Dit zijn de nieuwe sterrenrestaurants in Nederland

12 december 2016 | Thijs Jacobs

Amsterdam krijgt er een paar Michelinsterren bij dit jaar. Zoals verwacht ontving Rijks de eerste ster, maar ook Mos en Bolenius verdienden voor de hoofdstad ieder een ster. Een nieuw driesterrenrestaurant krijgt Nederland niet. In Den Bosch en Heerlen werd ook een klein feestje gevierd. Utrecht staat voor het zoveelste jaar op rij droog; het lukt de stad maar niet om een 'michelinwaardige nieuwkomer' te presenteren. Misschien volgend jaar?

 

Nieuwe éénsterrenrestaurants in Nederland:

Amsterdam

 

 

Bolenius

Amsterdam Mos
Amsterdam Rijks
Den Bosch Noble
Heerlen Cucina del Mondo


Nieuwe tweesterrenrestaurants in Nederland:

Heeze Tribeca

 

De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen behouden hun drie sterren, geen enkel ander restaurant heeft er een derde ster bij gekregen.

In totaal werden er 106 sterren uitgereikt: dat is er één minder dan in 2015. Vijf restaurants ontvingen maandag de eerste ster: restaurant Bolenius, restaurant MOS en restaurant RIJKS@ in Amsterdam, Cucina del Mondo in Heerlen en Noble in Den Bosch.

Sterverlies

Vier restaurants verliezen hun hun sterren omdat ze onlangs de deuren sloten of verhuizen:
Boreas, Chapeau, In de Molen en Kaagjesland.

Drie zaken verloren hun ster: 
Le Restaurant en het Amstelhotel-restaurant La Rive van Roger Rassin in Amsterdam en Seinpost in Scheveningen.

(Seinpost wijzigde zijn formule en naam eind 2015, maar was nog wel opgenomen in de gids voor 2016)

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Internationaal
International Hotel Investment Forum verplaatst vanwege coronavirus

Vanwege de wereldwijde bezorgdheid over de uitbraak van het coronavirus kondigt organisator Questex vandaag aan dat het International Hospitality Investment Forum (IHIF) zal worden verplaatst van 2-4 maart naar 4-6 mei 2020. Het IHIF is 's werelds grootste en meest invloedrijke horeca-investe...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus: checklist en veelgestelde ondernemersvragen. Wie betaalt de rekening?

In Nederland is donderdagavond een eerste besmetting met het coronavirus vastgesteld, gevolgd door een tweede op vrijdag. Volgens experts is er nog geen reden tot paniek, maar wat heeft de internationale uitbraak van het virus voor impact op de Nederlandse logiesverstrekkers? Het RIVM en KHN hebb...

Economie Achtergronden
Omzet horeca stijgt 1,6 procent in vierde kwartaal

De omzet van de horeca steeg in het vierde kwartaal van 2019 met 1,6 procent ten opzichte van het vorige kwartaal, meldt het CBS. Het volume nam met 1,4 procent toe. De omzet van logiesverstrekking steeg met 1,2 procent, de omzet van eet- en drinkgelegenheden met 1,7 procent. Al bijna zeven jaar nee...

Interview
Interview met Joachim de Looij, algemeen directeur BUNK hotels

Na een snelle oversteek met de pont over het IJ en wandeling door de Van der Pekbuurt, zijn we in Amsterdam-Noord. Joachim de Looij algemeen directeur van BUNK hotels, neemt ons direct mee naar het magische hart van de kerk. ‘Verwonderen en verbinden' dat is waar het over gaat bij BUNK. En...

Amsterdam Opening
BUNK Amsterdam gaat open

Na het knallende succes in Utrecht krijgt nu ook Amsterdam een BUNK Hotel. In de voormalige Sint-Rita kerk in Amsterdam Noord opent BUNK op 5 maart haar deuren. Na een grondige verbouwing heeft het monumentale gebouw plek voor 300 gasten. Is het een hotel met hostelprijzen? Of een hostel met de kwal...

Achtergronden Internationaal
Coronavirus laat diepe wonden achter bij hotels in Hongkong

Hoteliers in Hongkong voelen zich in de steek gelaten door hun overheid. De recente uitbraak van het coronavirus heeft de hotellerie in de stad diep getroffen: terwijl er vorig jaar in februari 90.000 nachtelijke bezoekers werden geregistreerd, is dat aantal nu gedaald naar 3.000. De overheid heeft ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: