Entegra bundelt krachten met vijf wereldwijde hotelbedrijven

Auteur: Redactie
Financieel 6 oktober 2023
Entegra bundelt krachten met vijf wereldwijde hotelbedrijven

Entegra, een bedrijf van Sodexo en een wereldwijd opererende inkooppartner voor de horecabranche, bundelt de krachten met vijf wereldwijde hotelbedrijven, Accor, Hilton, IHG Hotels & Resorts, Marriott International en Radisson Hotel Group. Samen met Avendra, een wereldwijde hospitality groep, richten ze Hospitality Alliance for Responsible Procurement (HARP) op.

Het doel van deze alliantie is om positieve impact in de hospitality-industrie te versnellen en meer ondersteuning te bieden aan opdrachtgevers en partners bij het behalen van duurzaamheidsdoelen. Om de duurzaamheidsprestaties van de supply chain voor opdrachtgevers in kaart te brengen én te kunnen beoordelen, maken de Harp-leden gebruik van het EcoVadis-platform. Met behulp van dit platform kunnen leveranciers in de keten beoordeeld worden op verschillende duurzaamheidscriteria.

Entegra en de andere oprichters van Harp bundelen hun krachten om meer eenduidig te kunnen communiceren met partners. Hiermee worden leveranciers én producenten in staat gesteld om duurzame verbeteringen sneller door te voeren.

Positieve impact

Door een gemeenschappelijke methode voor duurzaamheidsprestaties te hanteren, wordt een positieve impact gecreëerd op belangrijke gebieden van verantwoord inkopen: afvalbeheer, vermindering van plasticgebruik, energiebesparing en duurzame inzet. Deze samenwerking maakt deel uit van het maatschappelijk verantwoord ondernemen-programma van Entegra en het pakket van milieubewuste oplossingen om klanten te ondersteunen bij het minimaliseren van de impact van hun bedrijf op onze planeet.

"Entegra is trots om als oprichtend lid deel uit te maken van de Hospitality Alliance for Responsible Procurement powered by EcoVadis, samen met toonaangevende hospitality-bedrijven van over de hele wereld. We geloven sterk dat samenwerking essentieel is om impact te versnellen. Het voortouw nemen op het gebied van duurzaamheidsonderwerpen is altijd een prioriteit geweest van Entegra. We zijn ervan overtuigd dat we aanzienlijke positieve impact kunnen maken door duurzaamheid in de gehele hospitality supply chain te verbeteren en onze best practises en knowhow te delen. Duurzaam inkopen is essentieel om de hospitality-industrie naar een hoger niveau te tillen en aan de verwachtingen van gasten te voldoen", aldus Damien Calderini, CEO van Entegra.

"Deze alliantie weerspiegelt onze langdurige toewijding om onze leverancierspartners te helpen vooruitgang te boeken en hun duurzaamheidsambities te bereiken, waardoor we meer waarde kunnen bieden aan onze hospitality-klanten en hen kunnen ondersteunen bij hun belangrijkste zakelijke doelen", aldus Paul McArdle, COO van Entegra Global, vertegenwoordiger van het bedrijf in het Harp-bestuur.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws