Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Auteur: David Bakker
11 april 2021
Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern BCD Travel. De uiterst succesvolle internationale zakenman is op 82-jarige leeftijd vlijmscherp; een man met een visie en een missie. Over die missie lees je binnenkort. Houd de brievenbus in de gaten.

Summer of love?

Hoofdredacteur Jason van de Veltmaete reisde af naar Kasteel De Hooge Vuursche. Voor veel bruidsparen de start van hun huwelijk. De huwelijksvoltrekkingen bleven grotendeels achterwege in 2020. Maakt de trouwlocatie zich op voor de ‘Summer of Love’ of gooit corona ook dit jaar roet in het eten? Redacteur Thijs Jacobs schreef in het verlengde van dit interview een achtergrondartikel over aan welke eisen een goede trouwlocatie moet voldoen.

Op de vraag hoe de F&B-afdeling zich door de onzekere tijd van de lockdown worstelt geven Syrco Bakker (Head Chef Pure C**) Luuk Rijnders (operationeel directeur Kazerne, Eindhoven) en Mehrsa Ghadiri (F&B-Manager van het nog te openen Meliá Hotel in Amsterdam) uitgebreid antwoord. Het team mentaal fit houden en met het bedrijf in beweging blijven zijn ‘key’.

De Correspondenten, verdeeld over de verschillende continenten, geven antwoord op de stelling: ‘als de markt weer aantrekt, is goed personeel vinden de grootste uitdaging.’ Het dreigende tekort aan personeel in de hospitalitybranche is een internationaal probleem. In Nederland vertrekken veel hotelprofessionals naar de zorg en de uitvaartbranche. Thijs Jacobs schreef er een achtergrondartikel over.

Verder in deze uitgave: een interview met Daniël Kos, CFO namens de PPHE Hotel Group. De Jonge Hond is dit keer Mark Welbers van het Banks Mansion in Amsterdam. We geven in een achtergrondartikel antwoord op de vraag of hotels in de nabije toekomst een hygiënemanager nodig hebben en onze columnisten kruipen weer diep in hun pen. Kortom: in Hospitality Management lees je wat iedere hotelier wil weten.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws