Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

12 december 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht staat voor het zoveelste jaar op rij droog; het lukt de stad maar niet om een 'michelinwaardige nieuwkomer' te presenteren. Misschien volgend jaar?

 

Nieuwe éénsterrenrestaurants in Nederland:

Amsterdam

 

 

Bolenius

Amsterdam Mos
Amsterdam Rijks
Den Bosch Noble
Heerlen Cucina del Mondo


Nieuwe tweesterrenrestaurants in Nederland:

Heeze Tribeca

 

De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen behouden hun drie sterren, geen enkel ander restaurant heeft er een derde ster bij gekregen.

In totaal werden er 106 sterren uitgereikt: dat is er één minder dan in 2015. Vijf restaurants ontvingen maandag de eerste ster: restaurant Bolenius, restaurant MOS en restaurant RIJKS@ in Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen en Noble in Den Bosch.

Sterverlies

Vier restaurants verliezen hun hun sterren omdat ze onlangs de deuren sloten of verhuizen:
Boreas, Chapeau, In de Molen en Kaagjesland.

Drie zaken verloren hun ster: 
Le Restaurant en het Amstelhotel-restaurant La Rive van Roger Rassin in Amsterdam en Seinpost in Scheveningen.

(Seinpost wijzigde zijn formule en naam eind 2015, maar was nog wel opgenomen in de gids voor 2016)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Column David Bakker
Column: Keizer, koning, kroonprins

Tijdens de opening van HotelTech 2019, bijna een jaar geleden, vroeg dagvoorzitter Jeroen Smit aan de zaal vol hoteliers met welk doel zij voor de hospitalitybranche hadden gekozen? Voor het geld? Of omdat gastvrijheid in je DNA zit? Uit zijn verhaal dat volgde concludeerde ik dat je alleen een gezo ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: