Eden Hotels kondigt hervormingsplannen aan en lanceert Zien Group

Auteur: Redactie
Financieel 15 september 2022
Eden Hotels kondigt hervormingsplannen aan en lanceert Zien Group

Vandaag maakt Eden Hotels haar kapitaalinvesteringsplannen bekend en kondigt de oprichting aan van een nieuwe moedermaatschappij: Zien Group. 

Eden Hotels en alle toekomstige merken en ondernemingen zullen worden ondergebracht in Zien Group. Zien Group is gevestigd in Amsterdam met vestigingen in Londen en wordt geleid door Billy Skelli-Cohen, de huidige CEO van Eden Hotels.

Skelli-Cohen onthult de plannen voor de eerste twee projecten van Zien, inclusief een toezegging op een kapitaalinvestering van meer dan € 50 miljoen voor de bestaande hotels en voor de verdere groei van het bedrijf. Ten eerste neemt Zien de taak op zich om het merk Eden nieuw elan te geven door een aantal hotels uit het portfolio te renoveren en te verfijnen en ten tweede om een nieuw merk van individuele hotels te creëren - te beginnen met het herdefiniëren van een aantal eigen panden. 

"De steun en investering van KSL en de familie Dijkstra stellen ons in staat het potentieel van onze hotels nog beter te benutten en onze groeiplannen in Europa en het Verenigd Koninkrijk te realiseren,” aldus Skelli-Cohen. “Dit is de start van een verandering voor ons bedrijf en ons team. Het is buitengewoon spannend en ik ben zeer verheugd om er deel van uit te maken." 

KSL Capital Partners, een toonaangevende private equity-onderneming in de reis- en vrijetijdssector, heeft in december 2021 een meerderheidsbelang verworven in Eden Hotels.  Eden Hotels is precies 75 jaar geleden opgericht door de familie Dijkstra en heeft momenteel 14 hotels verspreid over heel Nederland. Skelli-Cohen werd in mei 2022 benoemd tot CEO van Eden Hotels, met als missie om een sterk platform te bouwen voor groei en ontwikkeling.  

Zien Group heeft de ambitie om Eden Hotels en de nieuwe merken uit te breiden naar het buitenland en is actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws