De eerste Nationale Horecadag is in aantocht

9 mei 2019 | Yonne van Geene

Op dinsdag 21 mei vindt de eerste editie van de Nationale Horecadag plaats. Tijdens de grootste open dag van de horeca bieden horecabedrijven door heel Nederland bezoekers een exclusief kijkje achter de schermen. Onder anderen SVH Meesters Ron Blaauw, Jeroen Robberegt, Harald Hovenkamp en Robert Kranenborg doen mee aan dit jaarlijks terugkerend evenement. SVH Meesterkok Ron Blaauw: “Natuurlijk doen wij mee, samen zetten we de horeca op de kaart!”

Op 21 mei houdt de Nederlandse horeca open huis. Hotels, restaurants, cafés en andere horecabedrijven geven een kijkje achter de schermen en organiseren leuke activiteiten voor iedereen die geïnteresseerd is in de horeca. Het inititiatief is opgezet in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland, Stichting Vakbekwaamheid Horeca, VHC Jongens en initiatiefnemer Lennart Maas en heeft als doel mensen te enthousiasmeren om in de horeca te komen werken. Aan werkzoekenden, zij-instromers, studenten en andere geïnteresseerden laten ondernemers tijdens de Nationale Horecadag zien hoe leuk en divers werken in de horeca is.

Enthousiasmeren

Initiatiefnemer Lennart Maas: “In tijden waarin het personeelstekort in de horeca alleen maar toeneemt, is het des te belangrijker dat de horeca haar handen ineen slaat om mensen te enthousiasmeren voor onze branche. Tijdens Nationale Horecadag doen wij precies dat en laat horeca door heel Nederland zien dat werken in de horeca ontzettend mooi is, niet alleen maar lange dagen werken is én echt iets is voor iedereen."

Meer dan 200 bedrijven hebben zich momenteel aangesloten aan het landelijke evenement, waarbij er zeer diverse activiteiten worden georganiseerd. Alle activiteiten zijn te vinden op www.nationalehorecadag.nl.

Een kijkje in onze keuken

Robèr Willemsen, voorzitter van KHN: “Het is belangrijk dat we mensen een kijkje in onze keuken geven. Hiermee zorgen we ervoor dat mensen zien hoe leuk en aantrekkelijk werken in de horeca is. En welke carrièremogelijkheden er bij veel bedrijven zijn. Met de Nationale Horecadag werken we aan een structurele imagoverbetering van onze branche en daar hebben we de hele horeca bij nodig.”

Ricardo Eshuis, directeur van SVH: “SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs, gastheren en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Zo laten we samen zien op welke mooie plekken je kunt werken, met de mooiste producten in de mooiste gebouwen. En dat allemaal met mensen die op zoek zijn naar gezelligheid, de gasten. Of je nou werkt in de horeca of een opleiding volgt: het is gewoon een heerlijk vak.”

Persoonlijke SVH Meestertour

Altijd al eens een kijkje achter de schermen willen nemen in het luxe Waldorf Astoria Amsterdam of Intercontinental Amstel Hotel? Of een rondleiding krijgen bij Pulitzer Amsterdam of Ron Blaauw?  SVH biedt bezoekers de mogelijkheid om hun persoonlijke SVH Meestertour te creëren en Nederland’s beste chefs en sommeliers te ontmoeten die actief betrokken zijn bij het opleiden van nieuwe medewerkers. Accor Hotels, bekend van het gerenommeerde Sofitel Legend The Grand Amsterdam, organiseert een boottour langs haar Amsterdamse hotels via de Amsterdamse grachten en in Rotterdam opent het schip ss Rotterdam van WestCord Hotels haar deuren.

Bezoek de horeca op 21 mei

Op www.nationalehorecadag.nl kunnen bezoekers zich gratis aanmelden voor één of meerdere activiteiten.  Kom alleen, met vrienden, mede studenten of familie; de horeca is voor iedereen en jij bent welkom. Ben jij er bij op Nationale Horecadag?  

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

The Prince Akatoi in Londen heropent

Het Prince Akatoki in Marylebone, het enige Japanse vijfsterren hotel in Londen, heropent in augustus met een nieuw "Taste of Japan"-pakket om de gasten onder te dompelen in het Japans. gastvrijheid en cultuur. De naam Akatoki komt van een Aziatisch Japans woord voor "dageraad" o...

Horeca & Recht Hotel & Recht
Een vergoeding voor goodwill aan het einde van de huur, hoe zit dat eigenlijk?

Als onderdeel van een huurovereenkomst met betrekking tot hotelruimte onderhandelen partijen regelmatig over de vraag wat er met de (al dan niet door huurder) in het gehuurde aangebrachte voorzieningen zal gebeuren bij het einde van de huur. Een afspraak dat huurder deze voorzieningen (al dan niet o...

Economie
UWV: vooral jongeren in de horeca doen beroep op TOFA

De afgelopen 5 weken konden flexwerkers, oproep- en uitzendkrachten met inkomstenverlies door corona een beroep doen op de Tijdelijke Overbruggingsregeling voor Flexibele Arbeidskrachten (TOFA). Ruim zeventig procent van de goedgekeurde aanvragen gaat naar werknemers tussen de 18 en 27 jaar. Veel va...

Amsterdam
Hotel W meerdere keren beschoten

In de nacht van dinsdag op woensdag is Hotel W in Amsterdam meerdere keren beschoten, zo staat de lezen op de website van Het Parool. Er raakte niemand gewond. Wel zitten er meerdere kogelgaten in de voordeur van het hotel. Om iets voor half vier vannacht kreeg de politie de melding van een schi...

Columns
Column Hans van Spronsen: In je kracht staan

Eén keer een beetje zweverige titel maar wel één die de lading dekt van mijn betoog. Vooral middelgrote en kleinere hotels moeten zich in deze coronatijden hieraan vasthouden. Vertrouwen is een speerpunt in het contact met uw gasten. Hebben zij het vertrouwen dat zij in uw horec...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: