Duitse Primestar Group zet in op groei en benoemt nieuwe managing director

Auteur: Redactie
Internationaal 27 januari 2022
Duitse Primestar Group zet in op groei en benoemt nieuwe managing director

Primestar Group heeft haar management leadership team uitgebreid met de benoeming van Oliver Kupka als Managing Director en mede-aandeelhouder van Primestar Holding GmbH & Co KG aan het begin van 2022. Primestar Group exploiteert momenteel twaalf franchisehotels in grote Duitse steden met twee nieuwe openingen gepland voor de komende maanden.

Oliver Kupka heeft meer dan 20 jaar ervaring in het succesvol opbouwen van technologiebedrijven en was recentelijk CEO van de avateramedical Group in Jena. Kupka heeft zowel een graad in International Business als een MBA met studies in de VS. Hij heeft een bewezen staat van dienst als leidinggevende op het gebied van financieel management en strategische bedrijfsplanning, alsmede het realiseren van duurzame bedrijfsgroei.

Primestar Group exploiteert momenteel twaalf franchisehotels in grote Duitse steden met twee nieuwe openingen gepland voor de komende maanden. De bestaande portefeuille omvat momenteel 2.806 kamers in de A-bestemmingen van Duitsland en zal met nog eens 528 kamers toenemen tot een totaal van veertien hotels met 3.334 kamers in de eerste helft van 2022. Primestar Group is van plan om op lange termijn haar franchise segment uit te breiden tot ten minste 20 hotels met institutionele partners. Met Primestar Operator GmbH wil de groep een eigen merk ontwikkelen in het 3-sterren segment met maximaal 20 hotels, inclusief een long-stay concept en werkende lounges. Voor het beoogde eigen merk richt de Groep zich op groei via de overname van bestaande hotels, huurcontracten of exploitanten. 

Als Managing Director zal Oliver Kupka zich richten op de strategische groei van de Primestar Group met een bijzondere focus op technologie en financiën, als aanvulling op het leiderschapsteam rond oprichter Andreas Erben.

Andreas Erben, Managing Director en oprichter: "We hebben het afgelopen uitdagende jaar gebruikt om het bedrijf verder te herpositioneren voor groei, zoals reeds aangekondigd in juni 2021. Met de bestaande hotels in Duitse A-steden zijn we er vast van overtuigd dat de Groep goed gepositioneerd is voor de komende herstelperiode. De herpositionering van de Groep rond de strategische gebieden van technologie en digitalisering, evenals de oprichting van een eigen merk dat zich richt op langdurig verblijf en werkruimte, zullen ons in staat stellen om nog sterker uit de crisis te komen en aan de eisen van een nieuwe marktomgeving te voldoen. Ik ben blij de heer Kupka te mogen verwelkomen en kijk uit naar een opwindende samenwerking waarbij we kunnen profiteren van zijn ervaring als leider op het gebied van technologie en financiën."

Kupka: "Ik ben enthousiast over de nieuwe leiderschapstaak voor de uitbreiding van de Primestar Groep rond de belangrijke strategische pijlers technologie en eigen hotelmerk, terwijl het bestaande franchisesegment van de Groep verder wordt versterkt. De nieuwe markteisen na Covid hebben het belang van digitalisering en technologie, alsmede van multi-use concepten rond werkruimte en langdurig verblijf, versneld. Ik kijk ernaar uit om de Primestar Groep te ondersteunen met mijn leiderschapservaring in het opzetten en laten groeien van technologiebedrijven. Ik ben bijzonder verheugd om samen te werken met Andreas Erben, die een van de meest ervaren en gerenommeerde hospitality managers van de afgelopen decennia is."

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws