Dit lees je in de gloednieuwe Hospitality Management

11 april 2021 | David Bakker

Een bijzonder speciale editie van Hospitality Management valt over een aantal dagen bij iedere hotelier op de mat. Ewout Hoogendoorn – al jaren als gewaardeerde columnist verbonden aan het blad – interviewt niemand minder dan John Fentener van Vlissingen, oprichter van zakenreisconcern BCD Travel. De uiterst succesvolle internationale zakenman is op 82-jarige leeftijd vlijmscherp; een man met een visie en een missie. Over die missie lees je binnenkort. Houd de brievenbus in de gaten.

Summer of love?

Hoofdredacteur Jason van de Veltmaete reisde af naar Kasteel De Hooge Vuursche. Voor veel bruidsparen de start van hun huwelijk. De huwelijksvoltrekkingen bleven grotendeels achterwege in 2020. Maakt de trouwlocatie zich op voor de ‘Summer of Love’ of gooit corona ook dit jaar roet in het eten? Redacteur Thijs Jacobs schreef in het verlengde van dit interview een achtergrondartikel over aan welke eisen een goede trouwlocatie moet voldoen.

Op de vraag hoe de F&B-afdeling zich door de onzekere tijd van de lockdown worstelt geven Syrco Bakker (Head Chef Pure C) Luuk Rijnders (operationeel directeur Kazerne, Eindhoven) en Mehrsa Ghadiri (F&B-Manager van het nog te openen Meliá Hotel in Amsterdam) uitgebreid antwoord. Het team mentaal fit houden en met het bedrijf in beweging blijven zijn ‘key’.

De Correspondenten, verdeeld over de verschillende continenten, geven antwoord op de stelling: ‘als de markt weer aantrekt, is goed personeel vinden de grootste uitdaging.’ Het dreigende tekort aan personeel in de hospitalitybranche is een internationaal probleem. In Nederland vertrekken veel hotelprofessionals naar de zorg en de uitvaartbranche. Thijs Jacobs schreef er een achtergrondartikel over.

Verder in deze uitgave: een interview met Daniël Kos, CFO namens de PPHE Hotel Group. De Jonge Hond is dit keer Mark Welbers van het Banks Mansion in Amsterdam. We geven in een achtergrondartikel antwoord op de vraag of hotels in de nabije toekomst een hygiënemanager nodig hebben en onze columnisten kruipen weer diep in hun pen. Kortom: in Hospitality Management lees je wat iedere hotelier wil weten.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personeel
Hotelpersoneel in trek binnen andere sectoren

Alhoewel onze branche in last is, zijn mensen met een hospitality-achtergrond in trek binnen andere sectoren. Niet alleen de zorg zit verlegen om mensen met een sterke dienstverlenende achtergrond, maar ook de uitvaartverzorging is een sector waar deze professionals welkom zijn. Tegelijkertijd zien ...

David Bakker
Column: lang leve Leeuwarden

In 2018 was Leeuwarden, samen met Valletta (Malta), de Culturele Hoofdstad van Europa. De hotels puilden uit, bedden waren niet meer te boeken en provincie Friesland profiteerde mee. Eindstand: 5,4 miljoen bezoekers voor Friesland in 2018. In het bidbook werd uitgegaan van 4 miljoen bezoeken aan ...

Internationaal
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Wint ...

Stelling van de maand mei: De overheid loodst de hotellerie goed door de coronacrisis

In deze nieuwe rubriek 'De stelling van de maand' publiceert de redactie van Hospitality Management iedere eerste vrijdag van de maand een scherpe stelling waarop u als hotelier kunt reageren: JA of NEE. De antwoorden worden verzameld en de resultaten worden gedeeld. De stelling van de maand ...

Achtergronden Interview
12 jaar geleden in Hospitality Management: Caro van Eekelen

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Dit keer een artikel uit 2009. In de zomer van 2009 werd Caro van Eekelen aangesteld als managi ...

Interview
Mens, Bedrijf & Visie: Ricardo Eshuis (SVH)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van Hospitality Management vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: