De MICHELIN gids Bib Gourmand Benelux 2017 selecteert 313 restaurants

14 november 2016 | Thijs Jacobs

Michelin maakt met veel genoegen de nieuwe selectie van de Bib Gourmand Benelux bekend. De gids verzamelt restaurants die bij de inspecteurs van de MICHELIN gids in de smaak vallen door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Ze bieden allemaal een volledig menu aan (voor-, hoofd- en nagerecht) voor maximaal 37 euro.

“De Bib Gourmand kent zowel bij het grote publiek als bij de restaurateurs een groeiend succes”, aldus Michael ELLIS, de internationale directeur van de MICHELIN gidsen. “Dat bewijst de evolutie van het aantal adressen die de afgelopen twintig jaar tijd zijn onderscheiden met een Bib Gourmand in de Benelux gids: vandaag zijn 313 adressen geselecteerd, in 1997 waren dat er nog maar 112. En alle kookstijlen komen aan bod: van terroirkeuken tot mediterrane en Aziatische specialiteiten.”

De diversiteit aan kookstijlen en etablissementen – van eetkantines tot stijlvolle restaurants – kleurt ook dit jaar de selectie van Belgie?, waarin 25 adressen hun intrede maken. Dat het e?e?n voor e?e?n toppers zijn, bewijzen onder meer de heerlijke dimsum van 5 Flavors Mmei (Antwerpen) en de subtiele smaakbommetjes die bij Cadre Culinaire (Huy) worden bereid. De traditionele lekkernijen van Bodo (Gent) en de genereuze bistroklassiekers van Toucan (Elsene) worden dan weer geserveerd in zaken waar een zekere vibe hangt. Net als de ervaring die hij kan beleven bij sommige nieuwkomers. Smullen van lekkers uit de Ardennen en achteraf zalig overnachten, zoals bij Les Terrasses de l’Our (Our) bijvoorbeeld. Dat kan eveneens bij La Fe?te au Palais (Lustin), waar men ook nog eens geniet van een uitgebreide bierkaart en een prachtig zicht op de Maasvallei.

Ook in Nederland heeft de Bib Gourmand heel wat leuke adresjes gevonden, waaronder 18 nieuwe. Neem nu de pittige Indische specialiteiten van de Spandershoeve (Hilversum), waar de rijsttafel gasten laat ontdekken hoe lekker de oosterse keuken wel is. Of de persoonlijke keuken van Ysbrandt Wermenbol, die bij Lime (Malden) traditionele gerechten een smaakvolle twist geeft met mediterrane en Aziatische smaken. Er zijn natuurlijk ook zaken die nog niet zo’n rijke geschiedenis hebben, maar daar wel aan werken. Zoals Zott (Nieuwegein), waar klassieke smaken schitteren in weloverwogen bereidingen en voor een heerlijke smaakervaring zorgen. Die ervaring belooft men ook bij Rijsel (Amsterdam) te beleven, waar een knipoog naar de genereuze Vlaamse keuken wordt verwerkt in traditionele gerechten.

De uitgave van de Bib Gourmand Benelux 2017 is het startschot van een drukke eindejaarsperiode voor Michelin. Op 21 november wordt namelijk de MICHELIN gids Belgie? en Luxemburg 2017 gepresenteerd, op 12 december volgt de voorstelling van de MICHELIN gids Nederland 2017.

De Bib Gourmand Benelux 2017 wordt vanaf 24 november verkocht voor een prijs van € 17,95 (Belgie? en Nederland) en € 17,44 (Luxemburg). In deze editie vindt u:

165 restaurants in Belgie, waarvan 25 nieuwe;
14 restaurants in Luxemburg;
134 restaurants in Nederland, waarvan 18 nieuwe.

Over de MICHELIN gids

De MICHELIN gids selecteert de beste restaurants en hotels in de 28 landen waar het aanwezig is. Het is een vitrine van de mondiale gastronomie en zet zowel de culinaire dynamiek van een land, nieuwe tendensen als de talenten van morgen in de schijnwerpers. De MICHELIN gids cree?ert waarde voor restaurants dankzij de onderscheidingen die het jaarlijks uitdeelt. Het draagt bij tot de uitstraling van de lokale gastronomie en de toeristische aantrekkingskracht van streken. Dankzij zijn rigoureuze selectiemethode en historische kennis van de hotellerie en restauratie sector, biedt de MICHELIN gids aan zijn klanten een expertise aan die uniek is in de wereld en daardoor ook een service die kwaliteitsvol is.

De selecties zijn op papier en online beschikbaar. Ze zijn zowel toegankelijk op het internet als op het geheel van de mobiele ondersteuningen die een navigatie aanbieden die aangepast is aan het gebruik van iedereen, maar ook een dienst voor online reservatie.
Met de MICHELIN gids blijft de Groep miljoenen reizigers begeleiden in hun verplaatsingen, om hen een uniek mobiliteitservaring te laten beleven.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Accor
Halfjaarcijfers Accor: 1,5 miljard verlies en 1000 banen weg

Accor draaide over het eerste halfjaar van 2020 een verlies van 1,5 miljard euro. Daarnaast vreest het Franse concern afscheid te moeten nemen van 1000 banen. Bij Accor werken ongeveer 18.000 mensen. De coronapandemie hakt er flink in bij het Franse bedrijf, waar hotelketens Novotel, Mercure en Ibis...

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download: corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Column David Bakker
Column: Het onzichtbare leed

Er zijn weinig hoteliers die geen mening over Booking.com hebben. Aan het begin van deze coronacrisis verweet menig hotelier dat de boekingsgigant zich niet als partner van de hotellerie opstelde. Alle boekingen konden kosteloos worden geannuleerd, de hotels bleven leeg en van enige correspondentie ...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: