berlijn in totaal meer dan 60 km af op de fiets. Van zijn huis in Falkensee in Brandenburg, is het 30 km naar het a&o hoofdkantoor in de Adalbertstrasse in Mitte. Torsten: “Van alle vervoersmiddelen in de stad, ben ik met de fiets het meest mobiel.” Het begon als een noodzakelijke dagelijkse work-out, inmiddels is het een lifestyle en een persoonlijke bijdrage aan de a&o duurzaamheidsstrategie ‘Road to Zero 2025’. Bike Plus is ontwikkeld naar het idee van Torsten om a&o fietsvriendelijker te maken en het is nu opgenomen in de officiële duurzaamheidsmaatregelen van het bedrijf.

Grotere kamer

Per fiets kost Bike Plus 5 euro per nacht. Je kunt dit online boeken bij de reservering, per e-mail, telefonisch of ter plaatse (naar beschikbaarheid). Nog een voordeel: indien beschikbaar krijgen fietsgasten een grotere kamer voor zichzelf en de tweewieler. Torsten Loos: “We weten zeker dat dit nieuwe aanbod goed ontvangen zal worden en we zullen ons programma rond het stimuleren van alternatief vervoer blijven uitbreiden.”

a&o is in 2000 opgericht door Oliver Winter en heeft 39 hostels in 23 steden en acht landen in Europa (Duitsland, Oostenrijk, Nederland, Tsjechië, Denemarken, Italië, Polen en Hongarije). De a&o-gastenmix is divers: van backpackers tot alleenreizenden, gezinnen, schoolgroepen en verenigingen. Ook het aantal zakenreizigers en senioren neemt toe. Als grootste aanbieder van hostels in Europa groeit de keten met meer dan 15 procent per jaar. Met ongeveer 28.000 bedden en meer dan 5 miljoen overnachtingen boekte a&o een omzet van meer dan 165 miljoen euro in 2019. Sinds 2017 is de Amerikaanse investeerder TPG Real Estate eigenaar van a&o, het bedrijf wordt nog steeds gerund door de oprichters. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws