Blog Gijs Hendrikx, Theaterhotel Venlo: Zelfreflectie, een confronterend woord?

3 maart 2017 | Gijs Hendrikx

Ik zit een paar weken voor de opening van mijn Theaterhotel en ik moet bekennen dat de laatste maanden redelijk hectisch waren. Zo druk en spannend vaak dat het soms echt nodig was om in de spiegel goed het gesprek aan te gaan. Kritisch te zijn naar mezelf en de prioriteitenlijst constant aan te passen aan nieuwe situaties.

Hoe ik echter ook continu nieuwe voorrangen de ruimte geef om zich te ontplooien, op nummer één op mijn lijstje staat steevast mijn gezin. Mijn carrière goed combineren met mijn lief en de kids. Dat moet bij mij het onderscheid maken. Dat heb ik me nooit zo gerealiseerd, maar dat wordt mij langzamerhand wel duidelijk. Mijn gezin maakt het verschil!

Het spiegelbeeld kijkt mij aan en luistert als ik mezelf afvraag wat nu eigenlijk écht mijn drijfveren zijn om dit schitterend Theaterhotel te beginnen? Waarom doe ik dit? Waarom wil ik dit? Pure ambitie of juist plezier en passie? Zie ik mijn werk als baan of is het een levenswijze? Als iets waar ik me iedere dag op verheug en waar ik geen dagstart of einde van de dag inzie. Iets waar ik altijd, wanneer dan ook, 100 procent voor wil gaan. Kan ik dadelijk eigenaar zijn van een schitterend hotel en mij ook die immer enthousiaste vader en partner laten blijven?

Lastige dagen

Het spiegeltje aan de wand stelt me gerust. Natuurlijk heb ik lastige dagen waarbij ik permanent achter de feiten aanloop. Te weinig tijd voor de vele afspraken. Bouwafspraken, de plaatsing van de satelliet, bedrijven nabellen, even tussen neus en lippen door een ongeplande rondleiding verzorgen, een gesprek met de onderhoudsmonteur van de lift. Oh ja, de meneer van de bewegwijzering zit nog steeds te wachten en de stagiaire wil ik hoe dan ook nog uitgebreid spreken om er voor te zorgen dat het voor beide kanten een leerzame stage wordt. De carnavalsversiering in de hotelbar De Miste moet nog worden geregeld. We wonen immers wel in Venlo en Limburgse carnavalsversierders zijn kritisch.

Mijn energie vloeit weg...

Even pas op de plaats zegt mijn spiegelbeeld in kalmerende woorden! Even een dagje thuis met vriendin en koters. Heerlijk! Wat een topdag. Verrukkelijk genieten en optimaal profiteren van de kleinste details die mijn dag groot maken en mij weer kracht en dynamiek geven om naast de verbouwing een zware ‘Vastelaovend’ te verzorgen voor honderden dorstige kelen. Vijf volle dagen lang carnaval! Tja, we werken immers wel in Venlo.

Ik heb grote idealen en wil het onderste uit de kan halen om mijn doelen te bereiken. Een goede planning, passie, flexibiliteit en het maken van duidelijke keuzes hebben topprioriteit. En die keuze houdt in dat ik er ook voor mijn gezin wil zijn. Niet één keer per maand een paar uurtjes quality-time, maar juist in goede balans tussen passie voor werk en liefde voor gezin. Ik denk dat je dan pas echt je doelen kunt bereiken. Aandacht geven aan mijn gezin zorgt voor liefde op mijn werk en vice versa. Dat geeft vertrouwen, alhoewel ik me terdege realiseer dat iedereen die in mijn positie verkeert, dit op zijn eigen wijze invult. Mijn gezin geeft mij in ieder geval de kracht om er op alle fronten het allerbeste van te maken. Wat een paar minuten spiegelkijken toch kan bewerkstelligen.  

Zelfreflectie confronterend? Nee hoor, het is een aangename openbaring! Dit ga ik vaker doen!

Gijs Hendrikx
Directeur Theaterhotel Venlo

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: